آزمون و خطای ترافیک تهران

نمی‌دانیم چه شد مسوولان و متولیان ترافیکی شهر که تا همین چند وقت پیش با استناد به آمار و ارقام از نتایج مثبت اجرای آزمایشی طرح تغییر ساعت کار و کاهش بار ترافیک پایتخت خبر می‌دادند طی چند روز گذشته موضع خود را تغییر داده و از افزایش 5 درصدی ترافیک تهران در پی اجرای طرح تغییر ساعت سخن می گویند.
کد خبر: ۳۶۷۸۱۲

 این اعتراف در واقع به نوعی مهر تاییدی است بر مشاهدات میلیون‌ها شهروند تهرانی که طی 2 ماه اخیر تقریبا هر روز ساعت‌ها اتلاف وقت و کلافگی در ترافیک قفل شده خیابان‌ها و بزرگراه‌های تهران را تجربه کرده اند.

هرچند مسوولان حمل و نقل و ترافیک پایتخت بصراحت از ناموفق بودن نتایج این طرح آزمایشی سخنی به میان نیاورده‌اند اما افزایش 5 درصدی ترافیک پایتخت که چندی پیش از سوی دبیر شورایعالی ترافیک کشور مطرح شد بیانگر این واقعیت است که این طرح نیز مانند بسیاری از طرح‌های ترافیکی این‌چنینی صرفا آزمون و خطای دیگری بود به امید باز شدن کلاف سردرگم ترافیک تهران که این بار هم شهروندان قربانی اصلی آن بودند.

اما انگار قرار نیست آزمون و خطای مسوولان برای حل معضل ترافیک کلان‌شهر تهران پایان یابد زیرا این بار اخباری از اجرای طرح‌های دیگری مانند کاهش نیم‌ساعته ساعات کار یا دورکاری مطرح شده است.

این پیشنهاد‌ها در حالی بزودی در کارگروه ویژه‌ای با حضور نمایندگان شهرداری تهران و شورایعالی ترافیک وزارت کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت که با ابهامات و علامت سوال‌های فراوانی مواجه است. این‌که براساس کدام بررسی کارشناسی تنها 30 دقیقه کاهش ساعات کار ادارات دولتی می‌تواند وضعیت وخیم ترافیک تهران را بهبود ببخشد و این‌که چرا 30 دقیقه و نه 60 دقیقه و نه... ؟

پیشنهاد دورکاری نیز درحالی به عنوان گزینه دوم مسوولان ترافیکی مطرح می‌شود که تا زمان فراهم شدن ابزارها و بسترهای لازم نباید چندان به اجرای آن در شرایط فعلی امیدوار بود.

گویی مسوولان مصمم هستند به هر نحو ممکن گره از معضل لاینحل ترافیک پایتخت بگشایند حتی اگر حاصل این طرح‌های نه چندان کارشناسی شده چیزی جز تشدید ترافیک بحران‌زده تهران نباشد. به این ترتیب کلان‌شهر ترافیک‌زده تهران و شهروندان آن در آستانه آزمون و خطای دیگری قرار گرفته‌اند.

پوران محمدی 
گروه‌جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها