یادداشت

متاعی دست نیافتنی در فرانسه

فرانسه که زمانی خود را مهد دموکراسی و حقوق بشر می‌نامید با سیاست‌های ساکوزی ضمن نابودسازی این ادعاها ، چهر‌ه‌ای ضد بشری را از فرانسه به نمایش گذاشته است بگونه‌ای که اتحادیه اروپا نیز فرانسه را عامل تخریب جایگاه این قاره در جهان دانسته است.
کد خبر: ۳۵۴۶۰۰

وضعیت ناگوار حقوق بشر در فرانسه و سیاست‌های ضد بشری دولتمردان این کشور که نمود آن را در اخراج هزاران مهاجر مقیم این کشور، آن هم به دلیل رنگ پوست و نژاد و مذهب ، می‌توان مشاهده کرد، نه تنها اعتراض‌های مردمی، ‌بلکه نگرانی‌های جهانی را به همراه داشته است. در حالی که پیش از این مسائلی همچون ، نقض گسترده حقوق رنگین پوستان و رفتار غیر انسانی پلیس با آنها به دلیل رنگ پوستشان ، محدودیت‌های گسترده‌ رسانه‌ای بویژه بازداشت و محاکمه خبرنگاران به دلیل انتقاد از دولت سارکوزی رئیس جمهور فرانسه ، وضعیت ناگوار زندانیان بویژه شکنجه و محاکمه افراد که معمولا جرمی‌مرتکب نشده‌اند ، نقض گسترده حقوق زنان و تبعیض‌های اجتماعی علیه آنها، ممنوعیت حجاب و آزادی‌های دینی برای مسلمان و... کارنامه‌ای بس سیاه را از فرانسه در عرصه حقوق بشر برجای گذاشته که اقدام سارکوزی مبنی بر اجرای قانون اخراج مهاجرین برگ دیگری از نژادپرستی و نادیده گرفته شدن حقوق بشر در این کشور مدعی حقوق بشر را آشکار می‌سازد.

دولت فرانسه در حالی اخراج مهاجرین را اجرا می‌کند که بسیاری از آنها دهها سال در فرانسه زندگی کرده و مقیم این کشور می‌باشند. گروه های مدافع حقوق بشر، تصمیم فرانسه در قبال مهاجرین را محکوم کرده و می‌گویند دولت که قصد جلب حمایت رای دهندگان دست راستی را دارد، عمدا در صدد بد نام کردن بخشی از جامعه که قانون را رعایت می‌کنند، برآمده است.

دولتمردان فرانسه در حالی این اقدام نژادپرستانه را اجرای خواست مردم عنوان کرده که مردم فرانسه با این اقدام مخالف بوده و خواستار پایان این نژادپرستی هستند. مردم فرانسه با برپایی تظاهرات در سراسر کشور  اعتراض خود نسبت به برنامه دولت برای اخراج مهاجرین بویژه کولی های رومانی و بلغارستان ( قوم روما) از فرانسه را اعلام کردند. در بسیاری از کشورهای اروپایی نیز تظاهرات علیه فرانسه برگزار شد. تصمیم بحث انگیز نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه برای اخراج مهاجرین بویژه "کولی‌های روما" با انتقاد سازمان ملل متحد، کمیسیون اروپا و حتی برخی از اعضای کابینه سارکوزی روبرو شد. این اعتراض‌ها چنان بالا گرفت که نشست رهبران اتحادیه اروپا در بروکسل به مشاجره لفظی بین سارکوزی رئیس جمهور فرانسه و “خوزه مانوئل باروسو ” رئیس کمیسیون اروپا مبدل شد. پیش از آن نیز “ویوین ردینگ ” کمیسر قضایی اتحادیه اروپا دولت سارکوزی را به خاطر اخراج مهاجرین مورد انتقاد شدید قرار داده بود و تصریح کرده بود که این رفتار دولت فرانسه شبیه به رفتار نازی‌هاست. اخراج کولی‌ها همچنین بر روابط راهبردی آلمان و فرانسه تاثیر منفی داشته چنانکه درگیری لفظی میان مرکل صدر اعظم آلمان و سارکوزی نتیجه آن بوده است.

نهادهای حقوق بشر در ماههای اخیر با برشمردن موارد گسترده نقض حقوق شهروندی بویژه اجرای قوانین نژادپرستانه ، فرانسه را از پیشگامان ناقضان حقوق بشر دانسته و خواستار پایان وضعیت ناگوار حقوق بشر در این کشور شده‌اند. تحولات فرانسه نشان می‌دهد که این کشور نه تنها شایستگی دخالت در امور کشورها به بهانه حمایت از حقوق بشر را ندارد بلکه خود عاملی برای نقض گسترده حقوق بشر است که در صورت غفلت جهانی از این مسئله ، به نابودی حقوق میلیون انسان در فرانسه خواهد شد. امروز حقوق بشر به متاعی دست نیافتنی در فرانسه مبدل شده هر روز در شرایط بحرانی‌تری قرار می‌گیرد.

قاسم غفوری-جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها