به مدت 399 ثانیه

بزرگترین کسوف تاریخ بشر رخ داد

بزرگترین خورشید گرفتگی قرن بیست و یکم امروز - چهارشنبه - مناطقی از هند و چین را در بر گرفت. این خورشید گرفتگی حداکثر شش دقیقه و 39 ثانیه طول کشید و حدود دو میلیارد نفر شاهد رویداد بی سابقه در تاریخ بشریت بی سابقه بودند.
کد خبر: ۲۶۷۴۲۹

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این خورشیدگرفتگی طولانی ترین زمان خورشیدگرفتگی کامل تا سال 2132میلادی خواهد بود.

بر اساس این گزارش، خورشیدگرفتگی کامل در هند حدود سه تا چهار دقیقه و در استان شانگهای چین حدود پنج دقیقه صورت گرفت.

واحد مرکزی خبر هم گزارش داد: گروه انجمن نجوم آماتوری ایران برای رصد این خورشید گرفتگی راهی چین شده است.

کسوف در ایران از ساعت چها ر و 54 دقیقه از سمت شهر مشهد آغاز شد . این واقعه در بخش هایی از ایران به وی‍ژه مناطق مرکزی و شرق ایران به صورت جزئی قابل مشاهده بود.

در تهـران این خورشید گرفتگی به سختی قابل رویت بود زیرا ساعت شش و پنج دقیقه، خورشید در حالی طلوع کرد که گرفتگی، مراحل پایانی خود را طی می کرد و تنها 7 درصد سطح خورشید زیر ماه پنهان شده بود.

زهرا مبینی مدیر بخش علمی مرکز نجوم و ستاره شناسی تهران نیز در گفت و گو با ایرنا، کسوف امروز را طولانی ترین خورشید گرفتگی قرن 21 خواند و اظهارداشت: این پدیده سه قاره را پشت سر گذاشت و از کشور هند آغاز شد در مناطق شرقی کشور ما نیز به صورت جزئی در صبح هنگام طلوع خورشید ساعت 5:27 قابل مشاهده بود.

وی افزود: این خورشیدگرفتگی هند، نپال، چین، ژاپن و برخی جزایر ژاپن و اقیانوس آرام را در برمی گیرد.
مبینی ادامه داد: ابتدای این خورشیدگرفتگی از هند بود و جایی که سایه ماه با زمین ساعت 23 و 58 دقیقه به وقت جهانی امروز در شهری به اسم لیپورال در ایالات ارسای هند رخ داد.

به گفته وی این پدیده زمانی به اتمام رسید که خورشید در کشور ما طلوع کرد.

مبینی ادامه داد: خورشیدگی گرفتگی وقتی رخ می دهد که کره خورشید، ماه و زمین در یک راستا قرا بگیرند و ماه در یکی از گره ها باشد در این حالت اگر ماه خیلی نزدیک زمین باشد برخی از نقاط ماه را به صورت گرفت کامل و برخی را به صورت نیمه سایه می بینیم.

مدیر بخش علمی مرکز نجوم و ستاره شناسی تهران اظهار داشت: این پدیده 30 تیرماه، ساعت 17 و 20 دقیقه به وقت جهانی به اوج خود می رسید که در این حالت فاصله ماه از زمین 357هزار و 463 کیلومتر است.

مبینی افزود: اولین برخورد مخروط نیمه سایه ماه به زمین ساعت 23 و 58 دقیقه به وقت جهانی بود و پدیده گرفتگی جزئی 5 و 12 دقیقه به وقت جهانی رخ داد.

به گفته وی این پدیده سی و هشتمین خورشیدگی از هفتاد و پنجمین خورشیدگرفتگی معروف سری ساروس 132 است.

مبینی ادامه داد: این خورشیدگرفتگی طولانی ترین کسوف سال جهانی نجوم بود و در مسیر این گرفت هر چه به سمت شرق پیش می رفتیم مدت زمان گرفت کامل افزایش می یافت.

وی افزود: از این رو در جزایر جنوبی کشور ژاپن بیشترین زمان گرفت دیده می شود و اکثر گروههای رصدی جهان برای رصد این پدیده به شرق آسیا سفر خواهند کرد.

به گفته وی این پدیده در ایران نیز در بخشهای شرقی کشور به صورت گرفت جزئی قابل رویت بود و هرچه به سمت شرق پیش رفتیم مدت زمان گرفت کاهش می یافت.

مبینی، بیشترین زمان گرفت در ایران در منطقه "کوهک" در مرز ایران و پاکستان اعلام کرد و گفت: رصد گران برای رصد این پدیده نجومی به قسمتهای شرقی کشور سفر کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها