دکتر شاهد فدایی فرد

رژیم غذایی در بیماران لوپوس‌

لوپوس یک بیماری خودایمنی و در واقع بیماری بافت همبند است که پوست، کلیه، استخوان‌ها، قلب، چشم، مفاصل، عروق خونی و ... را درگیر می‌کند. شدت این بیماری می‌تواند طیف وسیعی داشته باشد و از نوع خفیف تا شدید تغییر کند، اما آنچه در سیر بالینی این بیماران تاثیر مستقیم دارد، پیگیری درمان‌های دارویی زیر نظر پزشک متخصص است.
کد خبر: ۲۰۳۷۶۲
بسیاری از بیماران لوپوسی به نحوی از اضافه وزن یا کاهش وزن شکایت دارند. در واقع کاهش وزن این افراد در بیشتر مواقع به دلیل خود بیماری یا زخم‌های دهانی و در نتیجه بی‌اشتهایی است. در مقابل برخی از بیماران به دلیل مصرف داروهای کورتونی دچار افزایش وزن می‌شوند؛ اما هر دو گروه از بیماران باید با یک رژیم غذایی متعادل و تحت نظر پزشک به وزن نرمال برسند. اگر زخم‌های دهانی شما را آزار می‌دهد، بهتر است غذای خود را بیشتر به صورت آبکی، سوپ و آش میل کنید. می‌توانید قبل از خوردن غذا از داروهای بی‌حس‌کننده دهانی که پزشک برای شما تجویز می‌کند استفاده کنید.

از پوکی استخوان پیشگیری کنید: غذاهای حاوی کلسیم و ویتامین D برای شما ضروری است. ویتامین D مورد نیاز شما نیز با مصرف غذاهای دریایی و ماهی تون، آزاد و ساردین می‌تواند جبران شود. گاهی لازم است با تجویز پزشکتان از مکمل‌های دارویی کلسیم و ویتامین D استفاده کنید، زیرا نورخورشید به دلیل عوارض پوستی که برای این بیماران ایجاد می‌کند، منبع خوبی برای ویتامین D نیست.

غذا باید کم‌چرب و کم‌پروتئین باشد: یکی از عوارض بیماری لوپوس عوارض کلیوی آن است که به دلیل رسوب پروتئین در کلیه‌ها ایجاد می‌شود و باعث نارسایی تدریجی کلیه می‌شود. از طرفی مصرف غذاهای چرب نیز رسوب پروتئین در کلیه را تسریع می‌کند.

مصرف نمک و قند را به حداقل برسانید: یکی دیگر از بیماری‌هایی که در کمین بیماران لوپوسی است، مشکلات قلبی و فشارخون ناشی از تصلب شرائین و رسوب چربی در دیواره سرخرگ‌هاست. از طرفی مشکلات کلیوی نیز باعث افزایش فشارخون می‌شود. به همین دلیل مصرف غذاهای کم‌نمک و کم‌چرب را فراموش نکنید.

از خاصیت ضدالتهابی امگا  3 بهره بگیرید: بسیاری از علائم بیماری لوپوس مانند ضایعات پوستی، تورم و درد مفاصل، زخم‌های دهانی و گوارشی ناشی از ایجاد التهاب است. امروزه محققان دریافته‌اند که منابع غنی از اسیدهای چرب امگا  3 مانند روغن ماهی در درمان این التهاب‌ها نقش مهمی دارند. همچنین مصرف روزانه 2 عدد گردو نیز مقادیر مناسبی امگا  3 به شما می‌‌رساند. استفاده از روغن کانولا در پخت و پز نیز تا حدودی امگا  3 مورد نیاز شما را تامین می‌کند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها