این هفته:

چگونه ترشی لبو و گل‌کلم درست کنیم؟

کد خبر: ۱۳۸۵۹۷۸
نویسنده مژده مظهری

چه می‌خواهیم؟
چغندر متوسط: 3عدد
گل‌کلم کوچک: یک عدد
هویج متوسط: 2عدد
ساقه کرفس: 3عدد
سبزی مخصوص ترشی: 250 گرم
فلفل تند: یک عدد
سرکه سفید، آب و نمک: به میزان لازم
نخود: نصف لیوان
سیر تازه: 4حبه
  
چطوری درست کنیم؟
ابتدا چغندرها را شسته و با کمی آب نیم‌پز کرده بعد پوست آنها را گرفته و به اندازه دلخواه برش یا قالب می‌زنیم و کنار می‌گذاریم. هویج، ساقه‌کرفس و گل ‌کلم را هم خردکرده و شسته و روی دستمال تمیزی می‌گذاریم تا کاملا خشک شود. سبزی معطر مخصوص ترشی را پاک کرده و شسته و بعد از این‌که آب اضافه‌اش رفت درشت خرد و روی پارچه تمیزی پهن می‌کنیم. پوست سیر را گرفته و خرد کرده یا اسلایس می‌کنیم و فلفل را هم شسته و خرد کرده و کنار می‌گذاریم(البته می‌توانیم آنها را خرد نکرده و درسته در ترشی بیندازیم). وقتی مواد آماده شد همه را در ظرف بزرگی ریخته و به آرامی و خوب با هم مخلوط می‌کنیم و لایه به لایه مقداری از آن را در ظرف مناسبی که بهتر است شیشه‌ای باشد ریخته و روی آن سبزی ترشی و چند دانه نخود می‌ریزم تا مواد تمام شود. سپس روی مواد تا نصف شیشه مخلوط آب و نمک که از قبل جوشانده و کمی خنک شده ریخته و نصف دیگر آن را سرکه می‌ریزیم و در ظرف را محکم بسته و در جای خنکی مانند یخچال‌می‌گذاریم. این ترشی خوشمزه و بسیار خوشرنگ را می‌توانیم بعد از دو هفته با انواع غذا سرو می‌کنیم. 

نکات مهم:
*** تازه بودن مواد ترشی در طعم و تردشدن آن بسیار موثر است.
*** نسبت تندبودن ترشی را بنا به ذائقه‌تان با ریختن مقدار فلفل تنظیم کنید.
*** تمام مواد بعد از شسته شدن باید کاملا خشک شده و آب نداشته باشد درغیر این صورت ترشی زود کپک می‌زند.
*** می‌توانیم آب و نمک و سرکه را با هم مخلوط کرده و جوشانده و بعد از کمی خنک شدن روی ترشی بریزیم.

منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
افسانه کوهنوردی ایران

گفت‌وگو با افسانه حسامی‌فرد، اولین کوهنورد زن تاریخ‌ساز ایرانی در مسیر باشگاه هشت ‌هزاری‌ها

افسانه کوهنوردی ایران

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

در گفت‌وگو با یک جامعه‌شناس، تهدیدات و فرصت‌های هوش مصنوعی برای خانواده‌های ایرانی را بررسی کرده‌ایم

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

نیازمندی ها