آش دندونی یکی از انواع آش های خوشمزه و معروف ایرانی

طرز تهیه آش دندونی خوشمزه

آش دندونی به طور معمول با گوشت گوسفندی طبخ می شود، البته در صورت تمایل می توانید این آش را مانند آش ترخینه با سیرابی هم درست کنید
کد خبر: ۱۲۹۱۸۳۶

طرز تهیه آش دندونی خوشمزهبه گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته

مواد لازم:


 نخود1 پیمانه 
لوبیا قرمز  1 پیمانه
لوبیا سفید  1 پیمانه
 لوبیا چیتی1 پیمانه  
عدس1 پیمانه
 بلغور جو1 پیمانه
گندم پوست کنده 2 پیمانه 
برنج نیم دانه 1 پیمانه
  قلم گوساله1 عدد
گوشت قلوه گاه گوسفند2 تکه
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
پیاز4 عدد بزرگ
1 عدد متوسط
نعناع خشک به مقدار لازم

طرز تهیه آش دندونی خوشمزه

طرز تهیه آش دندونی:

برای پخت آش دندونی، ابتدا تمام حبوبات را از شب قبل خیس کنید. و آن ها بپزید اگر از قابلمه استفاده می کنید لوبیاها را جدا و نخود را جدا بپزید و گندم را هم چند ساعت خیس کنید. سپس گوشت و قلم را با یک عدد پیاز خرد شده و کمی نمک و فلفل و زردچوبه و کمی دارچین بپزید.

 

داخل قابلمه مناسب برای پخت آش، گندم را با آب بگذارید بپزد و بعد از اینکه گندم ها نرم شدند بلغور جو و عدس را بشویید و اضافه کنید. بعد از آن برنج شسته شده را اضافه کنید (بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید) بعد از پخت حبوبات آن ها را به گندم و ... اضافه کنید نمک و زردچوبه و فلفل را هم به آن بیافزایید.

 

هنگامی که گوشت تان پخت اجازه بدهید آن سرد شود و آن را ریش ریش کنید و به مواد اضافه کنید. باقی پیازها را سرخ کنید و نعناع را هم سرخ کنید. کشک را هم بزنید و به آش دندونی اضافه کنید آش شما باید لعابدار باشد. نیمی از پیازها و نعناع داغ را داخل آش بریزید و باقی را برای تزیین آش دندونی استفاده کنید.

 

در قابلمه را بگذارید و با شعله ملایم اجازه بدهید آش جا بیفتد.

همان طور که در بالا دیدید این آش سبزی ندارد و تنها سبزی آن نعناع سرخ کرده است.

 

این آش از 7 نوع حبوبات درست شده است در قدیم این حبوبات را از 7 همسایه می گرفتند.

 

بعضی افراد برای پخت آش دندونی از گوشت استفاده نمی کنند و می توانند از آب قلم یا عصاره ی گوشت استفاده کنند.

 

می توانید کشک را داخل آش دندونی نریزید و فقط برای تزیین از آن استفاده کنید.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها