پیشرفت داوری در بسکتبال ایران

یک روز پیش از آغاز رقابت های دوربرگشت لیگ برتر بسکتبال باشگاه های کشور ، ناظران و داوران لیگ گردهم آمدند و درباره رفع اشکالات دور رفت و نکات جدید قوانین داوری بحث و تبادل افکار کردند.
کد خبر: ۱۲۲۱۳۰

در پایان گفتگو ، تعدادی از داوران تست آمادگی جسمانی دادند تا وضعیت آمادگی شان مورد ارزیابی کمیته داوران فدراسیون بسکتبال قرار بگیرد. در این همایش یکروزه ، محمود مشحون ، رئیس فدراسیون ، داوران را به وظایف مهمی که دارند ، آشنا کرد.
وی این قشر را از زحمتکشان بسکتبال برشمرد و بر لزوم داشتن اتحاد و همبستگی بین آنها تاکید کرد. در روزهای پایانی دور رفت لیگ برتر بسکتبال باشگاه های کشور ، تعدادی از داوران به دلیل آنچه کمبود دستمزد و حقوق داوری خوانده می شد ، اعتراضاتی را متوجه کمیته داوران کرده بودند که بخش عمده ای از صحبتهای مشحون به این مساله اختصاص یافته بود.
مشحون به جایگاه رفیع داوران در فدراسیون اشاره کرد و از آنان خواست قدر جایگاه خود را بدانند. داوری بسکتبال در ایران همیشه زبانزد مربیان ، بازیکنان و دست اندرکاران این ورزش بوده است. داوران به اعتقاد همه از همبستگی مناسبی برخوردارند و همواره در جامعه بسکتبال ، اتحاد داوران در مقایسه با مربیان بیشتر و بهتر بوده است.
در چند سال گذشته به دلیل بازنشستگی تعدادی از داوران باتجربه ، کمیته داوران فدراسیون بسکتبال اقدام به جوانگرایی کرد و در این زمینه به موفقیت هایی دست یافته است. در کنار استفاده از داوران جوان ، داوران قدیمی تر دفع نشدند ؛ بلکه از آنها به عنوان ناظران باتجربه و آگاه استفاده شده است. در حال حاضر لیگ برتر و لیگ دسته یکم ، سه داوره انجام می شود ؛ کاری که حتی در رقابت های بسکتبال بازیهای آسیایی دوحه قطر ندیده بودیم. بازیکنان ایرانی به واسطه قضاوت سه داوره با مقررات روز دنیا بیشتر آشنا شده اند.
اصولا سه داوره شدن بازی بسکتبال به خاطر حفظ و رعایت فلسفه سرعت بسکتبال ، تسلط بیشتر داوران در بازی و دید وسیع تر آنها صورت گرفته است. در همایش داوران ، نصرت الله جعفریان ، مدرس بین المللی داوری به حاضران تاکید کرده بود که زیبایی یک بازی به کمتر سوت زدن و کنترل روح مسابقه است.
جعفریان با نمایش فیلم بازیهای لیگ در دور رفت به رفع اشکالات پرداخت. حسن نوربخش ، رئیس کمیته داوران و فدراسیون بسکتبال نیز با اشاره به زحمات داوران و ناظران از جوانترها خواست تا رعایت کسوت را بکنند. این توصیه به دنبال حرکات اضافی برخی داوران در قبال اشارات ناظران در بازیهای رفت صورت گرفت.
به هر حال داوری بسکتبال در ایران را می توان سرآمد بیشتر کشورهای آسیایی دانست. جعفریان ، نماینده خوب کشورمان در فیبا و کنفدراسیون بسکتبال آسیاست . هروس آوانسیان از داوران خوب کشور در رقابت های جهانی به شمار می رود و پیام سیفی زاده و رضا جوادی بازیهای آسیایی را بدرستی قضاوت کردند.
با این حال داوران بین المللی جوان دیگری هم داریم که البته برخی باید در رفتار و نوع مدیریت خود در مسابقه بویژه در برخورد با مربیان و بازیکنان تجدیدنظر کنند. حیف است که قضاوت خوب این عده بدون توجه به روان شناسی برخورد با دیگران تحت الشعاع قرار گیرد.

محمد رضاپور

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها