در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
چشیدن غذا برای اطمینان از فاسد شدن آن
با این کار اشتباه بزرگی انجام میدهید. باکتریهایی وجود دارند که طعم و بویی ندارند اما میتوانند باعث مسمومیت غذایی شوند. خوردن مقدار بسیار کمی از غذای آلوده به این باکتریها شما را دچار یک بیماری جدی خواهد کرد. کاری که باید انجام دهید این است که مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته را قبل از اینکه باکتریهای مضر در آنها رشد کنند، دور بریزید.
بازکردن یخ مواد غذایی جامد در دمای محیط
از آنجایی که پاتوژنهای مضر تولید شده در مواد غذایی میتوانند در دماهای بین 4 تا 60 درجه سانتی گراد به سرعت تکثیر شوند بهتر است برای باز شدن یخ مواد غذایی منجمد آنها را در یخچال، آب سرد یا در مایکروویو قرار دهید.
شستن گوشت
حدود 60 درصد گوشتهای موجود در سوپرمارکتها حاوی کمپیلوباکتر هستند. کمپیلوباکتر شایعترین میکروارگانیسم ایجادکننده مسمومیت غذایی است که سالانه چند میلیون نفر را با علائم دلپیچه، دل درد، اسهال و تب راهی مراکز درمانی میکند. شستن گوشت خام و پاشیده شدن آب به اطراف باعث میشود این باکتری براحتی به سینک، میز آشپزخانه و دیگر سطوح منتقل شود. کمپیلوباکتر با پختن کامل گوشت از بین میرود.
سرد کردن مواد غذایی قبل از قرار دادن آنها در یخچال
هرگز مواد غذایی را به مدت بیشتر از یکی دو ساعت بیرون از یخچال و در دماهای بالاتر از 32 درجه سانتیگراد قرار ندهید. باکتریهای بیماریزا بهسرعت رشد میکنند و میتوانند مشکلات زیادی ایجاد کنند. بهتر است مواد غذایی را به موقع در یخچال قرار دهید.
منبع: eatright.org
یاسمین مشرف
مترجم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»:
گفتوگوی «جامجم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر
یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با جام جم آنلاین: