در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
با تهیه ترشی با محصولات تابستانی میتوانیم در فصول دیگر سال از خواص و فواید آنها بهرهمند شویم.
ترشی انجیر بنفش
مواد لازم:
انجیر بنفش: 2 کیلو / شکر: 500 گرم / سبزی مخصوص ترشی: 200گرم / آب: یک لیوان / دارچین: یک قاشق غذاخوری / سرکه سیب:
یک لیوان
شکر، سرکه، آب و دارچین را در ظرفی میجوشانیم و انجیرهای کاملا سالم را به آن اضافه میکنیم و چند جوش که زد مواد را برداشته و 24 ساعت کنار میگذاریم. اینکار را سه روز تکرار میکنیم.
روز سوم مواد را همراه با سبزی ترشی که از قبل شسته و کامل خشک کردهایم در ظرف شیشهای میریزیم، در آن را محکم میبندیم و در جای خنک که بهتر است یخچال باشد میگذاریم تا جا بیفتد و آماده مصرف شود. در این مدت در ظرف را نباید باز کنیم. این ترشی طی دو هفته آماده میشود.
ترشی هفت میوه
مواد لازم:
سیب گلاب، شلیل، زردآلو، هلو، گلابی، آلو سیاه و انبه: به میزان دلخواه/ سرکه: یک لیوان/ سبزی ترشی: 200گرم / نمک، فلفل، گلپر و سیاهدانه: به میزان لازم
میوهها را خوب میشوییم و به اندازه دلخواه خرد میکنیم و آنها را در سینی تمیزی میریزیم و چند ساعت جلوی باد پنکه میگذاریم تا خشک شود.
سبزیها را هم شسته و روی پارچه تمیزی پهن میکنیم تا کامل خشک شود. در ظرف شیشهای مناسبی میوهها و سبزیجات را میریزیم و در انتها نمک، فلفل، گلپر و سیاهدانه را در سرکه که بهتر است سرکه سیب باشد میریزیم و خوب هم میزنیم و روی مواد
میریزیم.
در ظرف را محکم میبندیم و در یخچال میگذاریم.
ترشی بامیه
مواد لازم:
بامیه ریز: یک کیلو / سبزی ترشی: 250 گرم / سرکه: 2 فنجان / آب: یک فنجان / نمک، فلفل و موسیر: به میزان لازم
بامیهها را شسته و ساقهاش را کمی کوتاه میکنیم (ساقهها را خیلی کوتاه نکنید چون مواد لزجش بیرون میآید و ترشیمان لیز میشود) و روی پارچهای تمیز پهن میکنیم تا خشک شود.
بعد بامیهها را همراه موسیر و سبزی ترشی که از قبل شسته و خرد کردهایم (البته باید خشک باشد) در ظرف شیشهای مناسبی میریزیم. سرکه، آب و نمک را در قابلمه میریزیم و میجوشانیم و بلافاصله روی مواد میریزیم. وقتی شیشه کامل خنک شد در آن را میبندیم و در جای خنک و دور از نور نگه میداریم. اگر سفت و ترد بودن بامیه را دوست ندارید از قبل چند دقیقه آن را بجوشانید.
برای بهتر شدن ترشی به چند نکته باید توجه کنیم: ظرف ترشی باید شیشه یا سفال باشد زیرا پلاستیک و فلز با سرکه واکنش نشان میدهد،نمک مورد استفاده ترشی باید خالص باشد و افزودنی مانند ید نداشته باشد، سبزیهای قابل استفاده در ترشی شامل: شوید، ترخون، نعنا، جعفری، مرزه، گشنیز و ریحان است و ریختن گلپر، میخک و دارچین در ترشی طعم آن را متفاوت میکند.
مژده مظهری
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: