با پایان مهلت یک هفته ای ثبت نام نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری ، 495 نفر برای حضور در این رقابت اعلام آمادگی کردند.
کد خبر: ۱۱۲۸۱۰
در طول این مدت ، شمار زیادی از بزرگان و شخصیت های برجسته کشور برای شرکت در انتخابات به فرمانداری ها یا ستاد انتخاباتی وزارت کشور مراجعه و ثبت نام کردند.
پایان گمانه زنی ها
نماینده آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز دیروز با حضور در ستاد انتخاباتی وزارت کشور و ثبت نام از سوی وی ، به بگومگوهای چند ماه اخیر درخصوص حضور یا عدم حضور آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات پایان داد البته سخنگوی جامعه روحانیت پیش از این از حضور قطعی آقای هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبر داده بود.
بزرگان آمدند
به گزارش ایسنا ، طبق آخرین آمارهای اعلام شده ، علی مشکینی ، استادی ، محمود هاشمی شاهرودی ، قربانعلی دری نجف آبادی ، ابراهیم رئیسی ، محمدتقی مصباح یزدی ، علی فلاحیان ، علی یونسی ، حسن روحانی ، محمد یزدی ، امامی کاشانی ، محمدی گیلانی ، مومن ، دستغیب ، مجید انصاری ، سیدمحسن موسوی تبریزی ، سیداحمد خاتمی ، محسن غرویان ، محسن قمی ، جنتی ، تقوی ، صادق لاریجانی ، مرتضی مقتدایی ، علی رازینی ، غلامرضا مصباحی مقدم ، موحدی کرمانی ، خزعلی ، هاشم زاده هریسی ، حسینی بوشهری ، علم الهدی ، حائری شیرازی ، عباسعلی اختری ، کعبی ، حسینی ، نورمفیدی ، قریشی ، مجتهد شبستری ، سیدحسن عاملی ، خیرآبادی ، نجمی ، ایلامی ، ملک حسینی ، وافی و تعداد دیگری از بزرگان برای این انتخابات ثبت نام کردند. در این انتخابات ، تعدادی از زنان مجتهده نیز ثبت نام کرده اند که براساس آمار اعلام شده تاکنون در تهران 3 زن برای انتخابات خبرگان نامزد شده اند که از جمله آنها می توان از زهره صفاتی نام برد. همچنین براساس اخبار اعلام شده در کرمانشاه ، گلستان و فارس نیز تاکنون 4 زن نامزد شده اند.
افزایش صددرصدی
با ثبت نام 495 داوطلب نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری در سراسر کشور ، مرحله اول این انتخابات روز گذشته پایان یافت. به گفته وزیر کشور ، تعداد داوطلبان دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری نسبت به دوره گذشته صددرصد افزایش داشته است . پورمحمدی افزود: اگرچه پیش بینی اولیه ما این بود که بین 300 تا 400 نفر برای حضور در انتخابات خبرگان رهبری نام نویسی می کنند اما خوشبختانه این تعداد به 495 نفر افزایش یافت.
آغاز مرحله دوم انتخابات
با توجه به پایان مهلت ثبت نام انتخابات خبرگان ، شورای نگهبان فرصت دارد از 23 مهر تا 22 آبان حدود 30
روز درباره صلاحیت عمومی ، علمی و آزمون کتبی نامزدهای مجلس خبرگان اظهار نظر کند و طبق گفته سخنگوی این شورا ، آزمون کتبی اواخر مهر ماه برگزار می شود و نامزدهای تایید شده فرصت دارند از 9 تا 22 آذر تبلیغ کنند. این آزمون کتبی از تمام نامزدهای مجلس خبرگان گرفته نخواهد شد و کسانی که اجتهاد آنها مورد تایید رهبر معظم انقلاب و حضرت امام (ره) بوده باشد ، به شرکت در آزمون کتبی شورای نگهبان برای تایید صلاحیت نیاز ندارند.
دغدغه های انتخاباتی
فعالیت ستادهای انتخاباتی نیز همزمان با پایان ثبت نام نامزدها افزایش پیدا کرده است. اردوگاه اصولگرایان که از فهرست جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در انتخابات خبرگان حمایت می کند ، با ثبت نام شخصیت های مطرح به نظر می آید خود را برای آغاز تبلیغات انتخاباتی و معرفی نامزدهای خود در کنار تبیین جایگاه مجلس خبرگان رهبری آماده می کند. فعالان سیاسی جناح دوم خرداد (موسوم به اصلاح طلبان) هم در کنار تشویق افراد واجد شرایط برای ثبت نام و حضور در انتخابات ، گمانه زنی زودرس را درخصوص نحوه رسیدگی به صلاحیت داوطلبان به عنوان یک خط تبلیغات انتخاباتی در پیش گرفته اند. با این حال وزیر کشور در آخرین روز ثبت نام نامزدها در گفتگو با خبرنگاران در زمینه شائبه های برخی گروههای سیاسی درخصوص برگزاری سالم انتخابات ، گفت : گروه های سیاسی فرافکنی نکنند و نظرات خود را مستند ارائه دهند که چه اتفاقی افتاده و چه شده که نگرانی و شائبه در ذهنشان ایجاد شده است . پورمحمدی درباره این که ناظر و مجری در انتخابات آینده از یک جریان سیاسی هستند ، گفت : در گذشته دوره هایی بوده است که ناظران و مجریان هم افق سیاسی بوده اند اما جریان رقیب پیروز شده است.
وی با طرح این پرسش که «چرا دغدغه آفرینی می کنیم؛» گفت : رسانه ها بهترین ناظران و مراقبان فضای سیاسی کشور هستند و ما تصور می کنیم این دغدغه وارد و جدی نیست و در عمل هم اثبات می کنیم که این دغدغه ها جایگاهی ندارد.
قلقلک های رسانه ها
وزیر کشور دیروز همچنین در ادامه کنفرانس خبری خود در خصوص ممانعت از ورود خبرنگاران به ستاد انتخاباتی وزارت کشور گفت : ما نیز متوجه هستیم که ممانعت از ورود خبرنگاران در محل ثبت نام نامزدهای انتخابات خبرگان رهبری از نظر منطق و ادبیات اطلاع رسانی ، نادرست است و خود ما نیز از تبعات منفی این مساله رنج می بریم اما ملتزم به رعایت دقیق قانون و مفاد آن هستیم . وی با اشاره به این که به دلیل یک شبهه قانونی که در حوزه سیاسی برای همکاران ما به وجود آمد، این تصمیم را گرفتیم ، گفت : به دلیل این شبهه قانونی که ما را به وسواس انداخت ، از باب احتیاط این تصمیم را گرفتیم و البته تاوان آن را هم چند روزی است که می دهیم و قلقلک هایی از سوی خبرنگاران و رسانه ها مدتی است متوجه ماست . پورمحمدی با بیان این که برخی پیغام و پسغام ها و شبهه آفرینی ها را در این چند روز شاهد بودیم ، افزود: این را جزو قلقلک های رسانه ها محسوب می کنیم و خیلی هم بنا نیست آزردگی خاطر را به روی خودمان بیاوریم چرا که طبعا کار پیچیده ای مثل انتخابات این هزینه ها را هم دارد. وزیر کشور تصریح کرد: اگر حقوقدانان این شبهه را برطرف می کردند ما نیز مایل بودیم عزیزان خبرنگار در ستاد انتخابات وزارت کشور حضور یابند و البته در زمانهای دیگر نیز هیچ محدودیتی در این زمینه وجود نخواهد داشت .