-جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

برای آینده آماده‌اید؟

معرفی چند پیش‌بینی اتفاق افتاده در سرزمین علم و هنر

برای آینده آماده‌اید؟

۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳ | نظر

داشتم با خودم فکر می‌کردم آیا همه‌ ما علاقه داریم از آینده با‌خبر بشیم؟ مثلا فکر کنید یک ایمیل یا پاکت نامه به دست شما برسد و مشخص کند چند سال بعد در چه وضعی هستید. مثلا به شغل مورد علاقه‌تان رسیده‌اید، ماشینی که می‌خواستید را خریده‌اید، از بیماری نجات پیدا کرده‌اید و...؟

سفر در زمان

قصه‌هایی درباره پیشگوهای عجیب تاریخ

سفر در زمان

۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۳ | نظر

در تاریخ که علم هنوز قله‌های اکنون را فتح نکرده و تکنولوژی با زندگی‌ها اخت نشده بود، پیش‌بینی یک قدرت به حساب می‌آمد و پیشگو یک ابرانسان که آدم‌ها گمان می‌کردند می‌توانند با این قدرت دنیا را به دست بگیرند و از زمان جلو بروند و کلید تمام مشکلات را در دست داشته باشند. اما این پیش‌بینی‌ها همیشه درست از آب درنمی‌آمد و گاهی گام‌برداشتن طبق این پیش‌بینی‌ها به فاجعه و ویرانی منجر می‌شد.

خوشگلی دردسر داره!

خوشگلی دردسر داره!

۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱ | نظر

دختری به نام مهرانه از الیگودرز به من پیامک زده و پرسیده‌: «چند وقته درباره هر چیز کوچکی استرس می‌گیرم. اتفاقا به مشاور هم مراجعه کردم و گفته به دلیل تروماهای دوران کودکی توست. خواستم از شما بپرسم ریشه این مشکل من رو چی می‌دونین و چطوری از دستشون باید خلاص بشم؟»

رفتگان بی‌بازگشت

رفتگان بی‌بازگشت

۰۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۹ | نظر

ما در این صفحه از نوجوانه، سراغ بعضی از چهره‌های بی بازگشت رفته‌ایم و از آن‌هایی گفته‌ایم که همچنان در یاد طرفداران‌شان زنده‌اند.

از من چی تو خاطرته؟

درباره فیلم هایی که "نوجوانی" در آن خودنمایی میکند

از من چی تو خاطرته؟

۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲ | نظر

وقتی می‌خواستم به فیلم‌ و سریال‌های مطرح نوجوان بپردازم، به این فکر کردم که در این اثرها نوجوان چقدر به واقعیتش نزدیک است؟ اصلا این‌که نوجوان چگونه زندگی می‌کند مهم‌تر است یا این‌که رسانه چه بازتابی از آنها ارائه می‌دهد و آن را چطور معرفی می‌کند؟!

همه من را با مجید می‌شناسند!

گپ و گفت با مهدی باقر بیگی، بازیگر سریال خاطره انگیز قصه های مجید

همه من را با مجید می‌شناسند!

۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۰ | نظر

به بهانه موضوع این شماره از نوجوانه به سراغ مجید قصه‌ها یعنی مهدی باقر بیگی رفته ایم تا از خود مجید بپرسیم شرح و حال آن روز‌ها را

جرأت‌تان را ورز بدهید

جرأت‌تان را ورز بدهید

۱۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰ | نظر

آدم هرچقدر سنش بالاتر می‌رود، کمتر ریسک می‌کند. کمتر وام‌های گنده‌گنده می‌‌گیرد و کمتر به آدم‌ها اعتماد می‌کند و کلا سعی می‌کند به زندگی‌اش تافت بزند که یک وقت ته دلش نلرزد و چیزی از دستش در نرود.

سر نخواستنم دعواست!

سر نخواستنم دعواست!

۱۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲ | نظر

ما همه آدم‌های دنیای لاکردار صفر و صدیم. یا هیچ یا همه. دوست داریم همه هم و غم رفیق و خانواده برای ما باشد، کفرمان در می‌آید نمره‌مان می‌شود ۱۶.۲۵چون نه تا حد خوبی بالاست نه تا حد غم‌انگیزی پایین، شارژ گوشی که می‌رسد به ۴۸ درصد می‌رود روی مغزمان که سریع یک پریز برق پیدا کنیم و به ۸۰درصد برسانیمش.

پرده نسبتا نقره‌ای

درباره جشنواره بین المللی فیلم‌ کودک و نوجوان اصفهان و آنچه باید برای فیلمسازی نوجوان بدانیم‌

پرده نسبتا نقره‌ای

۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۹ | نظر

گاهی وقت‌ها فیلم را نباید با پاپ‌کرن و پفک دید. باید چهارچشمی به آن زل زد و با نگاه یک نقاد موی نکات مهمش را از ماست محتوایش کشید بیرون وحسابی رویش زوم کرد.

نسبت کارد و پنیری

درباره روابط خواهر و برادری و نقشی که ایفا میکنیم

نسبت کارد و پنیری

۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۳ | نظر

یکی از مسائل‌های مهم و گاه چالشی خانواده‌ها و نوجوان‌ها رابطه خواهر و برادری و کم و کیف آن است. رابطه‌ای پر فراز و نشیب کہ می‌تواند روز‌های فوق العاده قشنگی را برای ما بسازد و در کنار این روز‌های قشنگ، کلی به پختگی و بلوغ اجتماعی ما کمک کند. تمام این موارد و موارد خیلی بیشتر دیگر باعث شد ما نوجوانه ای‌ها برویم سروقت رابطه خواهر و برادری این شما و این هم نقش‌های یک خواهر و برادر برای خواهر یا برادرش:

بعضی سیاه و سفیدها خوبند!

نگاهی به زشتی و زیبایی تکنولوژی و پیشرفت در دنیای امروز

بعضی سیاه و سفیدها خوبند!

۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۴ | نظر

یکی ازچالش‌هایی که تکنولوژی و پیشرفت‌های اینچنینی با آن مواجه هستند، مقاومت جوامع، به‌خصوص قشر سنتی جامعه با آنهاست. ازساده‌ترین تغییرات مثل قرار‌گرفتن لامپ به‌جای شمع بگیرید تا استفاده از حمام شخصی در خانه‌ها.

امپراتوری سیلیکون ولی

یک حرف مفصل درباره تکنولوژی

امپراتوری سیلیکون ولی

۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۰ | نظر

سال‌ها از آتاری و آتاری‌دستی‌های سیاه وسفید و بازی ماری که هی به دمش اضافه می‌شد و همه آرزوی یکی‌اش راداشتیم، گذشته‌است.خیلی وقت است که درخانه هرکسی یک دو جین سیستم لپ‌تاپ وکنسول بازی پیدامی‌شود و به قول بچه‌هابرکت از کوچه‌ها رفته وتاریخ توپ دولایه که هیچ،ازاین توپ‌های فوتبال لاکچری هم رو به انقراض است.

برای «فراجهان» آماده شوید!

متاورس با زندگی ما نوجوان‌ها چه خواهد کرد؟

برای «فراجهان» آماده شوید!

۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸ | نظر

شبیه آخرین ورژن ماتریکس است و آن طور که به قول معروف بویش می آید، همین طور در حال پیشرفت است. احتمالا روزی می رسد که آنقدر قدرت تشخیص دو دنیا را از دست بدهیم که متوجه نشویم مثل شخصیت "نئو" در "ماتریکس"، قهوه ای که میخوریم و محل کار ما و دنیایی که در آن زندگی می کنیم، همه اش در عالم ساخته دست بشر است. "متاورس" را میگویم که شاید بعضی از شما تا تجربه ورود به دنیای "دیسنترالن" را هم پیش رفته باشید یا حداقل درباره اش بیشتر بدانید.

هنوزم همونی یه کم بی وفاتر

آیا تغییرات کنکور به نفع داوطلبان شده است؟

هنوزم همونی یه کم بی وفاتر

۰۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۴ | نظر

صحبت از غولی که قرار است تغییر چهره بدهد کمی پیچیده است. مثلا فکرش را بکنید به مبارزه با یک غول دعوتید که هنوز همان قدر بزرگ و غیر قابل شکست است منتها کمی هم به سرو شکلش رسیده و موهایش را شانه کرده و عطر زده و لباس شیک هم تنش کرده است کنکور با همان هیبت قبلی اما با تغییر چهره در انتظار داوطلبان جدیدش نشسته است. اما بد نیست مروری کنیم و ببینیم این تغییرات چقدر مفید، بی تاثیر یا حتی مضر هستند.

حال من دست خودم نیست

پیرامون احساساتی که مدرسه در دانش آموزان برمی انگیزاند!

حال من دست خودم نیست

۲۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴ | نظر

چند روز دیگر تا مهر نمانده و مثل هر سال هر دانش‌آموز احساسات مختلفی را تجربه می‌کند. احساساتی که نسبت به مدرسه داریم فرد تا فرد متفاوت است، اما یکسری چیزها بین دانش‌آموزان مشترک است. خواه حس‌های مثبت باشد یا احوالات منفی. دانش‌آموزها در تجربه‌ بعضی احساسات نقاط مشترک دارند.

مسیر مهم است یا مقصد؟

یادداشت‌هایی از نوجوانان درباره تقابل میان نتیجه و فرایند

مسیر مهم است یا مقصد؟

۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۷ | نظر