-جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

قرارهای برخط

درباره‌ی بسترهای دوستیابی و قرارهای مجازی

قرارهای برخط

۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱ | نظر

یکی از جامعه شناسان برجسته در مورد فضای مجازی گفته بود که عصر مجازی هم مانند تمام عصر‌های دیگر بعد از به اوج رسیدن‌های اجتماعی رو به افول خواهد رفت و در نهایت به حداقل و دیدن میرسد، اما اینکه کی به اوج میرسد را هیچ کس نمیداند این روز‌ها قراره مجازی و دیدن آدم‌ها بدون آشنایی پیشین در فضای کشور ما پیچیده و آدم‌های زیادی آن را تجربه کردهاند ما هم به فراخور تمام مسائل نوجوان محوری که به ما مربوط میشود دو صفحه پرونده تقدیم شما میکنیم تا کمی در قرار‌های مجازی ریز شویم.

آمدنم بهر چه بود؟

آمدنم بهر چه بود؟

۱۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۹ | نظر

همه ما در گذار از سن و سالی که ما را به بلوغ و بزرگسالی می‌رساند، درگیر و دچار قصه«آمدنم بهر چه بود؟» شده‌ایم. ساعت‌ها با خودمان فکر کردیم اصلا دقیقا که هستیم؟چه کلماتی شخصیت ما را وصف می‌کند؟ اگر بخواهیم چند کلمه‌ای راجع به خودمان در جمعی صحبت کنیم باید چه بگوییم؟ رسالت ما در این زندگی کدام است؟

جایی برای هیچکس؟

درمورد حق و حقوق نوجوانان به بهانه‌ی سالگرد هفته نامه نوجوانه

جایی برای هیچکس؟

۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱ | نظر

بیشتر از اینکه مسئله اش را بگذاریم زیر ذره بین، اسلحه را به سمتش گرفته ایم و مدام مجبورش می کنیم عقب نشینی کند و برود توی جزیره تنهایی‌اش. نوجوان را میگویم از نادیده گرفتنش در جامعه و خانواده بگیر تا رسانه و سیاست. از کج سلیقگی‌های رفتاری در مدرسه و تعامل با معلمان تا فامیل خلاصه نوجوان یا متهم بوده است یا نامرئی. قلمرو یعنی محل روان بودن. دهخدا می گوید تا هر جایی که پادشاه قلم و امرش کارگشا باشد قدیمتر‌ها به آن قلمرو می گفتند. اسم صفحه اول نوجوانه را گذاشتیم قلمرو که نشان بدهیم برای ما اعضای تحریریه دغدغه‌ها و مطالبات نوجوانان اهمیت دارد، اما اصولاً چند جای کار با هم در این حوزه میلنگد مثلاً خانواده جامعه مسئولان مدرسه و مهمتر از همه خودشان!

دریچه بازگشت

درباره‌ی تمام بازگشت‌هایی که شاهد آن هستیم

دریچه بازگشت

۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۱ | نظر

واژه «بازگشت» برای شما چه راست؟ شما این واژه را مثل «صداقت» سفید میبینید یا مثل «دروغ» سیاه؟ برای من این واژه و معنایش، نه آن خوب است که رنگش را تماماً سفید ببینم و نه آنقدر بد است که سیاه رنگ باشد. «بازگشتن» از آن کار‌هایی است که گاه عالیترین انتخاب ممکن است و گاه وحشتناکترین. برگشتن خاکستری است، چون صفر و صدش مشخص نیست و نمیشه مثل قرص، سر ساعت تجویزش کرد. نمیشود به هر آدم دل کند‌های برگشتن به هر آنچه رها کرده را پیشنهاد کنیم یا به زخم خوردهای، برگشتن به خود قبلیش را. البته همیشه هم حرف بر سر برگشتن ما به جایی که ترک کردهایم، نیست. گاهی پای برگشتن یک حکومت منقلب شده به جاباز میشود و گاه حرف از برگشتن یک پیکر بیجان است. گاه یک اصالت به زندگی آدمی برمیگردد و گاه یک تباهی. گاهی بازگشتند رنگ و بوی مقدس به خود میگیرد و، مثل آب متعفنی هست که به ناچار سرکشیده باشی. مرز بین حماقت و عقلانیت در بازگشتن، مثل یک مو نازک است و کار هر کسی هم نیست. تفاوتی هم ندارد، هیچ مدل بازگشتن کار راحتی نیست! در این دو صفحه از نوجوانه به بهانه بازگشت اخیر شهدای دفاع مقدس به کشورمان، از زوایای مختلف به بازگشتن نگاه کرده ایم. البته نه به سبک زخم کاری و زخمهایش، بلکه به سبک نوجوانه و کلافهایش.

سوال، سو سوی نور

سوال، سو سوی نور

۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲ | نظر

ما از سؤال کردن رشد ‌می‌کنیم و بنای ارتقای مادی‌ ما واژه‌ «چرا» گذاشته شده است. از اولین روز خلقت که حضرت آدم در مقابل دستور خدا یک «چرا» قرار داد، گرفته تا آخرین روزی که در این دنیا سیر و سفر می‌کنیم و مطمئنیم که آن موقع هم «چرا چرا» گفتن‌مان تمام نمی‌شود.

به من بگو چرا!

به من بگو چرا!

۱۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۲ | نظر

مهم نیست که در آسیا به دنیا آمده باشیم یا اروپا. چشم بادامی باشیم یا چشم آبی همه ما ویژگی‌های مشترکی داریم که در تعبیر دینی به آن فطرت می‌گویند و قوه پرسشگری یا همان سؤال پرسیدن یکی از ویژگی‌های فطری آدم است.

بنیاد ملی نوجوانان در کنار نسل جدید

گفتگو با حجت‌الاسلام حامد تقدیری، رئیس بنیاد ملی نوجوانان

بنیاد ملی نوجوانان در کنار نسل جدید

۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۵ | نظر

درهر برهه‌ای از تاریخ، نوجوانان همیشه نقش مهمی در سرزمین و کشور‌های مختلف داشته‌اند و تمام امید و انگیزه یک جامعه، به جوانان و نوجوان وصل است. در روز‌های اخیر اتفاقی که شاید کمتر به آن پرداخته شد، تشکیل بنیاد نوجوانان در کشور بود که درکنار آن، سند تربیتی نوجوانان نیز به انتشار رسیده‌است. به همین دلیل پای گفتگو با حجت‌الاسلام حامد تقدیری، رئیس بنیاد ملی نوجوانان نشسته‌ایم تا درباره این موضوع مهم صحبت کنیم.

نت پیروزی

درباره ی سرود، مهمترین ابزار رسانه‌ای انقلاب

نت پیروزی

۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۵ | نظر

ای مجاهد‌ای مظهر شرف» ... ایران ایران ایران رگبار مسلسل‌ها» ... خمینی‌ای امام خمینی‌ای امام ... رادیو روی موج تاریخ که می‌افتد این صدا‌ها بلندتر از همیشه به گوش می‌رسد. اگر کمی پیچ رادیو روی خط زمان جلوتر بیاید، اما شاید بشنویم چنان حبیب مظاهر مدافع حرمم» ... «مرد اگه مرده، مرد نبرده» ... «چطوری سوتیامو بشمارم؟» ... سرود جزء لاینفک زندگی ماست چه بخواهیم چه نخواهیم. این بار در کلاف مروری داریم بر جریانی که سرود در طول این سال‌ها طی کرده است.

مدرسه‌‌، نقطه‌ی عطف جامعه

به بهانه شروع امتحانات، درباره مدرسه و کار‌های کرده و نکرده‌اش

مدرسه‌‌، نقطه‌ی عطف جامعه

۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۶ | نظر

توجه به وزارت آموزش و پرورش و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت آن می‌تواند جامعه‌ی مارا از بسیاری مشکلات و معضل‌ها نجات بدهد و اگر بگوییم کلید حل مشکلات ریشه‌ای و پایه‌ای ما در کشور، در بهبود وضع آموزش و پرورش است، اغراق نکرده ایم! به همین بهانه این‌بار تیم نوجوانه به سراغ مدارس و اقدامات ریز و درشتش در بحث آموزشی و تربیتی رفته است.

قصه ی پروازهای محکوم به سکوت

تمام زندگی، تکرار یک کوچ است، یک پرواز

۱۵ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۳ | نظر

پرواز برای من و پدرم پدید‌های عجیب و مرموز و دوست داشتنی بوده و هست. تا جایی که مدت‌ها دلم میخواست مهماندار میبودم و فکر میکنم الان در دنیای موازی به جای اینکه مشغول نوشتن قطبنمای این شماره نوجوانه باشم، در حال پرواز بر فراز اقیانوس آرام و پرسیدن: (گفتید چه میل دارید؟) هستم. از طفولیت تا به امروز که مادرم معتقد است خرس گنده هستم، پایم به هواپیما نرسیده، خروپفم همه جا را پر میکرد و وقتی هواپیما بر زمین می‌نشست، چشمهایم را باز میکردم. البته حتی اگر در خواب هفت پادشاه هم بودم، برای غذای هواپیمایی که بر خلاف بقیه عاشقش هستم، از خواب میپریدم و سهم غذایم را چهارچنگولی میگرفتم، چون امکان بلعیدنش توسط برادرم وجود داشت. اما از آن طرف هم میدانم عد‌های وجود دارند هواپیما و پرواز برایشان به مثابه یک کابوس میماند؛ مثلاً ترس یکی از آن‌ها به حدی است که شب قبل پروازش نمیتواند بخوابد و حتی غذا بخورد. البته برای من قابل درک نیست، چون خودم هواپیما را همچون گهواره بچه میدانم، اما از طرفی قابل درک است، چون اتفاقات و سوانح هوایی خیلی عجیب انگیز هستند. درست مثل اتفاقاتی که امروز و اینجا میخواهیم درباره آن‌ها صحبت کنیم.

الو؟ من یک نوجوانم!

گزارش تلفنی از چندین مراکز زیبایی و ارائه خدمات به نوجوان زیر هجده سال

الو؟ من یک نوجوانم!

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۷ | نظر

جغرافیای لایک‌ها و دیس لایک‌ها

آیا باید به تمام عقاید احترام گذاشت؟!

جغرافیای لایک‌ها و دیس لایک‌ها

۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۷ | نظر

این روزها بازار این جمله «باید به همه عقاید احترام گذاشت» بسیار داغ است. یعنی درفضای مجازی ازهر۱۰پست، ۹پست زیرش راکه بخوانی چند نفری این جمله رانوشته‌اندوکنارش هشتگ صلح،آزادی واحترام زده‌اندودیگر اگربخواهندخیلی روشنفکرمآبانه رفتار کنند یک استیکر پرنده که شاخه برگ در منقارش دارد،کنارش می‌گذارند اما آیا واقعا باید به تمام عقاید احترام گذاشت؟

مرد بی‌چشم با شعر نو آمد

مرد بی‌چشم با شعر نو آمد

۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶ | نظر

مراسم رونمایی از کتاب شعر «مـرد بی‌چشم» اثر فرهود عباسی‌فرد به همت کانون شعر و ادبیات هفت‌آسمان و نشریه دانشجویی آسمان هفتم در آمفی‌تئاتر دکتر شایورد واقع در دانشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برگزار شد.

چندتا پیرهن پاره کردی؟

درباره‌ چرایی و چگونگی تجربه کردن در نوجوانی

چندتا پیرهن پاره کردی؟

۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۴ | نظر

تجربه به من ثابت کرده که تجربه از آن سرمایه‌هایی است که هر کسی درباره‌اش حرف نمی‌زند. بعضی موقعیت‌ها را بالا بروی و پایین بیایی تا تجربه‌اش نکنی، متوجه زیر و زبرش نمی‌شوی. تجربه همان کلیدی است که هم می‌تواند درهایی را به روی ما باز می‌کند و هم به بعضی درها چهارقفل بزند تا مبادا سراغش برویم. گاهی تجربه مقامی بالاتر از تعقل پیدا می‌کند و بهتر از هزار و یک استدلال و چینش منطقی به داد ما می‌رسد‌.

اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره «آسمون»

اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره «آسمون»

۲۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۳:۲۲ | نظر

اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره «آسمون» که با محور بسترسازی و حمایت از تولیدات نوجوانان در فضای مجازی برگزار می‌شود با حکم رییس مرکز ملی فضای مجازی منصوب شدند.

تقابل یا تعادل؟

درباره هویت ملی و دینی و ارتباط این دو

تقابل یا تعادل؟

۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۹ | نظر

تعاریف متعدد را که نگاه بکنی، برای آدمیزاد از دو بُعد هویت در نظر می‌گیرند. یک هویت فردی و در مرحله‌ بعد، هویت جمعی. بعد که کمی در توضیح و شرح پیش می‌روند، هویت ملی را زیرمجموعه هویت جمعی خطاب می‌کنند و سپس از عناصر هویت ملی، هویت دینی را محل گفت‌وگو قرار می‌دهند.

عقب‌گرد

آنچه در نوجوانه اتفاق می افتد

عقب‌گرد

۰۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۳ | نظر

به قلمروی نوجوانه بپیوندید

تحریریه‌ای به وسعت ایران

به قلمروی نوجوانه بپیوندید

۰۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۰ | نظر

قرار ما نوجوانه‌ای‌ها در مصلی امام خمینی(ره)، شبستان، راهرو اصلی، غرفه‌ی روزنامه جام جم

اگر شهروندها بازی نکنند، بازی می افتد دست گادفادرها

گفتگوی نوجوانه با نماینده مجلس، مهدی عسگری

اگر شهروندها بازی نکنند، بازی می افتد دست گادفادرها

۰۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۲ | نظر

در حاشیه آخرین روز از نمایشگاه مطبوعات و رسانه به گفتگو و مصاحبه با یکی از نمایندگان مجلس، آقای مهدی عسگری پرداختیم. در ابتدای امر سردبیر نوجوانه اشاره داشتند که هفته‌نامه "نوجوانه" تحریریه‌ای است که می‌خواهد صدای تمام نوجوانان ایران باشد و به مسائل و موضوعات و دغدغه‌ی آن‌ها بپردازد. ایشان در ادامه به نمایندگی از نوجوانان، سوالات و مطالباتی را مطرح کردند.