به گزارش جام جم آنلاین، مهدی فضائلی درباره اهمیت مقابله با جنگ نرم دشمنان یادآور شد: ما در طول دهههای گذشته با تعابیری مثل جنگ فرهنگی، تهاجم فرهنگی و عملیات روانی و مسائلی از این قبیل بیشتر آشنا شده و در معرض آنها قرار گرفتهایم.
وی ادامه داد: گسترش رسانهها و ارتباطات نیز به نوعی کمک کرده تا امکان این نوع عملیاتها و تهدیدات افزایش پیدا کند.
فضائلی با اشاره به اینکه مدتی است بحث جنگ شناختی نیز پررنگ تر شده است، گفت: تفاوت مهمی که بین تهدیدات سخت و تهدیدات نرم وجود دارد، این است که تهدیدات سخت میتواند متوجه بخش سخت افزاری کشور مانند مراکز نظامی، اقتصادی و زیرساختها شود. ولی در تهدید نرم هدف آدمها و افکار آنهاست.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب بیان کرد: وقتی که نوع نگاه و شناخت یک انسان از پیرامونش تغییر کند، رفتارش هم تغییر خواهد کرد و در چنین شرایطی بدون اقدامات سخت و عملیات سخت نیز این احتمال وجود دارد که برخی افراد کاری را انجام بدهند که دشمن به دنبال اجرای آن است.
وی با اشاره به اینکه تهدیدات نرم از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: البته شناخت این تهدیدات به دقت و درک بیشتری نیاز دارد.
فضائلی با بیان اینکه تهدیدات نرم دشمن این روزها افزایش پیدا کرده است، گفت: این تهدیدات کانونهایی را نیز مورد هدف قرار داده و یکی از نقاطی که دشمن روی آن تمرکز کرده ایجاد تردید نسبت به مبانی و ارزشهای انقلاب است.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب با اشاره به اینکه دشمن تلاش دارد به این شکل جامعه را نسبت به آینده مایوس کند، توضیح داد: دشمن میخواهد آینده را به جامعه سیاه نشان دهد و به نوعی آینده سوزی کند.
وی بیان کرد: علاوه بر این دشمن از طریق جنگ نرم تلاش میکند همه دستاوردهای گذشته جامعه را نیز تخریب کند.
فضائلی یادآور شد: با جنگ نرم سعی می کنند که اهمیت ایستادگی در مقابل دشمن و اندیشه مقاومت را نیز زیر سوال ببرند.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب تصریح کرد: این در حالی است که در این شرایط و در داخل کشور هم عدهای از روی غفلت و عدهای هم خدایی ناکرده عمدا در توزیع و گسترش چنین محتواهایی نقش دارند.
فضائلی درباره اینکه در برابر این رویکرد دشمن چه راهکارهایی را باید به کار گرفت، توضیح داد: طبیعتا اولین قدم برای مقابله با این تهدیدات شناخت و درک آنهاست. در قدمهای بعدی برای مقابله و خنثی سازی این تهدیدات نقش و وظیفه اهالی اندیشه، رسانه و هنر خیلی پررنگ تر است.
وی یادآور شد: همان طور که در تهدیدات سخت نیروهای نظامی و مسلح وظایف و مسئولیتهای خطیری بر عهده دارند در مواجهه با تهدیدات نرم هم افراد فعال در حوزههای فرهنگی، هنری و رسانه ای مسئولیت خواهند داشت.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب کرد: نکته مهم دیگری که باید به آن توجه داشت این است که با تقویت بنیه فکری، روحی و روانی جامعه می شود تاثیرات تهدیدات سخت را کم و خنثی کرد.
فضائلی با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی در غزه حداکثر ظرفیت خود را برای تهدیدات سخت به کار گرفت، بیان کرد: رژیم صهیونیستی به مدت حدود 16 ماه همه زیرساختها، منازل و بیمارستانها را در غزه بمباران کرد، اما چون مردم غزه از جهت روحی، روانی و ادراکی و شناختی بسیار قوی بودند، رژیم صهیونیستی نتوانست اراده آنها را از بین ببرد.
وی یادآور شد: این در حالی است که اگر روان، درک و شناخت یک جامعه به دلیل تهدیدات نرم آسیب ببیند و یا از بین برود. با استفاده از امکانات سخت نیز نمی توان آن را جبران کرد. به همین دلیل دشمن سرمایه گذاری سنگینی در حوزه جنگ نرم کرده است و این رویکرد مسئولیت ما را در حوزه شناخت این تهدیدات و مقابله بهنگام و درست با این تهدیدات را سنگینتر کرده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد
دبیر علمی جشنواره شعر فجر در گفتوگو با «جامجم» تأکید کرد آییننامه این رویداد ادبی نیاز به تجدیدنظر دارد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگو با دکتر محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی مطرح شد