جام جم سرا به نقل از برترینها: سوپ بهترین گزینه برای شام به شمار میرود. به همین منظور چند نمونه از انواع و اقسام سوپها را برایتان انتخاب کردهایم که میتوانید برای اعضای خانواده تهیه و سرو کنید.
۱-سوپ میگو با سس لیمو-کنجد
مواد لازم برای ۶ نفر
۳۵۰ گرم میگو
۴ ساقه پیازچه
یک قاشق غذاخوری روغن کانولا
۲/۵ پیمانه فلفل دلمهای زرد، قرمز، نارنجی و سبز
یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه رنده شده
سه حبه سیر رنده شده
۶ پیمانه آب
یک پیمانه گلچههای کلم بروکلی
دو قاشق غذاخوری سس سویا
¼ قاشق چایخوری فلفل قرمز خرد شده
۴ پیمانه اسفناج خرد شده
دو قاشق چایخوری پوست لیمو رنده شده
دو قاشق غذاخوری آب لیموترش
یک قاشق غذاخوری روغن کنجد
مقداری دانه کنجد تفتداده
طرز تهیه:
میگوها را پوست بگیرید و بشویید و کنار بگذارید تا خشک شوند.
پیازچهها را خرد کنید. بخش سفید آنها را کنار بگذارید. در یک تابه بزرگ، روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید. بخش سفید پیازچهها را تفت دهید تا نرم شوند. سپس، زنجبیل و سیر را اضافه کنید. آنها را یک دقیقه تفت دهید.
آب، بروکلی، سس سویا و فلفل قرمز خرد شده را اضافه کنید. اجازه دهید مواد بجوشند. سپس حرارت را کم کنید. بدون در اجازه دهید دو دقیقه نیمجوش شوند.
میگو و اسفناج را اضافه کنید. دوباره بگذارید بجوشد. بدون در ۲ تا ۳ دقیقه بگذارید نیمجوش شود. پیازچه، پوست رنده شده لیموترش، آب لیموترش و روغن کنجد را درون سوپ اضافه کنید. در صورت تمایل میتوانید با دانههای کنجد تزئین و سرو کنید.
۲-سوپ با بُرش چغندر
مواد لازم:
نصف یک عدد پیاز
۴ حبه سیر
دو ساقه کرفس
نصف یک عدد کلم کوچک (سفید یا قرمز)
یک عدد سیب زمینی بزرگ
یک تا دو عدد هویچ
۲ تا ۳ عدد چغندر
دو عدد سینه مرغ
۱/۵ قاشق غذاخوری روغن زیتون
نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
نمک
۳ تا ۴ پیمانه آب مرغ
دو قاشق چایخوری شوید خشک شده
دو قاشق غذاخوری سرکه سیب
آب یک عدد لیموترش
خامه ترش (برای تزئین)
روش تهیه:
پیازها را پوست بگیرید و خلالی کنید.
سیر و کرفس را نیز ریز خرد کنید.
یک عدد کلم کوچک را ریز خرد کنید تا چهار پیمانه از آن به دست بیاید.
سیب زمینی را نیز خلالی و نازک خرد کنید.
هویجها را نیز همچون سیب زمینیها ریز و خلالی کنید.
در این مرحله نوبت به چغندرها میرسد، آنها را نیز همچون هویچ و سیب زمینی باریک و خلالی خرد کنید.
همه سبزیجات شما آماده هستند. روغن زیتون را در قابلمه بزرگی داغ کنید. پیازها را داخل آن بریزید و حدود دو تا ۳ دقیقه تفت دهید تا سبک شوند.
در مرحله بعد، سیر و کرفس را اضافه کنید و دو تا سه دقیقه تفت دهید.
سبزیجات آمادهشده همچون چغندر، سیب زمینی، هویج و کلم را به محتوبات قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید.
به مواد نمک و فلفل اضافه کنید.
آب مرغ را اضافه کنید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید مواد حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه با شعله ملایم، نیم جوش شوند.
سینههای مرغ را نمک و فلفل بزنید. در یک تابه متوسط کمی روغن زیتون بریزید و حدود ۱۵ دقیقه آنها را بپزید. سپس با کمک چنگال، مرغها را ریشریش کنید و داخل قابلمه بریزید.
شوید خشک، آب لیموترش و سرکه سیب را به سبزیجات مواد داخل قابلمه اضافه کنید. در صورت نیاز، نمک و فلفل اضافه کنید.
سوپ را گرم با خامه ترش سرو کنید.
۳-سوپ اسفناج
مواد لازم برای ۶ نفر:
یک عدد پیاز متوسط خرد شده
۴ حبه سیر رنده شده
دو قاشق چایخوری پودر سبزیجات معطر
دو قاشق غذاخوری کره
۸۵۰ گرم آب مرغ
یک عدد سیب زمینی خرد شده
۵۱۰ گرم اسفناج تازه
نمک
دو پیمانه شاهی آبی
۶۰ گرم پنیر پارمسان رنده شده
دو عدد گوجه فرنگی کوچک خرد شده
طرز تهیه:
در یک قابلمه، سیر، پیاز و سبزیجات معطر را داخل کره و روی حرارت ملایم به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا پیاز سبک شود.
آب مرغ و سیب زمینی را اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد. پس از جوشیدن، در قابلمه را بگذارید تا سیب زمینیها نرم شوند. سپس از روی حرارت بردارید.
دو پیمانه از اسفناج را کنار بگذارید و باقی اسفناجها را داخل قابلمه بریزید تا ۵ دقیقه بپزد.
سوپ را داخل غذاساز بریزید و آن را به پوره تبدیل کنید. سپس دوباره آن را داخل قابلمه برگردانید و روی حرارت بگذارید. مقداری هم نمک اضافه کنید تا مزه دار شود.
سوپ آماده شده را با برگهای تازه اسفناج، شاهی آبی و گوجه فرنگی سرو کنید.
۴-سوپ مرغ اسپایسی و ذرت
مواد لازم برای ۸ نفر:
۸ ورق ژامبون خرد شده
۴۵۰ گرم سینه بدون استخوان مرغ، نگینی خرد شده
نصف قاشق چایخوری نمک
نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱/۵ پیمانه فلفل شیرین قرمز، خرد شده
یک پیمانه پیاز خرد شده
۱ تا ۲ عدد فلفل چیلی خرد شده
۴ حبه سیر رنده شده
۱/۳ پیمانه آرد کامل
۶ پیمانه آب مرغ کم نمک
دو عدد سیب زمینی بزرگ، خرد شده
دو پیمانه ذرت شیرین
۱/۵ پیمانه خامه فرم گرفته
نصف قاشق چایخوری فلفل هندی
طرز تهیه:
در یک قابلمه بزرگ، ژامبونها را تفت دهید تا برشته و طلایی شوند. آنها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
مرغها را در قابلمه بریزید، نمک و فلفل بپاشید و روی حرارت متوسط هم بزنید تا مرغها پخته شوند. فلفل شیرین و پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز سبک شود. فلفل چیلی و سیر را اضافه کنید و ۳ دقیقه تفت دهید. در این مرحله آرد را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید.
آب مرغ و سیب زمینی را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید بدون در ۱۰ دقیقه در حالت نیم جوش باقی بماند. مرغ، ذرت، خامه و فلفل هندی را نیز اضافه کنید و ۱۵ دقیقه دیگر بگذارید بپزد.
۵-سوپ چیزبرگر آمریکایی
مواد لازم برای ۶ نفر:
۴۵۰ گرم گوشت چرخکرده
یک عدد پیاز متوسط خرد شده
یک ساقه کرفس خرد شده
دو حبه سیر رنده شده
دو قاشق غذاخوری آرد کامل
۴۱۰ گرم آب مرغ
دو عدد سیب زمینی خرد شده
۴۱۰ گرم کنسرو گوجه فرنگی
۲۲۰ گرم پنیر چدار رنده شده
۱۷۰ گرم رب گوجه فرنگی
¼ پیمانه کچاپ
دو قاشق غذاخوری خردل
یک پیمانه شیر کامل
نان تست (اختیاری)
طرز تهیه:
در یک قابلمه متوسط، گوشت، پیاز، کرفس و سیر را روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ گوشت عوض و طلایی شود.
آرد را اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید. آب مرغ و سیب زمینی را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. به طور مرتب هم بزنید. حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذایرد تا ۱۰ دقیقه بپزید و سیب زمینیها نرم شوند.
گوجه فرنگی، پنیر، رب گوجه فرنگی، کچاپ و خردل را اضافه کنید. هم بزنید تا پنیر آب و سوپ غلیظ شود. شیر را اضافه کنید و با نان تست سرو کنید.
۶-سوپ سه گوجه
مواد لازم برای ۴ نفر:
یک عدد پیاز درشت خرد شده
یک قاشق غذاخوری کره یا روغن زیتون
یک قوطی کنسرو گوجه فرنگی (۸۰۰ گرم)
¾ پیمانه گوجه فرنگی خشک
۸۵ گرم رب گوجه فرنگی کم نمک
۴۰۰ گرم آب مرغ کم نمک
نصف پیمانه کرفس تازه خرد شده
دو قاشق غذاخوری گشنیز تازه خرد شده
۲ تا ۳ قاشق چایخوری آب لیموترش
مقداری خامه صبحانه
جعفری تازه (اختیاری)
طرز تهیه:
در یک قابلمه متوسط، پیاز را با کره روی حرارت متوسط حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. کنسرو گوجه فرنگی را به همراه نصف پیمانه گوجه فرنگی خشک، رب، آب مرغ، جعفری و کرفس اضافه کنید. بگذارید مواد بجوشند سپس حرارت را کم کنید تا ۲۰ دقیقه نیم جوش باشد.
در این فاصله، باقی گوجه فرنگیهای خشک را یک دقیقه داخل آب داخل مایکروفر بگذارید. آنها را ریز خرد کنید و کنار بگذارید.
مخلوط گوجه فرنگی را داخل غذاساز بریزید تا پوره شود. آن را داخل شیرجوش بریزید و آب لیمو را به آن اضافه کنید. روی آن خامه و جعفری بریزید و سرو کنید.
۷-سوپ سیبزمینی با ژامبون
مواد لازم برای ۶ نفر:
یک قاشق غذاخوری کره
یک عدد پیاز درشت رنده شده
یک عدد هویج درشت رنده شده
یک ساقه کرفس پوره شده
سه حبه سیر رنده شده
یک ساقه رزماری تازه خرد شده
یک قاشق چایخوری نمک
۶ عدد سیبزمینی نگینی خرد شده
۷ پیمانه آب مرغ یا آب معمولی
یک پیمانه خامه کمچرب
نمک و فلفل سیاه
مواد لازم برای سس:
۴ ورقه ژامبون
۳ عدد پیازچه خرد شده
سه قاشق غذاخوری سرکه سفید
دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
کمی نمک
طرز تهیه:
کره را داخل تابه بزرگ بریزید و روی حرارت ملایم آب کنید.
هویج، پیاز، کرفس، سیر، رزماری و نمک را اضافه کنید. آنها را حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا پیازها سبک شوند.
آب مرغ و سیبزمینیها را اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید بمانند تا سیبزمینیها نرم شوند.
شعله را خاموش کنید. خامه و مخلوط را داخل غذاساز بریزید و آنها را پوره کنید.
برای تهیه سس، ژامبونها را روی حرارت زیاد تفت دهید تا کاملا برشته شوند. چربی آنها را بگیرید و به تکههای کوچک تقسیم کنید.
در کاسهای کوچک، پیاز، ژامبون، سرکه و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. روغن را اضافه کنید.
هنگام سرو سوپ، یک قاشق غذاخوری از این سس را روی هر کاسه بریزید.
۸-سوپ مرغ و نودل مکزیکی - شیلیایی
مواد لازم برای ۶ نفر:
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
یک عدد پیاز سفید خرد شده
نصف پیمانه کرفس خرد شده
یک پیمانه هویج خرد شده
۶ حبه سیر رنده شده
۴۵۰ گرم سینه مرغ بدون استخوان
۶ پیمانه آب مرغ
۴۰۰ گرم کنسرو گوجه فرنگی
۱/۵ پیمانه نودل ورمیشل
یک عدد فلفل هالوپینو خرد شده
نصف قاشق چایخوری گشنیز
یک قاشق چایخوری زیره سبز
نصف قاشق چایخوری زردچوبه
نصف قاشق چایخوری نمک
یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
یک پیمانه گشنیز تازه خرد شده
آب دو عدد لیموترش
طرز تهیه:
در یک قابلمه روغن را روی حرارت ملایم داغ کنید. پیاز را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سبک شود. سپس هویج را اضافه کنید و تفت دهید.
سیر و فلفل هالوپینو را اضافه کنید و یک یا دو دقیقه دیگر تفت دهید.
گوجه فرنگیها و آب مرغ را اضافه کنید و بگذارید، بجوشد. هنگامی که مرغها پختند، آنها را از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند.
حرارت را کم کنید و ورمیشل و ادویه (نمک، فلفل، گشنیز، زردچوبه و زیره سبز) را به همراه آب دو عدد لیموترش اضافه کنید.
۵ دقیقه پس از پختن ورمیشلها، حرارت را خاموش کنید.
این سوپ مکزیکی-شیلیایی را به همراه گشنیز تازه و قاچهای لیموترش سرو کنید.
۹-سوپ غلیظ ذرت و فلفل
مواد لازم برای ۶ نفر:
یک پیمانه پیاز خرد شده
یک دسته تره فرنگی خرد شده
۵ پیمانه دانه ذرت
۴۰۰ گرم آب مرغ کم نمک
یک عدد فلفل قرمز شیرین خرد شده
۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه
۱/۸ قاشق چایخوری فلفل هندی خرد شده
زعفران (اختیاری)
طرز تهیه:
داخل یک قابلمه کمی روغن بریزید و تره فرنگی و پیاز را ۵ دقیقه تفت دهید. مرتب هم بزنید تا یکدست سرخ شوند.
ذرت را اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید. سپس، آب مرغ را اضافه کنید تا بجوشد. سپس شعله را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید تا ۲۰ دقیقه نیم جوش باشد. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
نیمی از مخلوط ذرت را داخل غذاساز بریزید و پوره کنید. سپس دوباره داخل قابلمه برزید تا بجوشد.
باقی مانده آب مرغ را به همراه ۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه، فلفل هندی و زعفران اضافه کنید. حرارت دهید و سپس داغ سرو کنید.
۱۰-سوپ مرغ پوسوله مکزیکی
مواد لازم برای ۸ نفر:
۹۰۰ گرم فلفل چیلی پوبلانو
۴۵۰ گرم سینه مرغ بدون استخوان، پخته شده
دو پیمانه ذرت پوست کنده خشک
یک عدد پیاز متوسط خرد شده
یک دسته آویشن تازه
۶ پیمانه آب مرغ
نصف یک بوته کلم، خرد شده
۳ تا ۴ حبه سیر رنده شده
یک عدد لیموترش
نمک
طرز تهیه:
دانههای خشک ذرت را از یک شب یا چند ساعت قبل خیس کنید. آن را به همراه ۱۰ پیمانه آب و ۳ تا ۴ حبه سیر درسته و پوست کنده، حدود ۳ ساعت روی شعله متوسط بپزید تا کاملا نرم شوند.
فلفل چیلی را روی گاز کبابی کنید. سپس آنها را داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید. وقتی خنک شد، دانه و ساقه آن را خارج کنید.
پیاز را با کمی روغن زیتون تفت دهید. سینههای مرغ را نیز یا سرخ یا کبابی کنید. سپس آنها را خرد کنید.
در مخلوط کن، پیاز، سیر سرخ شده را به همراه یکسوم یا نیمی از ذرتهای پخته شده، ۳ قاشق غذاخوری آویشن تازه، فلفل و ۴ پیمانه آب مرغ را با یکدیگر مخلوط کنید تا نرم و یکدست شوند.
پوره به دست آمده را داخل قابلمه بریزید. بقیه ذرت، مرغ پخته شده و دو پیمانه آب مرغ را اضافه کنید.
کلم رنده شده و برگهای آویشن را اضافه کنید.
برای سرو سوپ، آن را داخل کاسه بریزید و با مقداری کلم روی آن و برگهای تازه آویشن تزیین کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد