گزارشی از پشت صحنه تله فیلم «آغاز» در گیلان

تجلی زندگی مردم در سیمای استانی

استان گیلان دارای ظرفیت‌های بالای علمی، فرهنگی و هنری است و همین امر در تولید برنامه‌های فاخر در شبکه باران تاثیر زیادی دارد، به طوری که در سال 1388 تندیس سیمای برتر را هم در بین مراکز 32?گانه کشور کسب کرد. باخبر شدیم فیلم تلویزیونی «آغاز» به همت شبکه باران در رشت و روستاهای اطراف آن در حال تولید است. به همین دلیل با عوامل تله‌فیلم «آغاز» گفت‌وگویی انجام داده‌ایم.
کد خبر: ۳۷۱۴۱۲

فیلمنامه خوب در بازنویسی به دست می‌آید

محمدرضا معینی، تهیه‌کننده تله فیلم آغاز درخصوص داستان این فیلم می‌گوید: این فیلم درباره زندگی مردی میانسال به اسم رضاست که 2 فرزند دختر دارد. رضا 8 سال پیش همسرش را از دست داده، اما اکنون دچار ناراحتی کلیه است که این مشکلات باعث ناامیدی وی شده، اما آشنایی او با شقایق در بیمارستان که او هم دچار ناراحتی کلیه است، زندگی‌اش را دگرگون می‌کند.

وی با بیان این‌که داستان این فیلم چندبار بازنویسی شده می‌گوید: فیلمنامه خوب در بازنویسی به دست می‌آید. معمولا می‌کوشم برای تهیه فیلمنامه خوب مراحل بازنویسی را هم به صورت کارگاهی برگزار کنم تا فیلمنامه ایده‌آلم را به دست بیاورم.

معینی، با ذکر این نکته که : «کار خوب جغرافیا نمی‌شناسد و اگر گروه از توانایی بالایی برخوردار باشد قطعا اثر تولید شده با مخاطب ارتباط برقرار می‌کند»، توضیح می‌دهد:

بازیگران تله فیلم آغاز کاملا بومی و بازیگران اگر چه نام آشنا نیستند اما از قابلیت‌ها و توانمندی‌هایی برخوردارند که باید به آنها توجه شود.

از بازیگران استان گیلان استفاده کردیم

ابراهیم نعمتیان، نویسندگی و کارگردانی این تله?فیلم را به عهده دارد. وی آغاز را با سایر فیلم‌های تولید شده متفاوت می‌خواند و می‌افزاید: در این تله‌فیلم، داستان زندگی شخصی به نمایش در آمده که امید به زندگی ندارد و با اتفاق‌هایی که برایش رخ می‌دهد، جهت زندگی‌اش تغییر می‌کند.

وی با بیان این‌که این فیلم برای کسانی که در این دوره از زندگی قطع امید کرده‌اند، بسیار جذاب و دیدنی است، می‌گوید: بالاخره مشکلات در همه زندگی‌ها هست و باید با آنها مقابله کرد. ما در این تله فیلم با اتفاق‌هایی که شکل می‌گیرد، بخشی از زندگی روزمره مردم را به نمایش درآوردیم.

نعمتیان ضمن اشاره به این‌که انتخاب بازیگر یک مقوله بسیار مهم برای کارگردان است، می‌گوید: به نظرم انتخاب بازیگران مطرح استان گیلان برای تولید تله فیلم آغاز، انتخابی درست و بجا بود که به مدت 80?دقیقه از یکی شبکه‌های سراسری پخش خواهد شد.

بازیگران وابسته به دیالوگ‌ها نباشند

علیرضا عیسی‌پور، نقش رضا را در این تله فیلم ایفا می‌کند. رضا 2 فرزند دختر دارد که هیچ‌کدامشان ازدواج نکرده‌اند. وی با توجه به مشکلی که برایش پیش آمده، قصد دارد منزلش را وثیقه بدهد تا بتواند با دریافت وام، کلیه بخرد. در مدتی که به بیمارستان برای دیالیز مراجعه می‌کند با خانمی آشنا می‌شود. عیسی‌پور ضمن اشاره به ارتباط خوب تله فیلم با مخاطب می‌گوید: به‌نظرم این فیلم بیشتر حالت سینمایی و هنری دارد و کارهای فنی کارگردان از جذابیت‌های اصلی این تله فیلم است به‌طوری که بازیگران وابسته به دیالوگ‌ها نیستند و با تاکید کارگردان می‌کوشند با درک شخصیتی که بازی می‌کنند، اثر با کیفیتی را تولید کنند.

اعتماد به نفس نداشتم

نسیم بابایی با ایفای نقش منیژه در این تله فیلم حضور دارد. منیژه، دختر بزرگ خانواده است که در کارخانه کار می‌کند. وی با حسادت‌هایی که نسبت به منیره، خواهرش پیدا می‌کند، میانشان‌ درگیری‌هایی به‌وجود می‌آید. بابایی با بیان این‌که تله فیلم آغاز، فیلمی متفاوت است، اظهار می‌کند: بیشتر در کارهای طنز بازی کرده‌ام و این یکی از کارهای خوب و جدی من در تلویزیون است. من ابتدا در فیلم، اعتماد به نفس نداشتم و همیشه از منزل تا سر صحنه چندین بار دیالوگ‌هایم را مرور می‌کردم، اما عوامل، بخصوص تهیه‌کننده و کارگردان بسیار به من کمک کردند.

تله فیلم، ارتباط خوبی با مخاطب برقرار می‌کند

وحید محبوب، نقش دایی مجتبی را بازی می‌کند. دایی مجتبی در این تله فیلم با روحیه‌ای مهربان، مشکلات و معضلات خانواده را حل می‌کند و به‌خاطر رفاقت خوبی که با رضا دارد، می‌کوشد مشکلات او را حل کند. وی درباره ایفای این نقش در این تله فیلم می‌گوید: احساس می‌کنم روی نقش مجتبی بیشتر می‌شود کار کرد. مجتبی در این فیلم بیشتر حالت هدایت و راهنمای خانواده را دارد.

محبوب با بیان این‌که کارگردان نقش بسزایی در بازی گرفتن از بازیگران به عهده دارد، توضیح می‌دهد: نعمتیان با هدایت صحیح خود تلاش مضاعفی برای ایفای نقش هنرمندان کرد. وی درگیری‌های دختران رضا و برقراری ارتباط عاطفی رضا با شقایق را از جذابیت‌های این تله فیلم عنوان کرده‌ و می‌افزاید: به نظرم به خاطر حس عاطفی، تله فیلم می‌تواند براحتی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کند.

در نقشم خوب ظاهر شدم

فاطمه علی پرست نقش شقایق را بازی می‌کند؛ نقشی که بازیگر زن اول تله فیلم است. شقایق که با 2 فرزندش زندگی می‌کند، هنگامی که با مشکلات خودش دست و پنجه نرم می‌کند با رضا آشنا می‌شود و او را به زندگی امیدوار می‌کند.

علی پرست با اشاره به این که از سوژه‌هایی که چالش‌های اجتماعی را دنبال می‌کند، خوشم می‌آید و به همین دلیل توانسته‌ام در نقشم خوب ظاهر شوم، اضافه می‌کند: نقش شقایق کم دیالوگ است و بیشتر سکوت می‌کند. وقتی این نقش به من پیشنهاد شد، برایم بسیار سخت بود اما سعی می‌کردم با کارگردان هماهنگ باشم و خواسته‌های او را اجرا کنم. من در سکانس‌هایی که رضا بازی می‌کند، حضور دارم و با دیدن آنها می‌توانم شخصیت اصلی نقشم را به دست بیاورم. وی فیلمنامه آغاز را خوب دانسته و می‌گوید: سوژه قرار دادن افراد جامعه بویژه قشرهایی که پا به سن گذاشته‌اند، بسیار جالب است و مطمئنا این تله فیلم تاثیر خوبی در سطح جامعه خواهد داشت.

تله‌فیلم قابلیت پخش از شبکه‌های سراسری و استانی را دارد

مهدی پژمان، مدیرتصویربرداری و نورپردازی این تله با بیان این‌که در بخش‌های نورپردازی از نورهای موضعی و خاص استفاده نشده بلکه سعی کردیم در سکانس‌ها برای ارتباط بیشتر مخاطب با تصویر از نورهای طبیعی استفاده کنیم، می‌گوید: همه عوامل در تولید یک اثر با کیفیت موثر هستند و در کنار هم می‌توانند فیلم خوبی تولید کنند. اگر فیلمنامه‌نویس، بازیگران یا کارگردان و... با یکدیگر متحد نباشند، نمی‌توانند اثر خوبی برای مخاطبانشان تولید کنند.

پژمان با اشاره به بخش‌هایی از داستان این تله فیلم تاکید می‌کند: مسائلی که در این داستان به نمایش گذاشته شده، مربوط به زندگی روزمره ما انسان‌هاست و به نظرم تله فیلم آغاز قابلیت پخش از شبکه‌های سراسری و استانی را دارد. تعدادی از عواملی که در ساخت این فیلم تلویزیونی همکاری دارند، عبارتند از مدیرتولید: اسماعیل حاجتی، طراح صحنه: سینا فیض، طراح گریم: ثمین سالک، صدابردار: حمید سلیمان‌زاده، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: علیرضا اسدبیگی، تدوینگر: سید مصطفی نبوی، مجری گریم: نگار عباسی‌فرد، منشی‌صحنه: فرخنده شعبانی‌نژاد، دستیار دوم کارگردان: علی تقوی‌زاده، بازیگران: نسیم جمالی، عباس بهری، سید مرتضی جلوه و فرشته حسینیان.

ساجده نشرودی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها