ترک سازمان حج پس از 18 سال

سید علی قاضی‌عسکر دیروز طی حکمی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ماموریت یافت تا مسوولیتی را برعهده بگیرد که حدود 18 سال برعهده حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی ری‌شهری بوده است.
کد خبر: ۳۰۵۴۵۳

حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکر پیش از این امام جمعه موقت اصفهان و معاون آموزش بعثه مقام معظم رهبری در سازمان حج و زیارت بوده و سوابق مدیریتی وی در این سازمان نشان از توانمندی و اشراف کاملی است که وی بر مدیریت امور حج دارد.

با صدور حکم انتصاب قاضی‌عسکر به عنوان سرپرست حجاج ایرانی، ری‌شهری که بر اساس اظهارات چند روز قبلش تاکنون دو مرتبه از رهبر معظم انقلاب تقاضای کناره‌گیری از این مسوولیت را کرده بود فرصت می‌یابد تا با فراغت از این سمت، بیشتر به کارهای پژوهشی خود بپردازد.

او از سال 1370 تاکنون سرپرستی حجاج ایرانی را برعهده داشته است. اگر بخواهیم سوابق این روحانی 63 ساله را مروری بکنیم،‌ شاید سمت‌هایی نظیر وزیر اطلاعات و دادستان کل کشور را بتوان از مهم‌ترین مسوولیت‌های اجرایی وی عنوان کرد. ری‌شهری که پیش از انقلاب در صف مبارزان علیه رژیم طاغوت قرار داشت، با وقوع انقلاب همچون برخی دیگر از روحانیون وارد فعالیت‌های قضایی کشور شد.

او در سال‌های ابتدایی حیات جمهوری ‌اسلامی ایران در سمت حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب اسلامی شهرهایی چون دزفول، بهبهان، گچساران، بروجرد، رشت و گنبدکاووس به قضاوت پرداخت. او حدود 5 سال هم ریاست دادگاه انقلاب ارتش را بر عهده داشت که در زمان این مسوولیت خود به پرونده‌های مهمی چون «حزب منحله خلق مسلمان» ، محاکمه متهمان به شرکت در کودتای نافرجام نوژه، پرونده صادق قطب‌زاده، اتهامات سران نظامی حزب توده و پرونده مهدی هاشمی رسیدگی کرد.

وی در سال 63 با تشکیل وزارت اطلاعات، به عنوان اولین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد و با پایان دوران مسوولیتش در این وزارتخانه، سکانداری دادستانی کل کشور را برعهده گرفت و این مسوولیت را تا سال 1370 و قبل از سرپرستی حجاج ایرانی بر عهده داشت.

او در عرصه سیاسی، تشکیل یک حزب با نام «جمعیت دفاع از ارزش های انقلا‌ب ا سلا‌می» را نیز تجربه کرد. اگرچه حزب میانه‌روی ری‌شهری در روزهای پرهیجان پس از انتخابات دوم خرداد 1376 دوام چندانی نیافت و اعضای آن چندی بعد پراکنده شدند.

شاید خبرسازترین مسائلی که در سال‌های اخیر در حوزه مسوولیت حجت‌الاسلام والمسلمین ری‌شهری به‌وجود آمد همان قضایایی باشد که در سال جاری و در خصوص الحاق سازمان حج و زیارت به سازمان میراث فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی بود که واکنش قاطع ری‌شهری را به همراه داشت. بعد از نامه رئیس‌جمهور به شورای عالی اداری مبنی بر الحاق سازمان حج و زیارت، ری‌شهری اعلام کرد: موضوع حج و زیارت از شوون ولی فقیه است و این اقدام مبنای قانونی ندارد.

به دنبال این نامه و واکنش‌های روحانیون و مراجع نسبت به این تصمیم دولت، این قضیه منتفی شد و رئیس سازمان حج و زیارت و نماینده ولی فقیه در این سازمان،‌همچون گذشته کار خود را پی گرفتند تا این‌که در چند روز گذشته علی لیالی که اردیبهشت‌ماه به دلیل مخالفت ری‌شهری ، مجال نشستن بر کرسی ریاست سازمان حج و زیارت را نیافت، این بار با موافقت او و به حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلا‌می این سمت را در اختیار گرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها