چهره روز

ریبوزوم‌ها، نوبل شیمی را ربودند

بهاره صفوی: گرچه موسسه اعلام بزرگان نوبل از چند روز پیش فهرستی از برندگان احتمالی جوایز نوبل سال 2009 را ارائه کرده بود، اما هیچ‌کدام از تحقیقات عالی در زمینه انتقال بار الکتریکی در دی‌.ان.ای ابداع کاتالیزورهای نامتقارن ارگانیک و ابداع سلول‌های خورشیدی حساس به رنگ نتوانستند مدال خوشرنگ نوبل شیمی امسال را از آن خود کنند. امسال این ریبوزوم‌ها و نقش کلیدی آنها در زندگی موجودات و توسعه آنتی‌بیوتیک‌های جدید بود که توانست به عنوان برترین فعالیت علمی در حوزه شیمی انتخاب شود.
کد خبر: ۲۸۶۱۰۷

سایت رسمی جایزه نوبل دیروز، راس ساعت معین نام 3 دانشمند را به پاس خدماتی که در کشف ساختار و عملکرد ریبوزوم‌ها انجام داده بودند به صورت مشترک به عنوان برندگان امسال معرفی کرد.

در واقع کمیته بررسی جایزه نوبل شیمی جایزه 4/1 میلیون دلاری نوبل شیمی سال 2009 را به صورت مساوی به 3 نفر اعطا کرد. ونکاترامان راماکریشنان متولد 1952 و محقق آزمایشگاه بیولوژی ملکولی دانشگاه کمبریج، توماس استیتز متولد 1940 و محقق دانشگاه بیل آمریکا و ادا یونس متولد 1939 به دلیل تحقیقات خود در زمینه ساختمان و عملکرد ریبوزوم‌ها هر کدام یک سوم جایزه نوبل شیمی امسال را دریافت می‌کنند.

به این ترتیب تب نوبل که از چند روز پیش سراسر جهان را فراگرفته، طی دو سه روز گذشته با اعلام برندگان نوبل پزشکی، فیزیک و شیمی بالا گرفت و فردا با اعلام برنده، ادبیات به اوج خود می‌رسد.

البته مراسم رسمی نوبل امسال در زمینه‌های فیزیک، شیمی، پزشکی، ادبیات و اقتصاد روز 10‌دسامبر و در تالار بزرگ استکهلم در سوئد برگزار خواهد شد و در عین حال اعطای جایزه نوبل به فعالیت‌های صلح‌جویانه در تالار بزرگ شهر اسلو در کشور نروژ انجام خواهد پذیرفت. بنابراین هیجان نوبل همچنان تا اهدای رسمی جوایز ادامه خواهد داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها