محمود کریمی

نسخه‌اصلی با هولوگرام‌فرعی!

‌ ‌به همین سادگی اتفاق می‌افتد! اگر چه ماجرا پیچ‌وخم‌های مختلفی دارد که سادگی، پس آن گم است. قصه از این قرار است: در تنگنای زمانی به سرانجام رسانیدن یک پروژه آموزشی هستیم که اتفاق رخ می‌دهد. قوانین مورفی را کمتر می‌توان با مثال‌‌های نقض زیر سوال برد! و یکی از مهم‌ترین این قانون‌ها این است: «همیشه دقیقا وقتی انتظار چیزی را نداریم، رخ می‌دهد!»
کد خبر: ۲۵۶۸۸۰

اجازه دهید ماجرا از اول روایت شود: هیات مدیره یکی از بانک‌های مهم کشور مصوب کرده‌اند که برای دوره ارتقای کارشناسان، آموزش‌هایی برگزار شود.

یکی از این آموزش‌ها «رویکرد حل مساله» نام دارد. به‌عنوان همفکر در اجرای این آموزش، برای اثربخشی محتوای آن، پیشنهاد و اصرار داریم کلاس و جزوه‌ای در کار نباشد. چرا که فراگیران ما در همه جای ایران و شعبه‌های مختلف بانک در استان‌ها پراکنده هستند و چند سرفصل دیگر آموزشی به همین عده به‌شکل حضوری ارائه می‌شود. به رییس آموزش پیشنهاد طراحی و اجرای یک بسته چندرسانه‌ای (متن، قطعه‌فیلم‌های کوتاه و صدا) با موضوع تفکر حل مساله را می‌دهیم و خوشبختانه موافقت می‌شود. این بسته می‌تواند نقش معلم همراه کارشناسان را ایفا کند و آنها درس‌را بخش‌بخش و جدا از هم در ساعت‌های مختلف شبانه‌روز مرور کنند.

در تنگنای زمانی ضبط بخش صوتی بسته آموزشی در استودیو هستیم. باید تا همین آخر شب کار ضبط شود و شبانه تدوین و فردا برود بنشیند کنار دیگر فایل‌ها و فولدرها و تکثیر گردد. مجال تکرار هم نداریم.

نرم‌افزار استودیویی که ما در آن صدابرداری‌کار را انجام می‌دهیم نسخه اوریجینال است و لایسنس دارد. کار را ضبط می‌کنیم و خوشحال از نتیجه بیرون می‌آییم.

صدابردار خسته نگاه‌مان می‌کند و با تعجب می‌گوید که به دلیل نامعلومی،‌تنظیمات سیستم خودبه‌خود و در فرایند مبهمی تغییر کرده و در نتیجه، کیفیت خروجی کار، پایین‌تر از استاندارد است. بخت با ما بود که کیفیت صدای نهایی، در حد انتظار بود و کار ما قرار نبود کیفیت صوتی حرفه‌ای و بسیار بالایی مانند یک آلبوم موسیقی داشته باشد.

مسوول فنی استودیو، سخت در فکر است تا ریشه مساله را بیابد. چند روز بعد، تلفنی خبردار شدم که زمان راه‌اندازی استودیو و حین دوره‌های به‌روزآوری نرم‌افزار، فکر همه چیز شده بود: سخت‌افزار و نرم‌افزار و آموزش‌های لازم تیم انسانی استودیو و ... اما از روی عادت سال‌ها کار با کامپیوتر، به این یکی کسی شک نکرده بود: اصل نبودن ویندوز! و پیامد ناشناخته آن که اینجا خودش را نشان داد.

از این جمله‌های تبلیغاتی زیاد دیده‌ایم: «نرم‌افزارهای آفیس را فقط در بسته‌های اوریجینال دارای هولوگرام بهمان سیستم، خریداری کنید.» یا «ویندوز‌نسخه اصل با لایسنس‌کدهای رجیستر شده» و موارد مشابه فراوان که همه دم از اعتبار می‌زنند.

ویندوز به شما پیغام می‌دهد که امکان به‌روزآوری آنلاین وجود دارد. روی ‌Ok‌ کلیک می‌کنید و بعد از نصب ‌Update‌ مدام پیام می‌گیرید که احتمالا ویندوز شما نسخه اصل نیست و شاید شما قربانی خرید یک نسخه تقلبی باشید.

اگر قرار باشد با استانداردهای کسب‌وکار رایج در دنیا کار کنیم و روزی به‌جد، قانون رعایت رایت و حمایت از حقوق مادی و معنوی پدیدآورندگان الزامی شود،‌آیا می‌توان نسخه‌های کپی نرم‌افزارها را با یک برچسب و هولوگرام‌و بسته‌بندی چاپ داخل به مشتری داد؟ برای جایگزین این همه کاسبی‌های کپی‌کاری چه خواهیم کرد؟ آیا کسی صد و چند دلار بابت ویندوز یا آفیس یا دیگر نرم‌افزارهای ‌Crack‌ شده و گران‌تر می‌پردازد؟

کلیک، چند ساله شده است. اولین نوشته‌های من در این ضمیمه هفتگی پرخواننده جام‌جم،‌سال 1386 پیش روی شما قرار گرفت. چون شاهد تلاش برای امانت‌داری و ذکر منابع و تلاش برای آگاهی صحیح دادن به خوانندگان کلیک بوده‌ام، اجازه دهید تلاش برای سالم زندگی کردن و موثر بودن را از سوی شما هم به اهالی کلیک تبریک بگویم. نمونه‌های مختلفی از استاد دانشگاه و مدیر و کارشناس و معلم و دانشجو و کاسب و متخصص سراغ دارم که یک‌شنبه‌ها روی پیشخوان کیوسک روزنامه‌فروشی کلیک می‌شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها