یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
تزیین آش را میتوان به همین راحتی انجام داد :
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دلبرانه، یک بعلاوه بزرگ وسط کاسه با کشک بکشید و هر قسمت را با سیر داغ و پیاز داغ و نعنا داغ پر کنید همان روش ساده و نوستالژیک قدیمی که همیشه کاربرد دارد. ولی اگر دوست دارید پذیرایی رنگین تری از مهمان ها داشته باشید باید مثل من چند تایی عکس و مدل تزیین آش ببینید تا ذوق و قریحه و سلیقه زنانه تان حسابی گل کند.
۷ روش ساده تزیین آش
- یکی از راه هایی که در عکس هایی که پیدا کردم حسابی نظرم را جلب کرد این است که قبل از شروع کار کشک را با زردچوبه و نعناع داغ یا حتی رنگ غذا به چند رنگ درآورید و بعد شروع کنید به طراحی روی آش.
- این نکته هم البته گفتن ندارد که قبل از تزیین آش بگذارید آش کمی سرد شود و به اصطلاح روی آن ببندد اینطوری کار خیلی ساده تر میشود و کشت و پیاز داغ یهو مثل کشتی تایتانیک در آش غرق نمیشوند .
- به نظرم بهترین ایده ها برای تزیین آش هم استفاده از نقوش اسلیمی و بته جقه هاست چون آش یک غذای سنتی است و اینطوری میشود خیلی خیلی سنتی که معرکه ست .
- یک راه دیگر این است که قبل از کشیدن آش چند تایی نخود و لوبیای پخته – که وا نرفته باشند – انتخاب کنید و با آنها روی آش گل و نقش و نگار بکشید . طرح بدی نیست .
- یک راه خیلی خیلی ساده هم اگر حال و حوصله نقاشی ندارید همان گذاشتن ردیف به ردیف پیاز داغ و نعناع داغ و کشت و غیره است همین تفاوت رنگ در کنار رنگ سبز خوشرنگ آش حساب خودنمایی خواهد کرد.
- یک راه ساده دیگر این است که به ترتیب و تا آنجایی که میتوانید چند دایره درون آش با نعنا داغ و کشت بکشید بعد با یک خلال دندان از روی شعاع دایره خط های آرامی از داخل به خارج بکشید اینطوری طرحی زیبا شبیه گل خواهید داشت این روش را یک بار هم که شده حتما امتحان کنید معرکه خواهد بود.
- یک ایده تکراری ولی هیشه زیبا کشیدن گل روی آش است به این ترتیب که با قیف یا قاشق به دقت یک گل چند برگ بزرگ روی آش بکشید و هر کدام از گبرگ ها را به وسیله موادی مثل پیاز داغ ، نعناع داغ ، سیر داغ و … پر کنید . به همین راحتی و زیبایی.
همانطور که در بالا گفتم و البته خودتان استادید البته ولی بد نیست برای تازه کارها بگویم اگر میخواهید یک تزیین فوق العاده و مجلسی برای آشتان انجام دهید بخصوص اگر قرار است سفر سفره افطار از آن استفاده کنید حتما ۱۰-۱۵ دقیقه قبل از سرو بقیه غذاها آش یا سوپ را بکشید و کنار بگذارید تا به قول قدیمی ها رویه ببندد و یک لایه سخت تر روی سوپ یا آش شکل بگیرد که در واقع همان دفتر نقاشی شما برای نقاشی و طرح زدن و تزیین آش است . چون اگر این کار را نکنید هر چقدر هم تزیین خوب و زیبایی رو آش انجام دهید با یک تکان ساده همه زحمات شما در آش غرق میشود و ظاهر به هم ریخته و شلوغ پلوغی پیدا میکند . شما که نمیخواهید هنرتان در این زمینه خراب شود : )
انواع آش در فرهنگ و ادبیا ایرانی جایگاه ویژه ای دارند نمونه اش این ضرب المثل ها و تعداد زیادی دیگر از ضرب المثل هایی که در آن در مورد این غذای اصیل ایرانی صحبت شده است:
شما چه ضرب امثل های دیگری در مودر آش سراغ دارید ؟
حالا برویم سراغ مدل های تزیین آش که قولش را داده بودیم ، هرچند آش رشته معمول ترین و محبوب ترین شیوه پخت آش است اما این روش های تزیین را میتواندی باری انواع آش مثل آش رشته ، آش جو ، آش تلخینه دوغ ، آش گوجه ، آش ترش ، آش امام ، آش شله قلم کار ، آش دوغ ، آش ماست ببینید و ایده بگیرید
مدل تزیین کردن آش شله با قیمه
حالا که صحبت آش و تزیین آش شد در ادامه مجموعه شعر های جالبی در مورد آش را درکنار تصاویر و ایده های دیزاین آش خواهید دید که امیدوارم برای شما جالب باشد.
بسوزد آنکه سربازی بنا کرد تو را از من مرا از تو جدا کرد
گروهبانان مرا بیچاره کردند لـــ ـباس شخصی ام را پاره کردند
به خط کردند تراشیدند سرم را لباس آش خوری کردند تنم را
هیچ کس آشنای سفله مباد
منت آش و نان او مگشاد
ز دیگدان لئیمان چو دود بگریزند
نه دست کفچه کنند از برای کاسه آش
دل از محبت دنیا و آخرت خالی
که ذکر دوست توان کرد یا حساب قماش
حصول کار امل نیست غیر خفت عقل
برای دیگ هوس خامی طمع آش است
غبار کلفت ازین میهمان سرا نرود
که طبع خلق فضول و زمانه قلاش است
خوردن اینجا روا نمیدارند
در بهشت آش و سفره چون آرند؟
در بهشت ار خوری جو و گندم
همچو آدم کنی ره خود گم
گر تو جانی، غذای جان میجوی
ور تنی آش و آب و نان میجوی
پرخوری زین شراب، مست آیی
خفته و بی خبر به دست آیی
این هم یک شعر با مزه و قدیمی در مورد آش نذری ، در مورد آن ضرب المثل معروف که میگه فلانی نخود هر آش ی میشه .
دیگچه می خواست آش بپزه یه آشِ ترش و خوشمزه
عدس آورد؛ لوبیا و ماش نخودی پرید تو دیگ آش
:« منم میام، منم میام تو دیگچه خیلی خوبه جام»
دیگچه می خواست آش بپزه یه آشِ رشته ، خوشمزه
کشکُ آورد با سبزی هاش نخودی پرید تو دیگه آش
:« منم میام، منم میام تو دیگچه خیلی خوبه جام»
دیگچه می خواست آش بپزه یه آش دوغ خوشمزه
ماست رو آورد با کاسه هاش نخودی پرید تو دیگ آش
:« منم میام، منم میام تو دیگچه خیلی خوبه جام»
دیگچه خانم جوش آمد صدایی از توش آمد
:« نخود هر آشی نخودی قاطیِ هر آشی شدی
به تو می گن فضولچه! آش می پزم به تو چه!
متاسفانه هر کاسه آش رشته بالاخره تموم میشه ،
هرچقدم که یواش بخورینش …
اینا سختیای زندگیه !
ای هوس مهمان خوان زندگی
غصه باید خوردن اینجا آش نیست
در تغافل خانه ابروی اوست (بیدل)
آن طاقی که نقشش قاش نیست
بودی و دلم دلتنگت بود…
شاید دلتنگ صخره هایی باشم که باهم هموارشان می کردیم..
شاید دلتنگ کوچه های غربتی باشم که با قدمهایمان کودکی هایمان را در آنجا لی لی کردیم..
شاید دلتنگ تنگ غروب.. شاید دلتنگ یک آغوش.. اشتیاق برای باهم بودن.. شاید یک نگاه سبز و شاید …
راستی دلت دلتنگ آش رشته ای نیست که در خاطره ی سبزه ها و آرامش فواره ها خوردیم؟؟؟
خیلی دلتنگت هستم خیلی …
شعر در باره آش پشت پا
آش رشته تنها جایی بود که گیاهان موفق شدن
بدون کمک گوشت و خودشون به تنهایی طعم مطبوعی تولید کنن! . . . . . . .
بقیه تجربه هاشون به شکست مطلق منجر شد!|:
داشتنت باید مزهىِ توت فرنگى بدهد،
یا انارِ گُلپَر زده، یا آش رشته یِ خانم جون تو غروب هاىِ جمعه..
داشتنت باید بوىِ یاسِ رازقى بدهد،
یا بوىِ خاکِ باران خورده.. نمیدانم…
ما که نداشتیم! امّا داشتنت باید چیزِ خیلى قشنگى باشد!
نکند بس ز مهمل و قلماش
تا به آن دم که پخته گردد آش
هرگز اسباب آش نادیده
نگشاده بر آشنا دیده
بهر آش است آشنایی او
ز آتش دیگ روشنایی او
فردا کجا خلاص دهی آن مرید را؟
کامروز قرض دار شد از بهر آش تو
با اوحدی مباف کرامات خود، که هیچ
کاری نمی رود ز بباش و مباش تو
هر چه در وجه آش و نان تو نیست
بفشان و بده که آن تو نیست
نخوری، دیگری بخواهد برد
تو خودش کن به کام و دندان خرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد