![خطر پرتوهای فرابنفش، آلاینده ازون و گرمای بیسابقه | چرا کمیته اضطرار تشکیل نمیشود؟](/files/fa/news/1403/5/5/1236632_213.jpg)
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، قارچها یک غذای مورد علاقه خانگی هستند- ما میتوانیم آنها را کباب کنیم، آنها را به سیب زمینی سرخ کرده اضافه کنیم و از آنها به عنوان جایگزین گوشت استفاده کنیم.
قارچها نه تنها دلچسب و طعم دهنده هستند، بلکه سرشار از ویتامینها و مواد معدنی قدرتمند نیز هستند.
قارچها به مراتب بیشتر از میوهها و سبزیجات حاوی غلظت فوق العاده زیادی آنتی اکسیدان هستند.
ارگوتیونئین و گلوتاتیون موجود در قارچ که به علت توانایی آنها در کمک کردن به رادیکالهای آزاد در بدن شناخته شده است، به کاهش خطر بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی کمک میکنند.
ارگوتیونین به ویژه منحصر به فرد است، زیرا قدرت ضد التهابی دارد که انسان به تنهایی قادر به ساختن آن نیست.
آنتی اکسیدانهای موجود در قارچ نیز برای محافظت از بدن در برابر فشارهای فیزیولوژیکی که باعث علائم قابل توجه پیری میشوند، فوق العاده سخت کار میکنند.
قارچ تنها سبزی است که هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید ویتامین D را تولید میکند. این بدان معناست که مصرف قارچ تقویت شده راهی عالی برای گیاهخواران است که میتوانند روزانه ویتامین D را افزایش دهند.
تعویض گزینههای خطرناک با قارچ نیز یک روش ساده برای کاهش کالری دریافتی است. یک فنجان کامل قارچ خام فقط شامل ۱۵ کالری (۶۲ kJ) است. قارچ از نظر میزان GI و سدیم کم است.
نشان داده شده است که قارچها تأثیر احتمالی بر سلامت مغز دارند – به طور خاص، شانس فرد برای پایان دادن به زوال عقل.
محققان دانشگاه ملی سنگاپور دریافتند که خوردن دو یا چند وعده غذای قارچ در هفته احتمال نقص خفیف شناختی را کاهش میدهد.
هرچه افراد قارچ بیشتری بخورند، در آزمایشهای تفکر و فرآوری بهتر عمل میکنند.
قارچ همچنین حاوی مواد مغذی و مواد معدنی قدرتمند دیگری مانند اسپرمیدین است که نشان داده شده است که سلولهای عصبی را از آسیب محافظت میکند.
قارچها میتوانند نیاز روزانه ما به ویتامینهای گروه B را در اختیار ما قرار دهند و در کاهش خستگی ما نقش داشته باشند.
آنها همچنین به تشکیل گلبولهای قرمز کمک میکنند. مسئله شایع رژیمهای گیاهی و گیاهی، کمبود B۱۲ و B۶ است که اغلب از گوشت قرمز حاصل میشود.
فقط یک وعده ۱۰۰ گرم قارچ پنج مورد از ویتامینهای گروه B را تأمین میکند. قارچها همچنین حاوی سلنیوم، پتاسیم و فسفر هستند.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جواد فروغی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگو با منوچهر آذری، بازیگر،گوینده،مجری وصداپیشه پیشکسوت رادیو و تلویزیون
فاطمه مجلل در گفتوگو با «جامجم»:
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین: