مداح خوشنام و دهه شصتی اردبیلی قبل از مراسم عزاداری شهادت جوادالائمه(ع) دار فانی را وداع گفت

وداع با وارث مؤذن‌زاده

معمولا دیدار مداحان را با رهبر انقلاب در روز تولد حضرت زهرا(س) انجام می‌شود. دیداری که در کنار بعضی دیدارها مانند دیدار دانشجویان و دیدار شعرا، خروجی‌هایی دارد که تا چند روز تبدیل به سوژه رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی می‌شود و دست به دست می‌چرخد. دیدار اسفندماه 96 مداحان کشور با آیت‌ا... خامنه‌ای هم از این قاعده مستثنا نبود. قاعده معمول دیدار مداحان هم،‌ مداحی پیش از آغاز سخنان رهبر انقلاب است. در این مداحی‌ها کم پیش می‌آید که یک نفر بتواند جمع را به شدت تحت تاثیر خود قرار دهد. در دیدار آن سال اما این اتفاق افتاد. مداحی زیبای یک مداح ترک‌زبان با اشعاری فارسی و ترکی، شور عجیبی در جمع ایجاد کرد. چفیه رهبری در این دیدار هم به این مداح جوان رسید. مداح جوان تا پیش از این در مناطق ترک‌زبان شناخته شده بود، اما انتشار مداحی او در بیت رهبری، خیلی از فارسی‌زبان‌ها را هم با او آشنا کرد: محمدباقر صبوری اهل اردبیل!
کد خبر: ۱۲۲۱۱۳۱

نیمه‌های پنجشنبه‌شب بود که خبرش به تدریج در گروه‌های مختلف تلگرامی و شبکه‌های اجتماعی پیچید. این‌که مداح جوان و دهه شصتی اردبیلی شمال‌غرب کشور که صدا و مداحی‌اش، خاطره صدای مرحوم موذن‌زاده اردبیلی را در ذهن‌ها زنده می‌کرد دار فانی را وداع گفته است.
منصوری برای شرکت و مداحی در عزاداری مراسم شب شهادت جوادالائمه(ع) از اردبیل راهی ارومیه شده بود. شب در تدارک وضو بوده که دچار سکته می‌شود. هرچند تیم اورژانس ارومیه در حداقل زمان ممکن خودش را به بالین بیمار می‌رسد و چیزی حدود سه ربع هم زمان برای احیای مداح جوان صرف می‌شود، اما پیمانه عمرش لبریز شده بود و در نهایت دعوت حق را لبیک گفت.
از منصوری بیشتر بدانیم
مداح خوشنام و جوان اردبیلی، متولد 27 شهریور 1362، متاهل و دارای یک فرزند خردسال دختر. روزهای انتهای تابستان 36 سال پیش بود که اهالی محله امام جعفر صادق(ع) مطلع شدند یونس منصوری، بازاری خوشنام و متدین شهر صاحب یک فرزند پسر شده. نامش را محمدباقر گذاشتند. مداح جوان این سال‌های غرب کشور از همان کودکی نامش با روضه و هیات و تکیه آشنا بود. پدربزرگ مادری‌اش از روحانیان و روضه‌خوانان مشهور اردبیل بود. محمدباقر هم از همان کودکی همراه مادرش تجربه حضور در این جلسات را داشت.
محمدباقر از همان کودکی با شنیدن صدای یکی از مداحان و نوحه‌خوانان صاحب‌سبک اردبیل به مداحی علاقه‌مند شده و در ادامه شروع کرده بود به جمع‌آوری کاست‌های مداحی و نت‌برداری از آنها! ادامه مسیر هم باعث شد محمدباقر از همان نوجوانی در میان ترک‌زبان‌های شمال‌غرب کشور برای خودش اسم و رسمی به پا کند و نامش هم گره بخورد با هیات عباسی اردبیل. محمدباقر در این سال‌ها به یکی از مداحان خوشنام و خوش‌صدایی تبدیل شده بود که به زبان آذری، شور و حال عجیبی میان مردم ایجاد می‌کرد.
یک ماه برای شعر وقت گذاشتم
منصوری بعد از مداحی پرشوری که در اسفند 96 در بیت رهبری داشته در گفت‌وگویی که با پایگاه اینترنتی اطلاع‌رسانی محافل مذهبی (عقیق) داشت به نکات جالبی در مورد این مداحی اشاره کرده بود. او گفته بود برای اولین مرتبه بوده که موفق شده در برابر رهبر انقلاب مداحی کند. شعر ترکی که منصوری در این مراسم خوانده بود هم از موضوعاتی بود که در رسانه‌ها به سوژه تبدیل شد. او درباره این شعر گفته بود: «بنده حدود یک ماه برای انتخاب آن شعر وقت گذاشته بودم. شب‌ها تقریبا تا نزدیکی‌های اذان صبح بیدار بودم.
هر چه به زمان مراسم نزدیک‌تر می‌شد، وسواس و دقت بنده به نسبت به شعر بیشتر می‌شد. »

پرفسور سمیعی و مداح ترک‌زبان
در میان تصاویری که از مرحوم منصوری منتشر شده شاید تصویری دو نفره از محمدباقر و پروفسور سمیعی هم دیده باشد. قضیه از این قرار است که مرحوم منصوری چهار سال قبل در پاییز 94 هم دچار سکته مغزی شده بود. منصوری برای درمان در بیمارستان علوی اردبیل بستری شد و در نهایت بعد از پنج روز کما به هوش آمد. او برای ادامه طی روند درمانی‌اش به پروفسور سمیعی مراجعه کرد‌. در نهایت هم بعد از طی دوره‌های درمان و تایید آن توسط پروفسور سمیعی دوباره به عالم و فضای مداحی بازگشت.

محمدصادق علیزاده
ادبیات و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها