رژیم صهیونیستی بامداد دیروز منطقه‌ای استراتژیک در حاشیه تپه‌های جولان را هدف قرار داد

هراس از فعال شدن آتشفشان جولان

تپه‌های جولان پس از سال‌ها آرامش، به تب و تاب افتاده است. این تب و تاب از یک‌سو در قالب تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای یهودی کردن این منطقه و اسکان شهرک‌نشینان دیده می‌شود و از سوی دیگر در حملات گاه و بیگاه جنگنده‌های صهیونیستی که مناطق اطراف آن را هدف می‌گیرند. گرچه پدافند هوایی ارتش سوریه تاکنون بارها به این حملات پاسخ داده و موشک‌های اسرائیلی را در هوا منهدم کرده است اما حملات کورکورانه اسرائیل به بهانه حضور نیروهای ایرانی یا حزب‌ا... در این منطقه همچنان ادامه دارد.
کد خبر: ۱۲۱۹۵۷۲

روز گذشته یک منبع نظامی سوری اعلام کرد، سامانه‌های دفاع هوایی سوریه دو هدف رژیم صهیونیستی را که از منطقه جولان اشغالی به دورترین نقطه جنوب غربی دمشق شلیک شده بود، رهگیری و منهدم کردند. این منبع نظامی در عین حال اعلام کرد، چهار سرباز سوری در اثر اصابت موشک اسرائیلی در منطقه نبع الصخر در شرق القنیطره زخمی شدند. به گزارش ایسنا، این منبع نظامی سوری اظهار کرد، موشک‌های اسرائیلی به طور همزمان تل الاحمر در شمال شهر خان ارنبه واقع در خط تماس منطقه بین‌المللی حائل با ارتش رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی را هدف گرفتند. به گفته شاهدان، صدای انفجارهای مهیب در بخش اشغالی جولان شنیده شد. این حمله به یک مرکز بازرسی نظامی در منطقه استراتژیک تل الحاره در حومه شمال غربی درعا در همجواری جولان اشغالی رخ داد و خسارات مالی برجای گذاشت. تل الحاره مدت‌های طولانی محل استقرار نیروهای روسی بود اما پس از آن گروه‌های هم‌پیمان ارتش سوریه در آنجا مستقر شدند.
تل الحاره یکی از مهم‌ترین مناطق استراتژیک در مرزهای اداری بین سه استان ریف دمشق، درعا و القنیطره محسوب می‌شود که به «مثلث مرگ» معروف است. این دومین حمله رژیم صهیونیستی به تل الحاره است. در حمله اول که ژانویه گذشته انجام شد شش شهروند عادی و 9 سرباز ارتش سوریه کشته شدند.
فوبیای صهیونیست‌ها
چند روز پیش آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد، فرودگاه دمشق، فرودگاه بیروت، بندر بیروت و گذرگاه المصنع اهداف ما هستند، زیرا ایران از آنها برای انتقال سلاح به حزب‌ا... لبنان استفاده می‌کند. وی در توییت‌هایی مدعی شد، از بندر بیروت به عنوان محور دریایی انتقال سلاح استفاده می‌شود و از فرودگاه بیروت نیز به‌عنوان مسیری هوایی، در حالی که در کنار فرودگاه تاسیساتی وجود دارند که موشک‌ها را تبدیل به موشک‌های نقطه زن می‌کنند.
پیش از او نیز دنی دانون، سفیر رژیم صهیونیستی مدعی شده بود، در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ ایران شروع به استفاده از کانال‌های دریایی مدنی به ویژه بندر بیروت کرده است. این ادعاها با واکنش لبنان روبه‌رو شد. به‌طوری که «امل مدللی»، نماینده لبنان در سازمان ملل گفت، لبنانی‌ها معتقدند این تهدیدات مستقیما صلح و زیرساخت‌های مدنی این کشور را در معرض خطر قرار می‌دهند. مدللی افزود: اگر بخواهند با این ادعاها دست به حملات به بنادر غیرنظامی و فرودگاه‌های لبنان بزنند با آن چیزی مواجه خواهند شد که در سال ۲۰۰۶ (جنگ 33 روزه حزب‌ا... با اسرائیل) مواجه شدند پس تا دیر نشده شورای امنیت باید سکوت خود را بشکند .
اظهارات مقامات صهیونیستی یک بار دیگر فوبیای ترس آنها را از حضور ایران در سوریه و لبنان نشان می‌دهد. هراس صهیونیست‌ها از این موضوع آنها را شبانه روز آزار می‌دهد. به طوری که نسبت به هرگونه تحرکی مشکوک شده و بلافاصله اقدام به آتش افروزی می‌کنند. بعضی کارشناسان می‌گویند صهیونیست‌ها از آنجا که قادر به مقابله مستقیم با قدرت مقاومت حزب‌ا... و نیروهای مقاومت ارتش سوریه نیستند قصد دارند به این وسیله ایران را بهانه کرده و در آینده غیر نظامیان لبنانی یا سوری را هدف قرار دهند.
تجسس و توطئه
همین مساله موجب شده است تا آمریکایی‌ها نیز بکوشند با کمک عربستان سعودی و برخی گروه‌های مخالف سوری در منطقه جاسوسی کرده و اطلاعاتی مربوط به حضور یاعدم حضور ایران را به‌دست آورند. بخشی از این اطلاعات به‌دست صهیونیست‌ها نیز می‌رسد و حتی احتمال می‌رود حملات روز گذشته در ادامه همین خبرچینی‌ها صورت گرفته باشد. روزنامه الاخبار لبنان در این‌باره می‌نویسد: آمریکا هفته گذشته در امان، پایتخت اردن میزبان نشستی با حضور مسؤولان این کشور، انگلیس و فرانسه و نیز مسؤولانی از مخالفان سوری با هدف بررسی حضور حزب‌ا... لبنان و ایران در سوریه و انتخاب راهکارهای بهتری برای مقابله با آنها بود.
این نشست در یکی از هتل‌های پایتخت اردن برگزار شد و چهره‌هایی از مخالفان سوری اکثرا از دو استان دیرالزور و حلب حضور داشتند. طرف آمریکایی در این نشست بر لزوم دستیابی به اطلاعاتی نظامی و امنیتی از میزان حضور ایران و حزب‌ا... در سوریه و تلاش برای دستیابی به راهکاری مناسب جهت مقابله با آن به شکلی که ایران را به عقب‌نشینی مجبور کند، تمرکز داشت. همزمان با این تحولات، عربستان سعودی نیز پس از سفر ثامر السبهان، وزیر مشاور این کشور به دیرالزور و دیدار با چهره‌هایی سیاسی، نظامی و قبایل سوریه، طرحی را به صورت مشترک با آمریکا پیش می‌برد که به موجب آن نیروهای ویژه وابسته به جریان الغد به رهبری احمد الجربا احیا شده و در شورای نظامی دیرالزور ادغام می‌ شود. در واقع ریاض تصمیم دارد با همکاری آمریکا یک قدرت عربی را در سوریه ایجاد کند اما این طرح با مخالفت نیروهای سوریه دموکراتیک مواجه شده است. این نیروها از سوی آمریکا پشتیبانی می‌شوند و آمریکا به آنها وعده تشکیل یک کردستان سوریه را داده است .
حضور دوباره داعش در دمشق
همزمان با توطئه‌چینی‌های آمریکایی-سعودی و حملات کورکورانه اسرائیل، گروه تکفیری-تروریستی داعش نیز بیکار ننشسته و با انجام عملیات انتحاری در مرکز دمشق به آنها کمک می‌کند. این عملیات یک‌بار دیگر هماهنگی تروریست‌ها را با صهیونیست‌ها به خوبی نشان داد. خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) با تایید انفجار یک بمب در مرکز دمشق نوشت: در پی انفجار یک بمب که داخل خودرویی در منطقه القدم در شهر دمشق کارگذاری شده بود، یک غیرنظامی جان خود را از دست داد. پس از آن‌که این گروه تروریستی در می ۲۰۱۸ در پی حمله شدید نیروهای دولت سوریه از جنوب دمشق و به‌ویژه اردوگاه یرموک و محله‌های التضامن و حجرالاسود بیرون رانده شد، این اولین‌باری است که داعش مسؤولیت انفجاری در پایتخت سوریه را به‌عهده می‌گیرد. به‌تازگی موارد متعددی از انفجار خودروهایی در دمشق و دیگر مناطق سوریه گزارش شده است. این مساله نشان می‌دهد که احیای دوباره قدرت محور مقاومت در سوریه دشمنانش را از هر فرقه و گروهی به‌شدت هراسان کرده است .

جولان، بخش جدایی‌ناپذیر سوریه است
بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تأکید کرد جولان، بخش جدایی‌ناپذیر سوریه است. وی در جلسه شورای امنیت درباره خاورمیانه گفت: جولان قابل سازش نیست و ما از آن کوتاه نمی‌آییم. آزادی جولان از اشغال اسرائیل با همه روش‌های قانونی اولویت ما خواهد بود. ادامه اشغال اراضی عربی توسط اسرائیل چالشی خطرناک علیه هیبت و اعتبار احکام منشور و اصول قوانین بین‌المللی است.

رحیم محمدی

بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها