بختگان مقابل فلامینگوها شرمنده شد

خشکی دریاچه بختگان و نبود آب در دومین دریاچه بزرگ ایران، این روزها سبب سرگردانی هزاران فلامینگو و جوجه فلامینگو شده و حیات آنان را تهدید می‌کند.
کد خبر: ۱۰۶۴۹۳۹

به گزارش تسنیم، دریاچه بختگان حدود 14 سال است که به دلیل سوء‌مدیریت در بخش منابع آب، سدسازی‌های بی‌رویه در بالادست رودخانه کر و سیوند و برداشت بی‌رویه آب از چاه‌های حوضه آبریز توسط کشاورزان همچون بسیاری از تالاب‌های این استان خشک و به ورطه نابودی کشیده شده و با‌وجود مصوبات متعدد دولت یازدهم برای تخصیص حقابه تالاب‌ها، همچنان محروم از حقابه‌های شرکت آب منطقه‌ای استان فارس است.

با این حال بارندگی‌های نسبتا خوب اواخر سال گذشته سبب شد تا این پهنه آبی همچون سال 86 بار دیگر به‌طور موقت آبگیری شود؛ آبگیری بختگان و دیگر تالاب‌های استان فارس در چند ماه گذشته اگرچه سبب شادی برخی طبیعت‌دوستان شد، اما سرانجام باردیگر به قتلگاه پرندگان مهاجر تبدیل شده است.

نیمه بهار امسال بسیاری از فلامینگو‌ها با تصور این‌که دریاچه آب دارد، در سواحل مختلف بختگان از جمله شرق آن فرود آمدند و شروع به لانه‌سازی و تخمگذاری کردند، اما با گذشت زمان و افزایش دمای هوا همین اندک آب موجود در دریاچه نیز تبخیر و سبب شد تا ده‌ها جوجه فلامینگو در میانه شوره‌زار گرفتار شده و از بین بروند. برخی فلامینگوها نیز از روی ناچاری به زمین‌های کشاورزی اطراف بختگان و آبادی‌ها پناه برده‌اند. مردم این آبادی‌ها نیز که از قدیم دوستدار محیط زیست و حیات‌وحش بوده‌اند از آنان بخوبی پذیرایی کرده‌اند. رحیم شاهسونی، دهیار روستای محمدآباد استهبان در این باره اظهار کرد: چند هفته‌ای است فلامینگوهایی را مشاهده می‌کنیم که در دریاچه بختگان با کمبود آب روبه‌رو شده و به اجبار به مزارع و آبادی‌های اطراف پناه برده‌اند.

وی بیان کرد: بسیاری از جوجه‌فلامینگوها نیز توان پرواز نداشته و در میان نمک‌زار و هوای گرم بختگان گرفتار شده‌اند که باید برای رهاسازی و نجات زندگی آنان برنامه‌ریزی شود.

رسول حاجی‌باقری، یکی از فعالان محیط زیست نیز با بیان این‌که باید مسئولان فکری برای نجات پرندگان مهاجر گرفتار شده در بختگان داشته باشند، اظهار کرد: ایجاد حوضچه‌های مصنوعی در کنار بختگان و آبرسانی به فلامینگوها از برنامه‌هایی است که توسط تشکل مردم نهاد دیده‌بان استهبان دنبال می‌شود. علی‌اکبر صفایی، رئیس اداره محیط زیست استهبان نیز اظهار کرد: ایجاد زه‌کش یکی از راه‌های نجات فلامینگوها بوده که در این زمینه با همکاری مردم بخشی از آن اجرا شده که نیاز به توسعه دارد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها