سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
انواع تهچین با مرغ و گوشت و سبزیجات مختلف طبخ میشود که این بار از تهچین گوشت و بادمجان مینویسیم.
مواد لازم برای تهیه تهچین گوشت و بادمجان:
برنج: 4 پیمانه
ماست چکیده یا آب رفته: یک لیوان
زرده تخممرغ: 4 عدد
زعفران دمکرده: 5 قاشق غذاخوری
بادمجان: 3 عدد متوسط
گوشت چرخکرده: 250 گرم
رب گوجه : 2 قاشق غذاخوری
پیاز : یک عدد
روغن: نصف لیوان
دارچین و ادویه پلو: یک قاشق چای مرباخوری
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
زرشک و خلال پسته و بادام: هر کدام یک قاشق
بادمجانها را حلقهحلقه یا به صورت کشیده خرد کنید و کمی نمک بزنید و بگذارید تلخی آن گرفته شود و بعد سرخ کنید.
گوشت چرخکرده را با نمک، فلفل، زردچوبه و کمی زعفران آب شده سرخ کنید و یک قاشق رب به آن زده و کمی دارچین و ادویه پلو برای معطر شدن به آن اضافه کنید.
برنجتان را دو ساعتی خیس کنید، در آب جوش ریخته و بعد از حدود 8 دقیقه آبکش کنید. برنج را کمی دونتر بردارید که وقتی با مواد دیگر مخلوط میشود خمیر نشود.
در حین آماده کردن موادِ تهچین، ماست را در یک پارچه توری بگذارید تا آب اضافه آن در بیاید یا از ماست چکیده استفاده کنید. زردههای تخممرغ را در ماست ریخته و همراه زعفران آب شده
هم بزنید. این مایه را به برنج اضافه کنید و برنج را کاملا با آن مخلوط کنید و کمی به آن روغن بزنید. زرشکهایتان را در روغن بریزید و کمی تفت دهید تا پف کند بعد زیر آن را خاموش کرده و خلال پسته و بادام را روی آن بریزید و با کمی زعفران مخلوط کنید تا خوشرنگتر شود. ته تابه یا قابلمهتان را روغن بریزید و یک لایه برنج که با ماست مخلوط شده بریزید. بعد بادمجانها را روی برنج بچینید و کمی زرشک و خلال پسته کنار آن بریزید و یک لایه دیگر برنج اضافه کنید و روی آن مخلوط گوشتتان را بریزید و بفشارید تا به هم بچسبند تا موقع پخت باز نشود و باقی برنج را روی آن بریزید در ظرف را با دمکنی پیچیده و اجازه دهید یک ساعتی برنج دم بکشد.
حتما از قابلمه نچسب برای تهچین استفاده کنید.
نکته مهم در طبخ تهچین میزان ماست اگر زیادتر از معمول مصرف شود باعث باز شدن تهچین میشود.
تعداد تخممرغها را هم کم و زیاد نکنید که تهچین وا نرود و خمیر نشود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی اصغر هادیزاده، رئیس انجمن دوومیدانی فدراسیون جانبازان و توانیابان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد