دکتر سهیل اسکندری گفت: یکی از اقلام مواد غذایی همین آجیلی است که مصرفش در عید نوروز عمومیت مییابد از آنجا که این محصول به دلیل شرایط نامساعد نگهداری و قرار گرفتن در معرض کمترین رطوبت، مستعد کپک زدن است و ممکن است کپکهایی روی آن دارای سم خاصی به نام «آفلاتوکسین» تولید نماید که سرطانزاست.
وی افزود: از نظر سازمان غذا و دارو، مصرف کننده این قبیل خوراکیها باید قبل از خوردن اطمینان کافی از سلامت و بهداشت فرآورده را به دست آورد، افزود: این آگاهی زمانی حادث میشود که واحد تولیدی طبق دستوالعملهای مشخص ارگانی نظارتی، بر فراوردههای مذکور نظارت عالیه داشته باشد در این صورت و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی تولید و بسته بندی، امکان کنترل و ردیابیاش نیز وجود خواهد داشت.
معاون اداره کل فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در خصوص آجیلهایی که به صورت فلهای عرضه میشوند نیز اظهارداشت: به دلیل اینکه سازمان غذا و دارو نظارتی روی آن ندارد توصیه هم نمیشود اما در صورت ضرورت خرید، نیاز به دقت نظر بیشتری دارند چرا که ممکن است این گونه محصولات به دلیل عدم کسب امتیازات بهداشتی لازم، مرجوعی و مردودی بوده و با قیمت پائین در بازار مصرف عرضه شود.
اسکندری با بیان اینکه صرفا نتایج آزمایشگاهی میتوانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند و از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی آن نمیشود متوجه آجیلهای مشکل دار شد، پیشنهاد کرد: سادهترین راه ممکن، همان مشاهده سیب سلامت سازمان غذا و دارو است که به منزله پروانه بهداشتی تولید و بسته بندی بر روی محصول درج میشود.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد