کدام مسوولیت بر کدام شانه

درست است که بگومگوهای والدین بیشترین اثر مخرب را بر بچه‌های کوچک دارد اما همیشه این کودکان نیستند که قربانی روابط ناصحیح پدر و مادر می‌شوند؛ گاهی نوجوانان و جوانان نیز طعم تلخ این مشکلات را می‌چشند.
کد خبر: ۴۶۴۷۰۷

این نکته هم جالب است که در برخی از خانواده‌ها گاهی مسوولیت‌ها برعکس می‌شود. یعنی در یک دعوای خانوادگی، فرزند مقصر اصلی روابط نادرست والدین شناخته می‌شود و زمانی هم مسوولیت حل مشکلات زندگی برعهده فرزند جوان خانواده می‌افتد و او باید به پدر و مادرش بیاموزد چگونه با هم زندگی و رفتار کنند و چطور مشکلاتشان را حل نمایند. اما سوال اساسی این است که مگر این فرزند جوان، آینده‌ای ندارد؟

باور کنید هماهنگی روابط عاطفی افرادی که در یک خانه زندگی می‌کنند، مسوولیت سنگینی است که نباید بر عهده جوانی که هنوز در خیلی موارد کم تجربه است، گذاشته شود. چنین فرزندانی به دلیل داشتن مسوولیتی که فراتر از توان ذهنی و جسمی آنهاست به جایی می‌رسند که تمام فکرشان معطوف به یافتن راه‌حلی برای بهبود روابط پدر و مادر می‌شود. در این مسیر او کم‌کم خود را فراموش می‌کند و جوانی‌اش را نادیده می‌گیرد. به همین دلیل از جمع دوستان دور شده و به قول معروف جوانی نکرده، از دنیای کودکی وارد جهان بزرگسالی می‌شود. شاید در ظاهر این موضوع چندان مهم به نظر نرسد؛ اما بالاخره هنگامی فرامی‌رسد که این نوجوان دیروز تصمیم می‌گیرد به زندگی خودش هم رسیدگی کند. فکر می‌کنید در این هنگام چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

چنین جوانی دیگر توانی ندارد که برای زندگی و آینده خودش صرف کند. علاوه بر این، او براثر استمرار رفتار نادرست والدین، آنقدر به زندگی و آدم‌ها بدبین شده است که گاهی تنها زیستن تا آخر عمر را بر رابطه زناشویی ترجیح می‌دهد.

عجیب‌تر آن‌که در چنین خانواده‌هایی گاهی بچه‌ها نقش مشاور را هم بازی می‌کنند و مجبورند درباره رفتار و برخورد پدر و مادر نظر بدهند. شاید شما هم با این‌گونه خانواده‌ها آشنا باشید؛ این فضا هنگامی بروز می‌کند که پدر یا مادر در بحث و مشاجره نتواند حریف طرف مقابل شود، در چنین زمانی او تلاش خواهد کرد تعداد مدافعانش را افزایش دهد و چه کسی مدافع بهتر و مظلوم‌تری از فرزند خانواده خواهد بود؟

پدر و مادر به این روش متوسل می‌شوند، فارغ از این‌که با این رفتار نه‌تنها گام غلط دیگری در تربیت فرزندانشان برمی‌دارند که آنها را در روابط غیرمنطقی خودشان نیز دخالت می‌دهند. ولی باور کنید بچه‌ها معصوم و بی‌گناه هستند و نباید در این بازی‌ها داخل شوند. بچه‌ها بیش و پیش از هر چیز باید بچگی کنند و در زمان‌های مناسب برای زندگی آرام، سالم و بی‌دغدغه فردا تربیت شوند. وارد شدن بچه‌ها به چنین فضاهایی پشتوانه‌ای به نام پدر و مادر را از آنها خواهد گرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها