سرپرست وزارت نفت: سفته‌بازی در بازارنفت به اوج خود رسیده است

اوپک سقف تولید خود را افزایش نداد

سازمان کشورهای صادرکننده نفت در اجلاس روز گذشته خود که به ریاست ایران تشکیل شد،‌ با تقاضای برخی کشورها برای افزایش سقف تولید موافقت نکرد و به این ترتیب میزان تولید کشورهای عضو این سازمان ثابت ماند.به گزارش واحد مرکزی خبر، یکصد و پنجاه و نهمین نشست اوپک و نخستین نشست این سازمان در سال‌جاری میلادی به ریاست ایران و با سخنرانی سرپرست وزارت نفت کشورمان در وین آغاز به کار کرد.
کد خبر: ۴۰۸۶۴۶

 محمد علی آبادی در این نشست گفت: از آخرین نشست اوپک در کیتو اکوادور در دسامبر 2010 تاکنون شاهد تحولات بسیاری در بازارهای جهانی نفت خام بوده‌ایم و با افزایش بی‌ثباتی و روند افزایشی قیمت‌های جهانی نفت خام روبه‌رو شده‌ایم. رئیس اجلاس اوپک ادامه داد: مدتی در آوریل 2011 بهای سبد نفتی اوپک از مرز 120 دلار برای هر بشکه نیز فراتر رفت.

رئیس کنفرانس اوپک افزود: در 6 ماه گذشته بازارهای جهانی نفت خام شاهد تحولات بسیاری بوده است و با این وجود بنیادهای بازار همچنان در شرایط خوبی به سر می‌برد و به دنبال تلاش‌های فراوان اوپک هم‌اکنون نفت کافی در بازارهای جهانی موجود است، اعضای اوپک ظرفیت مازاد تولید کافی دارند و سطح ذخیره‌سازی‌ها متناسب است. علی آبادی یادآور شد: با این وجود ظرفیت مازاد تولید کافی در بخش‌های پایین دستی وجود ندارد که این موضوع به کمبود انواع نفت خام شیرین و ترش مربوط می‌شود، اما همچنان با وجود کمبود کلی، بنیادهای کنونی برای ثبات بازار کافی هستند. رئیس کنفرانس اوپک گفت: از آخرین نشست اوپک فعالیت‌های سفته‌بازی در بازار بورس نیویورک به اوج خود رسیده است. علی‌آبادی تصریح کرد: سفته‌بازی‌ها سبب بی‌ثباتی در بازار نفت می‌شود و این بی‌ثباتی با بنیادهای‌ بازار ارتباطی ندارد و تلاش دولت‌های مصرف‌کننده برای کاهش سفته‌بازی‌ها در بازار نفت همچنان الزامی است. وی بار دیگر ضمن تاکید بر تعهد اوپک به تثبیت بازارهای جهانی نفت خام گفت: هر دو قشر تولیدکننده و مصرف‌کننده از ثبات بازارهای جهانی نفت خام سود می‌برند، بنابراین تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان برای تحقق این هدف با یکدیگر همکاری کنند. رئیس کنفرانس اوپک تاکید کرد: اوپک همیشه برای حمایت از رشد اقتصاد جهانی عرضه نفت کافی به بازارهای جهانی را تضمین کرده است، مصرف کنندگان نیز باید برای پایداری این ثبات با ما همکاری کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها