آنچه از فرآیند استاندارد تولید و مصرف کشک‌ های محلی و صنعتی باید بدانید

تولید و نگهداری کشک، کشکی نیست!

۵ شرطی که بر جذب ویتامین D تاثیر می‌گذارد

عوامل متفاوتی بر جذب ویتامین D در بدن فرد تاثیر گذار است که در این گزارش شماری از آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.
کد خبر: ۱۳۴۷۴۵۰
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، طبیعی ترین و مستقیم ترین راه برای دریافت ویتامین D به طور طبیعی از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید است، اما مردم تمایل دارند نور خورشید کافی برای تولید مقادیر کافی دریافت نکنند، بنابراین اکثر پزشکان خوردن برخی از مواد غذایی را توصیه می کنند که به دریافت ویتامین د کمک می کند.

با این حال، برخی از افراد در جذب ویتامین D مشکل بیشتری نسبت به دیگران دارند و برخی شرایط پزشکی ممکن است جذب ویتامین D از غذا را دشوار کند.

بدن شما چگونه ویتامین D را جذب می کند؟

نحوه جذب ویتامین D بستگی به این دارد که آیا آن را از غذا یا نور خورشید دریافت می کنید:
غذا/مکمل: پس از خوردن غذا یا مصرف مکمل های ویتامین D، بدن شما آن را در سلول های چربی ذخیره می کند تا زمانی که نیاز باشد. در این مرحله، کبد و کلیه ها ویتامین D ذخیره شده را از طریق فرآیندی به نام هیدروکسیلاسیون به شکل فعال مورد نیاز بدن به نام کلسیتریول تبدیل می کنند.

نور خورشید: فرآیند تولید ویتامین D در بدن پس از قرار گرفتن در معرض نور خورشید به طور مشابه عمل می کند. تفاوت اصلی این است که خورشید ابتدا یک نوع کلسترول موجود در بدن به نام 7-Dehydrocholesterol را آزاد می کند.این در فرآیند تولید و انتقال ویتامین D شروع می شود، جایی که به کبد و کلیه ها منتقل می شود.
 
با این حال، همه نمی توانند به راحتی ویتامین D را دریافت یا جذب کنند.

چرا برخی ویتامین D را به اندازه کافی جذب نمی کنند؟

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا افراد در جذب ویتامین D مشکل دارند. برخی از عواملی که ممکن است باعث کاهش یا جلوگیری از جذب آن شوند عبارتند از:

- بیماری هایی مانند سلیاک، پانکراتیت مزمن، بیماری کرون و فیبروز کیستیک، همه اینها می تواند روده ها را تحت تاثیر قرار دهند و مانع از جذب ویتامین D موجود در غذا شود.

- شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر از ۳۰: چربی بدن می‌تواند زیر پوست گیر کند یا ویتامین D را به دام بیاندازد، به همین دلیل کمبود ویتامین D برای افراد چاق نگرانی بیشتری دارد.

- بیماری کبد یا کلیه: هر دو بیماری می توانند بر نحوه پردازش ویتامین D توسط بدن تأثیر منفی بگذارند. بیماری کلیوی ممکن است پردازش ویتامین D را به شکل فعال آن، مانند سیتریول که در سراسر بدن استفاده می‌شود، دشوار کند. برخی از بیماری های کبدی باعث ایجاد مشکل در جذب چربی‌ها می شود که جذب ویتامین D را دشوارتر می کند.

- پرتو درمانی: این نوع درمان سرطان می تواند جذب ویتامین D را برای روده ها دشوار کند.

- جراحی کاهش وزن: در این روش‌ها اندازه معده را کاهش می‌دهند یا بخشی از روده کوچک کوتاه می کنند و مصرف مقادیر کافی از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین D را برای بدن مشکل می‌سازند.

آنتوانت هاردی، متخصص تغذیه در دانشگاه ایالتی اوهایو می گوید: برخی از داروها نیز می توانند بر جذب ویتامین D تأثیر بگذارند یا آن را مهار کنند، از جمله استروئیدهای خوراکی، اورلیستات (داروی کاهش وزن) .
برخی از علائم کمبود ویتامین D عبارتند از: خستگی عمومی، دردهای عضلانی، تغییرات خلقی و درد استخوان
 
نحوه بهبود جذب ویتامین D

اگر در جذب ویتامین D مشکل دارید، می توانید غذاهای چرب یا غنی از منیزیم بخورید. از آنجایی که ویتامین D محلول در چربی است، مصرف آن با غذاهای چرب می تواند به جذب بدن و ذخیره آن برای استفاده در آینده کمک کند.

 غذاهای چرب که حاوی سطوح بالایی از ویتامین D نیز هستند ایده آل هستند. این شامل موارد زیر است: 4 جایگزین سالم را که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید تا علائم کمبود ویتامین D را کاهش دهید.

ماهی های آب سرد مانند سالمون
- زرده
شیر غنی شده با ویتامین D و لبنیات پرچرب
آجیل
ترکیب ویتامین D و منیزیم نیز ممکن است به افزایش جذب کمک کند. غذاهایی که به طور طبیعی سرشار از منیزیم هستند عبارتند از: تخم کدو تنبل، بادام و آووکادو.

اگرچه بهترین کار این است که ویتامین D را از غذاهای کامل دریافت کنید، اما ممکن است مواقعی برای جلوگیری از خطر سمیت ویتامین D، مکمل تجویزی توصیه شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها