در فصل بهار هم با استفاده از نوبرانههای آن میتوان غذاهای خوشمزه و متفاوتی پخت؛ غذاهایی که در فصلهای دیگر سال نمیتوان سراغ آنها رفت.
مواد اولیه:
گوجه سبز: ۲۵۰ گرم
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
لوبیا قرمز: یک پیمانه
عدس: یک پیمانه
بلغور گندم: یک پیمانه
سبزی آش: نیم کیلو
نعناخشک: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط: ۳ عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم
طرز تهیه:
لوبیا و عدس و بلغور را قبل از پخت در ظرفهای جداگانه با کمی آب خیس میکنیم. یکی از پیازها را پوستکنده، خردکرده و در قابلمهای ریخته و با کمی روغن سرخ میکنیم.
گوشت چرخکرده را به آن اضافه کرده و کمی تفت میدهیم سپس نمک، زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و بعد از کمی تفتدادن آن را کنار میگذاریم.
در یک قابلمه بزرگ کمی روغن ریخته و دو پیاز دیگر را خردکرده و در آن ریخته و سرخ میکنیم. نصف پیازداغ را جداکرده و کنار گذاشته و لوبیا را با دو لیوان آب به آن اضافهکرده و بعد از جوشآمدن حرارت را کمکرده و بعد از نیمپزشدن عدس و بلغور را اضافه میکنیم.
نعناخشک را با کمی روغن در قابلمهای ریخته و سرخکرده و نصف آن را به آش اضافه میکنیم. سبزی آش را هم پاککرده، شسته و خردکرده و به مواد اضافه میکنیم و بعد از پخت کامل مواد، گوجهسبزها را شسته، خردکرده و هسته آنها را جداکرده و همراه گوشت چرخکرده به آش اضافهکرده و حرارت را کم میکنیم تا آب آش کمشده و جا بیفتد. در نهایت آش را در ظرف مناسبی ریخته و با نعناداغ و پیازداغ تزیین کرده و سرو میکنیم.
نکات:
از هر نوع لوبیایی میتوان استفاده کرد اما لوبیا قرمز ظاهر بهتری به آش میدهد.
گوشتچرخکرده را میتوان به شکل قلقلی درآورد اما بهصورت تفتداده مزه آش را خیلی خوشمزهتر میکند.
ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد