سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین ،برخلاف تصور عمومی ، شما می توانید در داخل خانه خود ، با یادگیری هنر کمپوست ، یک جنگجوی سواچ باشید. کمپوست راهی آسان برای بازیافت است که شامل تجزیه زباله های روزمره آشپزخانه در خاک غنی معروف به کمپوست است. در اینجا پنج مرحله ساده برای شروع تبدیل زباله به باغ وجود دارد.
"کمپوست"، پسماندهای آلی تجزیهشده و نسبتا پایدار حاصل از فرآیند پوسش است. پوسش یا کمپوست کردن، عمل پوساندن و تجزیه بقایای گیاهی، حیوانی یا زبالههای شهری، همچنین لجن فاضلاب است که تحت شرایط خاص و روشهای گوناگون انجام میگیرد. این عمل شاید کهنترین روش بازیافت باشد. مواد آلی موجود در توده مصرفی برای کمپوست از ضایعات کشاورزی، مواد خوراکی و زبالههایی است که از راه تجزیه هوازی و بیهوازی به خاک سیاه و سفید غنی تبدیل میشوند که به عنوان کود در کشاورزی مصرف میشود. فرآیند کمپوست بسیار ساده است و به دست افراد با تجربه در خانههای خود، کشاورزان در زمینهایشان و به شکل صنعتی نیز انجام میشود. کمپوست حاصل فعالیت بیولوژیکی میکروارگانیسمهایی است که توانایی شکستن مولکولهای درشت مواد آلی را دارند.
مرحله 1
محل کمپوست خود را مشخص کنید: کمپوست می تواند در مکان های مختلف از آشپزخانه ، بالکن ، تراس یا سقف ، رومیزی یا سینک ظرفشویی انجام شود. در حالی که بهترین مکان برای شروع کمپوست در فضای باز است ، حتی می توانید فرآیند کمپوست در داخل خانه خود را شروع کنید.
مرحله 2
مواد زائد خود را جدا کنید: مواد زائد خوراکی آشپزخانه خود را مانند پوست سبزیجات ، پوست میوه ، مقدار کمی مواد غذایی پخته شده و غیره در یک ظرف جدا کنید. ظرف دیگری را با زباله های خشک مانند برگ های خشک ، خاک اره ، تکه های روزنامه ، مواد بسته بندی و غیره پر کنید تا هر دو ظرف را ببندید تا از نفوذ اشکالات ، مگس ها و کرم ها جلوگیری کنید.
مرحله 3
سطل آشغال سازی خود را بسازید: ظرفی را انتخاب کنید - این می تواند از سطل گرفته تا سطل آشغال معمولی یا گلدان باغ باشد. حدود 4-5 سوراخ دور ظرف را در سطوح مختلف سوراخ کنید تا هوا به راحتی وارد شود. برای جلوگیری از نشت ، روزنامه یا سینی زیر ظرف خود قرار دهید. کف ظرف را با خاک بچینید.
مرحله 4
شروع فرآیند کمپوست سازی: برای حفظ تعادل زباله های خشک و زباله های مرطوب ، مواد زائد مواد غذایی و مواد زائد مرطوب را در سطوح متناوب درون سطل اضافه کنید. به عنوان مثال اگر یک فنجان مواد زائد غذایی مانند سبزیجات یا میوه اضافه می کنید ، یک فنجان مواد زائد خشک مانند برگ های خشک ، خاک اره ، ضایعات روزنامه نیز اضافه کنید. فراموش نکنید که هر هفته یک بار خاک اضافه کنید. برای بستن فرآیند ، می توانید خاک نیمه کمپوست شده را به کمپوست خود اضافه کنید.
مرحله 5
بایدها و نبایدها: هنگام بو گرفتن کمپوست به دلیل عدم تعادل مواد زائد در سطل ، اجزای روزنامه ها را افزایش دهید یا سوراخ های اضافی اضافه کنید. اگر کمپوست خیلی خشک شد مقداری هدر را بپاشید. بعد از هر چند روز ، از یک چنگک استفاده کنید تا انبوه زباله ها یک چرخش سریع داشته باشند. این امر هوادهی کافی را فراهم می کند تا زباله ها با موفقیت تجزیه شوند. پس از آماده شدن کمپوست در مدت زمان 2-3 ماه در مناطق باغی یا گیاهان گلدان ، پس از آماده شدن کود کمپوست زباله خشک و قهوه ای تیره ، شروع به استفاده از آن کنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد