آموزش شیرینی‌پزی

طرز تهیه ۵ نوع شیرینی خوشمزه در خانه

جام جم سرا- اگر جزو آن دسته خانواده‌هایی هستید که مهمانیهای نوروزیشان تا بعد از هفته دوم فروردین هم ادامه دارد و حالا شیرینی‌هایی که پیش از عید تهیه کرده بودید مصرف شده و در فکر تهیه شیرینی هستید، طرز تهیه پنج نوع شیرینی خانگی را در ادامه توضیح داده‌ایم که امیدواریم بتوانید با آن‌ها همچنان کام مهمانانتان را شیرین کنید.
کد خبر: ۷۸۳۰۳۰
طرز تهیه ۵ نوع شیرینی خوشمزه در خانه

شیرینی نخودچی

مواد لازم: آرد نخودچی: ۵۰۰ گرم، کره یا روغن جامد: ۲۵۰ گرم، پودر قند: ۲۵۰ گرم، پودر هل: یک چهارم قاشق چایخوری، ترافل یا خلال پسته برای تزئین: به میزان لازم

طرز تهیه: آرد نخودچی، پودر قند و کره‌ یا روغن جامد و پودر هل را مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا خمیر لطیفی حاصل شود. نباید این خمیر زیاد سفت شود. چنانچه سفت بود و در دست فرم نمی‌گرفت، مقداری روغن اضافه کنید. خمیر را به قطر یک سانت باز کنید و قالب مخصوص بزنید و در سینی فر بچینید و روی آن‌ها را خلال پسته یا ترافل بگذارید. فر را از قبل گرم کنید و شیرینی‌ها را به مدت پنج تا هفت دقیقه در دمای ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد و در طبقه وسط فر قرار دهید. دقت کنید این شیرینی زمان زیادی برای پخت نیاز ندارد. پس از سرد شدن، به آرامی از سینی به ظرف مورد نظر منتقل کنید و در ایام عید از مهمانان خود پذیرایی کنید.


شیرینی‌ دورنگ

مواد لازم: آرد: ۲/۵ پیمانه، پودر قند: یک پیمانه، کره: ۱۵۰ گرم، وانیل: نصف قاشق چایخوری، نمک: نصف قاشق چایخوری، تخم مرغ: یک عدد، پودر کاکائو: به میزان لازم، زعفران آب کرده: دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه: در یک کاسه تمیز پودر قند و کره را مخلوط کنید سپس تخم‌مرغ را به آن اضافه کنید. آرد را که با نمک و وانیل الک کرده‌اید به کره و پودر قند بیفزایید تا یک خمیر به دست بیاید. این خمیر را آن‌قدر با دست ورز دهید تا کاملا یک دست و لطیف شود. سپس روی خمیر را بپوشانید و ‌ مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از آن‌که زمان استراحت خمیر به پایان رسید آن را از یخچال خارج کنید و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. به یکی از این دو قسمت دو قاشق غذاخوری زعفران و به قسمت دیگر مقداری پودر کاکائو بزنید. شما می‌توانید مقدار پودر کاکائو را برحسب علاقه‌تان کم یا زیاد کنید. با استفاده از دیگر رنگ‌های خوراکی نیز می‌توانید شیرینی‌های رنگارنگ دیگری درست کنید. در ‌‌نهایت روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آن به ضخامت نیم سانتی‌م‌تر باز کنید و با یک قالب کوچک دایره‌ای شکل آن‌ها را قالب بزنید و روی آن‌ها کمی ترافل یا پودر پسته بپاشید. فر را از قبل گرم کنید و کف یک قالب را کاغذ روغنی بیندازید. شیرینی‌ها را به مدت پنج تا هفت دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد قرار دهید. این شیرینی ماندگاری بالایی دارد و برای نگهداری در ایام عید بسیار مناسب است.


قماچ (شیرینی محلی شهر لار)

مواد لازم: آرد سفید: یک کیلو، روغن: ۲/۵ لیوان‌، پودر قند: ۲/۵ لیوان، زعفران آب کرده و کنجد: به میزان لازم، وانیل: کمی

طرز تهیه: آرد و روغن و پودر قند و وانیل را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید. خمیری لطیف حا صل می‌شود. بعد خمیر را روی یک سطح صاف، به قطر یک سانت باز کنید و قالب گرد بزنید. روی آن‌ها را با برس زعفران آب کرده زده و کمی کنجد بپاشید و در سینی فر قرار دهید. به مدت ۲۰ دقیقه در فری که از قبل گرم شده بود، با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد و در طبقه وسط قرار دهید. این شیرینی خشک است. چنانچه بخواهید کمی نرم باشد، همزمان با پخت، یک ظرف آب در فر بگذارید. بعد از این‌که شیرینی آماده شد، از سینی جدا کرده و در ظرف مناسبی بچینید. این شیرینی به طور معمول در ایام نوروز در لار پخته می‌شود.


لوز نارگیلی

مواد لازم: پودر قند: یک لیوان، پودر نارگیل: ۲/۵ لیوان، گلاب: نصف لیوان، پودر هل: یک‌چهارم قاشق چای‌خوری ‌

‌مواد لازم برای تهیه شربت لوز: شکر: یک لیوان، آب: نصف لیوان، گلاب: نصف فنجان

طرز تهیه: ابتدا پودر نارگیل را سه قسمت کنید و یک قسمت آن را کنار بگذارید. پودر قند و بقیه پودر نارگیل را در آسیاب ریخته و خوب نرم کنید. هل را به آن اضافه کنید. شکر را با آب و گلاب مخلوط کنید و شربت تهیه کنید. پودر قند و پودر نارگیل آسیاب شده و پودر هل را در ظرفی بریزید و کم کم از شربت روی آن بریزید و مخلوط کنید تا پایه اصلی لوز آماده شود. ظرف مستطیل شکلی را در نظر بگیرید و کف آن را پودر نارگیل آسیاب نشده بریزید و بعد خمیر شیرینی لوز را روی آن پهن کنید و روی آن را مجددا پودر نارگیل بریزید و کمی با پشت قاشق آن را فشرده کنید و به آن چند ساعت استراحت دهید تا خودش را بگیرد و در ‌‌نهایت به‌صورت لوزی برش دهید و در ظرفی مناسب چیده و روی لوز نارگیل را کمی پودر پسته بریزید و از مهمانان نوروزیتان پذیرایی کنید.


سوهان عسلی

مواد لازم: شکر: یک لیوان، عسل: یک قاشق، خلال بادام یا پسته یا کنجد (یا هر مغزی که دوست دارید): دو سوم لیوان، روغن: کمی

طرز تهیه: برای تهیه این شیرینی راحت فقط باید سرعت عمل داشته باشید. ابتدا شکر را در یک ظرف گود بریزید و روی حرارت قرار دهید. در این صورت شکر ذوب می‌شود. عسل را اضافه کرده و در این مرحله می‌توانید از هر نوع مغزی که دوست دارید استفاده کنید و به شکر ذوب شده اضافه کرده و بگذارید تا در شکر داغ بو داده شده و تغییر رنگ بدهند. سینی مناسبی را چرب کرده و از مواد با قاشق سریع در سینی بریزید و اجازه دهید خنک شوند. بعد از سینی جدا کنید و در یک ظرف مناسب بریزید. سوهان عسلی از شیرینی‌هایی است که برای ایام عید تهیه می‌شود و ماندگاری آن طولانی است. می‌توانید با چند نوع مغز جداگانه، سوهان عسلی تهیه کنید و از تنوع طعم‌های مختلف بهره ببرید. در ضمن برای این‌که سوهان شما شفاف شود می‌توانید یک قاشق مربا‌خوری روغن مایع به مواد اصلی اضافه کنید. (جام جم سرا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
نرم افزار موبایل
-
۲۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۰
۰
۰
عالی
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها