jamejamsara
سرا آشپزی کد خبر: ۶۳۱۷۹۵   ۱۴ دی ۱۳۹۲  |  ۱۰:۲۴

باقلوا شیرینی مخصوص ایرانیهاست اما ترک‌ها هم نوعی باقلوا می‌پزند که به باقلوای استانبولی معروف است و تفاوتهایی با باقلوای معروف ایران دارد. دو روش تهیه و پخت این شیرینی را در ادامه مطلب فرا بگیرید.

۲ روش برای پخت «باقلوا استانبولی»

روش اول

مواد لازم:

پسته خرد شده: ۲۵۰ گرم
گردوی خرد شده: ۲۵۰ گرم
دارچین: ۲ قاشق چایخوری
شکر: ۱ پیمانه
نان یوفکا: ۵۰۰ گرم
کره: ۱۸ قاشق غذاخوری
عسل: ۱ پیمانه
لیمو: ۱ عدد
آب پرتقال: ۳ قاشق غذاخوری
ادویه معطر در صورت تمایل: به میزان دلخواه

شیرینی باقلوا استانبولی؛ جام جم سرا

طرز تهیه:

۱-ابتدا ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری از پسته را برای تزئین کنار بگذارید. در یک کاسه، باقیمانده پسته را همراه با گردو، ۱/۴ پیمانه شکر، دارچین و ادویه معطر (در صورت تمایل) را با هم مخلوط کنید.
۲-فر را روی دمای ۳۵۰ درجه فار‌‌نهایت (۱۸۰ درجه سانتیگراد) تنظیم نمایید.
۳-در یک تابه بر روی حرارت، کره را بریزید تا آب شود. ظرف مخصوص فر را با کمی کره چرب کنبد.
۴-یکی از خمیرهای یوفکا را در کف ظرف پهن کنید. روی آن کره بمالید.
۵-دوباره یک لایه خمیر یوفکا پهن نموده و کمی روی لایه قبلی فشار دهید تا به هم بچسبد. دوباره روی آن کره بمالید. به اندازه ۱/۳ خمیر را به همین صورت لایه لایه بچنیید.
۶-نیمی از مخلوط پسته و گردو را روی سطح خمیر بپاشید.
۷-دوباره با ۱/۳ دیگر از خمیر لایه‌ها را همراه با کره ادامه دهید. نیمه باقیمانده از مخلوط گردو و پسته را روی سطح خمیر بپاشید.
۸-تا آخر همین کار را با باقیمانده خمیر تکرار کنید.
۹-کره باقیمانده را روی لایه خمیر آخر بریزید. با استفاده از چاقو، خمیر‌ها را تا عمق به صورت لوزی لوزی برش دهید.
۱۰-ظرف را در فر به مدت ۱ ساعت و نیم قرار دهید.
۱۱-در همین زمان، در یک قابلمه، باقیمانده شکر را با ۱ پیمانه آب بر روی حرارت قرار دهید تا بجوش آید.
۱۲-عسل را اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس اجازه دهید به مدت تقریبا ۲۵ دقیقه بدون هم زدن خوب داغ شود و حباب‌هایی روی آن بیفتد.
۱۳-شربت تهیه شده را کنار بگذارید تا کمی سرد شود. سپس آبلیو و آب پرتقال را اضافه کنید.
۱۴-ظرف را از فر خارج کنید و شربت تهیه شده را بر روی خمیر بریزید. دوباره خمیر را از تکه‌های برش داده شده با چاقو از هم جدا کنید.
۱۵-تکه‌های برش داده شده را در ظرف مناسب بچینید و روی آن را با پسته تزئین کنید|استانبول مگاپولیتن|

روش دوم

مواد لازم:

برای شربت:
شکر: ۵ لیوان
آب: ۳-۵ لیوان
آبلیمو: نصف قاشق چایخوری

برای خمیر:
آرد: ۴ لیوان
شیر: ۱ لیوان
مایه خمیر: ۱ پاکت
روغن آب شده: ۱۰۰ گرم
تخم مرغ: ۱ عدد
گردو خرد شده: ۲۵۰ گرم
نشاسته گندم: ۵۰۰ گرم
روغن داغ: ۱۵۰ گرم

شیرینی باقلوا استانبولی؛ جام جم سرا

طرز تهیه:

۱-از اختلاط مواد، یک خمیر نرم و یک دست بدست آورید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آن را به حال خود بگذارید تا اصطلاحاً ور بیاید.
۲-خمیر را به ۳ قسمت مساوی قسمت کنید و از هر قسمت ۱۶ تا ۱۸ عدد خمیر به اندازه یک گردو برداشته، هر کدام را در دست به شکل گردو درآورید.
۳-اکنون هر خمیر کوچک را با وردنه به اندازه یک بشفاب غذاخوری پهن کنید، وسط آن مقداری نشاسته ببریزید و خمیر‌ها را لایه به لایه روی هم پهن کنید (۱۶ یا ۱۸ ورق خمیر روی هم).
۴-آخرین لایه را بدون ریختن نشاسته روی لایه‌های دگیر بگذارید.
۵- اکنون ۳ گروه خمیر ۱۶-۱۸ ورقه‌ای نشاسته زده شده بدست آمده. یک سینی فر گرد را چرب کرده و با وردنه هر گروه خمیر ۱۶-۱۸ ورقی را به اندازه سینی باز کنید. خمیر گروه اول را در داخل سینی پهن کرده و روی آن نصف گردوی پودر شده بپاشید و آن را خوب به همه جای لایه پخش کنید.
۶-دومین گروه از خمیر‌ها را باز کنید و روی خمیرهای قبلی داخل سینی پهن کنید. بقیه گردو‌ها را روی آن پخش کنید.
۷-آخرین گروه خمیرهای باز شذه را روی خمیرهای قبلی داخل سینی پهن کنید. خمیر داخل سینی را به شکل دلخواه برش دهید و روی آن را طوری که به هر طرف آن پخش شود روغن داغ بریزید.
۸-مواد را در فر با دمای ۲۰۰ سانتیگراد بگذارید تا روی خمیر‌ها سرخ شود.
۹-بعد از پخته شدن آن‌ها را از فر در آورده، بگذارید سرد شود.
۱۰-بعد از سرد شدن شربت آماده و نیمه گرم را روی آن‌ها ریخته و ۴-۵ ساعت صبر کنید تا شیرینی باقلوای شما آماده خوردن شود|جام جم سرا|

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مهین
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
چقدر خوب و خوشمزه
۰
۰
hj
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۴
عالی بود
۰
۰
پریسا
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
اره راست می گی عالی بود
۰
۰
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۴
سلام. خیلی عالی ست. مرسی
۰
۰
مهسا
Iran, Islamic Republic of
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
خیلییییییییییییییی خوب بود
۰
۰
سحر
Iran, Islamic Republic of
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۸
اصلا خوب نبود
۰
۰
شیدا قیامی
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۱
قیافش خوردنی بود طعمشونمیدونم
۰
۰
امیر علی
Iran, Islamic Republic of
۰۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۶
در تایید حرف دوستمان كه فرمودند باقلوا شیرینی ایرانی هست ، باید بكم كه این باقلوا كه به باقلوای ترك مشهور شده در ااصل مربوط به. كردهای تركیه است وكردها هم اصیل ترین اقوام ایرانی.
۰
۰
زهره
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۷
عالیه .خیلی خوشمزه میشه .توصیه میكنم درست كنین.از اینكه این دستور پخت باقلولی خوشمزه رو در اختیارمون قرار دادین متشكرم
۰
۰
شیدا
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
در جواب دوستان ك گفتن شیرینیه ایرانیه اینو باید بگم باقلوا در اصل و از اول برای تركا بود بعدش یزدیا و كاشونیا با تقلید از ما ی مدل دیگشو درس كردن ك ب باقلوای ما نمیرسه ...
۰
۰

یادداشت

بیشتر
پایتخت ایران اسلامی و ضرورت توسعه فرهنگی و هنری

پایتخت ایران اسلامی و ضرورت توسعه فرهنگی و هنری

تهران به تعبیر بسیاری از اساتید و فعالان فرهنگی به عنوان پایتخت فرهنگی کشور محسوب می‌شود و بیشتر رویدادهای مهم فرهنگی و هنری و رسانه‌ای کشور در حوزه این کلانشهر روی می‌دهد و به نوعی جهتگیری و سمت و سوی فعالیت‌ های فرهنگی کشور در ارتباط با فعالیت‌ های انجام شده در این کلانشهر تعریف می‌شود.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر
وضعیت قرمز گیشه

سینما سال جدید را هم با بحران شروع کرده و ظاهرا مردم هنوز رغبتی به فیلم دیدن ندارند

وضعیت قرمز گیشه

پیشخوان

بیشتر