چگونه می‌شود با اصلاح ساختار سیاسی - پارلمانی، نظام «نامزدمحور» انتخاباتی را «حزب‌محور» کرد؟

اصلاح قانون احزاب، نیازمند رفتار فراجناحی

پیش‌نویس اصلاح قانون احزاب آماده شد

معاون سیاسی وزیر کشور از آماده شدن پیش‌نویس لایحه اصلاح قانون احزاب در این وزارتخانه خبر داد و گفت: پیش‌نویس این لایحه هم اکنون در مرحله نظرسنجی از صاحب‌نظران است.
کد خبر: ۶۳۰۶۰۹

سیدکاظم میرولد در گفت‌وگو با ایرنا افزود: تلاش برای نقش‌آفرینی هرچه بیشتر احزاب در جامعه از اولویت‌های وزارت کشور است.

معاون سیاسی وزیر کشور اظهار کرد: این وزارتخانه با برگزاری جلساتی با نمایندگان مختلف احزاب کشور نظرات آنها را مورد بحث و بررسی قرار داده است.میرولد همچنین گفت: پیش‌نویس لایحه اصلاح قانون احزاب بزودی به دولت ارسال می‌شود تا دولت نیز پس از بررسی، این لایحه را به مجلس تقدیم کند.قائم‌مقام وزیر کشور در امور سیاسی با یادآوری این که طرحی نیز با عنوان اصلاح قانون احزاب در دستور کار مجلس شورای اسلامی است، اظهار کرد: مجلس طرح تعدادی از نمایندگان را بررسی می‌کند و بنده نیز در کمیسیون‌های مختلف مجلس نظرات خود را درمورد این طرح اعلام کردم.

میرولد یادآور شد: پیش‌نویس لایحه اصلاح قانون احزاب نیز براساس نظرات دولت تهیه شده است.

وی ادامه داد: فعالیت احزاب باید مطابق با قوانین کشور باشد و اگر موانعی بر سر راه فعالیت آنان وجود دارد این موانع باید شناساسی و به دست دولت برطرف شود چرا که احزاب باید به معنای واقعی حزب باشند.

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان این که بخشی از احزاب فقط یک تشکلی را تاسیس کردند و هیچ فعالیتی ندارند، گفت: احزاب در درون خود ساز و کارهایی همچون نیروسازی، کادرسازی، آموزش و ارتقا را دارند و حزب یک مفهوم است که به صرف داشتن مجوز، بالنده نیست.

میرولد تاکید کرد: بالندگی احزاب بحث مهمی در کشور است که باید به آن توجه شود.

هدف از برگزاری نشست هم‌اندیشی با احزاب شناسایی موانع پیش روست

وی با بیان این که اکنون 227 حزب سیاسی شناسنامه‌دار در کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: نخستین نشست هم‌اندیشی دولت تدبیر و امید، شنبه آینده برگزار می‌شود که نظر وزیر کشور این است در قدم اول، احزاب فعال دعوت شوند.

معاون وزیر کشور، احزاب فعال را احزابی دانست که کنگره سراسری خود را بموقع برگزار کنند و جلسات شورای مرکزی آنان نیز به صورت منظم تشکیل شود و فعالیت اجتماعی فعالی داشته باشند.

میرولد افزود: در نخستین نشست هم‌اندیشی احزاب نظرات آنان را دریافت خواهیم کرد تا موانع پیش روی احزاب در جامعه شناسایی و با تدبیر برداشته شود.

وی درباره برخی اخبار منتشر شده در رسانه‌ها مبنی بر این که احزاب به نشست هم‌اندیشی وزارت کشور دعوت نشده‌اند، گفت: دعوت‌نامه احزاب چهارشنبه هفته گذشته ارسال شده است و پیش از این برای فردی دعوت‌نامه ارسال نشده بود که برخی‌ها بگویند دعوتنامه آمده یا نیامده است.

فهرست احزاب فعال، غیرفعال و نیمه فعال در وزارت کشور موجود است

نماینده قوه مجریه در کمیسیون ماده 10 احزاب همچنین با بیان این‌که فهرستی از احزاب فعال، نیمه‌فعال و غیرفعال در وزارت کشور تهیه شده است، اظهار کرد: 50 حزب فعال کشور برای نشست هم‌اندیشی شنبه آینده دعوت شده‌اند.

میرولد، قدم نخست برای بسترسازی فعالیت احزاب را بررسی موانع پیش روی آنان عنوان و تصریح کرد: همه موانع سر راه فعالیت احزاب، عوامل برون‌حزبی نیست؛ بلکه بخشی از موانع در درون احزاب است که باید خودشان آن را شناسایی و برطرف کنند.وی ادامه داد: ما موانعی را که مربوط به دولت و وزارت کشور است، شناسایی می‌کنیم و در حد وظیفه دولتی خود برای رفع آنها تلاش خواهیم کرد.

خانه احزاب باید توسط خود احزاب تشکیل شود

قائم مقام وزیر کشور در امور سیاسی همچنین درباره تشکیل خانه احزاب گفت: تشکیل خانه احزاب باید به دست خود احزاب تشکیل شود؛ چراکه این تشکل همانند سایر تشکل‌ها از وزارت کشور مجوز فعالیت گرفته است.

میرولد با بیان این‌که ما به عنوان نمایندگان دولت نباید برای تشکیل خانه احزاب کاری انجام دهیم، اظهار کرد: برای تشکیل خانه احزاب خود احزاب باید دور هم جمع شوند و با برگزاری کنگره، هیات و شورای مرکزی آن را مشخص کنند.وی افزود: البته اگر از ما کمک نرم‌افزاری و فکری بخواهند، آنها را کمک می‌کنیم، ولی در مجموع بین خود احزاب اختلاف نظر وجود داشت که منجر به تعطیلی آن شد وگرنه از نظر دولت و وزارت کشور مثل هر مجموعه دیگری خودشان باید کنگره برگزار کنند و ما تنها ناظر بر آنها هستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها