اولین عامل موثر در تهیه ترشی خوب سرکه آن است که باید خالص و بدون آب باشد؛ و بهترین سرکه از انگور یا کشمش گرفته می شود. در صورتی که از خوبی و خالص بودن سرکه اطمینان نداشته باشیم بهتر است سرکه را قبل از تهیه ترشی چند جوش بدهیم چون علت کپک زدن ترشی خالص نبودن سرکه آن است .
سبزیهائی را نیز که در تهیه ترشی بکار میروند باید قبلا تمیز کرد و شست و کاملا خشک کرد و مصرف نمود انواع میوه ها ئیکه به مصرف میرسد باید در سرکه پخته شوند و بعد از آنها ترشی درست کرد ، ظرفی که ترشی در آن نگاهداری میکنیم باید دارای در محکم باشد و ترشی را باید در جای خشک محفوظ نگاهداشت تا خراب نشود .
اغلب این سوال پیش میآید که چرا قدیم، ترشیها و مرباها محفوظ میماندند و بآسانی خراب نمیشدند ، واضح است که وضع ساختمانهای امروزی طوری است که با وجود بخاری و شوفاژ هوا همیشه گرمتر از ساختمانهای سابق میشود؛ زیر زمین های وسیع و خشک سابق نیز که برای نگاهداری اغذیه و ترشی ها از آن استفاده میشد ، امروز وجود ندارد . به هر حال برای نگاهداری این مواد باید از یخچال و یا جاهای خنک خارج از ساختمان مانند بالکنهایی که آفتاب نمی گیرند استفاده کرده و انواع ترش و مربا را در آن نگاهداری نمود .
قاشق یا ملاقه ای که با آن ترشی بر میداریم باید تمیز باشد و چرب و آلوده نباشد . ممکن است ترشی را با آب غوره و آب لیمو تهیه کرده و میوه های پخته و چرخ شده و سبزی های ترشی را بشرحی آماده نمود و بجای سرکه روی آنها آب غوره یا آب لیمو ریخت در اینصورت آب غوره باید قبلا جوشانیده شود و آماده گردد .
>> شبکه سه سیما/ بهونه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد