به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین، محمد مهدی نژاد نوری شنبه شب در آیین افتتاحیه پنجمین جشنواره و نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی با بیان این که انقلاب اسلامی، انقلابی فرهنگی و علوم انسانی بود، اظهار داشت: امروز ما نیازمند یک الگوی کاربردی بر اساس ارزش های انقلابی و علوم انسانی هستیم که باید طراحی و به اجرا درآوریم.
وی با تاکید بر اهمیت پژوهش و تحقیق در توسعه، افزود: رییس جمهوری در مراسم هفته پژوهش برای تحول در دانشگاه به سمت پژوهش و رشد و پیشرفت علمی آنها اعلام کرد در صورتی که 20 طرح بزرگ و مهم ارائه شود، دولت حمایت می کند که این خود زمینه برای تقویت این امر است.
معاون وزیر علوم خاطرنشان کرد: اگر در قالب این طرح بتوانیم بعنوان مثال میزان برداشت نفت را از یک تا سه درصد در کشور افزایش دهیم با توجه به 155 بشکه نفت استحصالی در کشور یک درصد معادل 500 میلیارد دلار برای کشور تولید ثروت می کند.
وی با اشاره به وجود پنج هزار و 700 کیلومتر مرز دریایی در کشور، اذعان داشت: تاکنون نتوانسته ایم از این ظرفیت عظیم در کشور استفاده کنیم در حالی که در بسیاری از کشورهای دنیا استفاده از دریا موجب پیشرفت آن ها می شود در کشور ما هر جا که به دریا منتهی شده توسعه متوقف گردیده و اصلا چیزی با عنوان صنایع دریایی و اقیانوسی که خود زمینه انواع تولیدات است، نداریم.
مهدی نژاد نوری با اشاره به ایجاد «بورس ایده» در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری خراسان رضوی گفت: امسال با توجه به ایجاد غرفه فن بازار و «بورس ایده» باید تلاش شود قبل از هر اقدامی در تولید و خرید این ایده ها و طرح ها به نیاز و بازار توجه لازم صورت گیرد.
همچنین در ادامه این مراسم، استاندار خراسان رضوی با اشاره به وضعیت پژوهش در استان اظهارداشت: در 10سال گذشته 57 هزار و 349 طرح پژوهشی در 11 فصل از جمله حمل و نقل، بهداشت و درمان، سیاسی و انتظامی ، اقتصاد و بازرگانی و انرژی و ارتباطات ارائه شده که هزار و 280 طرح به عنوان طرح های برتر انتخاب شده است.
محمود صلاحی افزود: از این تعداد 491 طرح فرابخشی و 789 طرح اجرایی بوده است.
وی در ارتباط با اعتبارات بخش پژوهش گفت: امسال 24 میلیارد و 800 میلیون تومان به فعالیت های پژوهشی در استان اختصاص یافته که این رقم در سال گذشته 21 میلیارد و 700 میلیون تومان بوده است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به روند رو به کاهش جذب دانشجو در کشور، اذعان داشت: این جریان در خراسان رضوی رو به افزایش است به طوریکه هم اکنون در استان حدود 253 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند که این رقم در سال گذشته 243 هزار دانشجو بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در سال 88 ، 7.4 درصد از دانشجویان در مقطع تحصیلات تکمیلی مشغول بوده اند در حالی که این رقم در سال جاری به 8.1 درصد افزایش یافته است که این موضوع نشان از افزایش فرهیختگی در استان دارد و باید از این ظرفیت در جهت شکوفایی استعدادها و تربیت پژوهشگران خلاق استفاده شود.
مصطفی آزاددوست – خبرنگار جام جم
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم