در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
جوششیرین: یک قاشق مرباخوری
وانیل: یک قاشق مرباخوری
ماست: 200 گرم
آرد: 300 گرم
پودر شکر: 200 گرم
طرز تهیه:
ابتدا تخممرغها را داخل ظرفی شکسته و با همزن دستی یا چنگال بزنید تا به صورت یکدست در آید، پس از آن پودر شکر را به آن اضافه کنید و بعد ماست و وانیل و جوششیرین و نمک میوه را اضافه کرده و مخلوط میکنید، سپس آرد را با الک کمکم اضافه کرده تا خمیر نرمی به دست آید؛ داخل قالبها را با روغن چرب کنید، پس از آن خمیر را در قالبهای مخصوص کیک یزدی بریزید و قالبها را در سینی فر چیده و در دمای 250 درجه قرار داده تا پخته شود.
کیک شکلاتی
مواد لازم:
کره: 250 گرم
شکر: 200 گرم
شکلات سیاه: 150 گرم
شیر: 250 میلی لیتر (یک پیمانه)
آرد: 300 گرم
بیکینگ پودر: یک و نیم قاشق چایخوری
نمک: یکچهارم چایخوری
تخممرغ زده شده: 2 عدد
وانیل مایع: یک قاشق چایخوری یا وانیل معمولی نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
کره، شکر، شکلات و شیر را داخل ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق با حرارت ملایم بگذارید تا صاف و یکدست شود ولی نجوشد. در ظرفی جداگانه آرد، بیکینگ پودر و نمک را الک کنید و به همراه تخممرغ و وانیل به مایه قبلی اضافه و مخلوط کنید. مایه را در قالبی به قطر 23 سانتیمتر که کف آن را با کاغذ روغنی پوشاندهاید بریزید و در فر گرم شده با دمای 160 درجه سانتیگراد یا 325 درجه فارنهایت به مدت یکساعت بپزید. پس از اینکه قالب را از فر خارج کردید 10 دقیقه کیک را در قالب نگهدارید تا کمی خنک شود، سپس از قالب خارج کنید و بگذارید خنک شود.
خمیر پیراشکی
مواد لازم:
آرد: 150 گرم
کره آب شده: 40 گرم
بیکینگ پودر: 2 قاشق مرباخوری
نمک: یکچهارم قاشق چایخوری
ماست زده شده: 80 گرم
شکر: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا کره را آب کنید. (مراقب باشید نجوشد) سپس ماست را اضافه کنید، سپس مواد خشک را 3 بار الک کرده و مخلوط ماست و کره را کمکم به آن اضافه کنید و با نوک انگشت هم بزنید تا با هم ترکیب بشوند و به آرامی با کف دست ماساژ دهید. به خمیر به دست آمده 5 دقیقه استراحت دهید. خمیر آماده است، آن را با مواد پیتزا یا مواد ماکارونی پر کنید و رویش را با زرده تخممرغ و کنجد تزئین کرده و در فر 200 درجه سانتیگراد به مدت 15دقیقه بپزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی گوشت
در تپش این هفته، ماجرای فریب و تعرض در پوشش عرفانهای دروغین و رمالی را بررسی کردیم
گزارش «جامجم» درباره دستاوردهای زبان فارسی در گفتوگو با برخی از چهرههای ادب معاصر
معاون وزیر بهداشت: