پایان غم انگیز کنکورد ، عدم اعتماد مردم

جام جم آنلاین : به کار هواپیماهای مافوق صوت کنکورد در فرانسه ، کمتر از سه سال پس از حادثه ای مرگبار هنگام برخاستن یک فروند از آنها در فرودگاه شارل دوگل پاریس ، در ماه مه گذشته بی سر و صدا خاتمه داده شد.
کد خبر: ۳۰۵۴۸
اما انگلیسی ها اجازه نمی دهند کنکورد محبوب آنان بی سر و صدا خاتمه داده شد اما انگلیسی ها اجازه نمی دهند کنکورد محبوب آنان بی سر و صدا از صحنه خارج شود.
سه فروند آخر کنکورد که هنوز در حال کارند قرار است حدود ساعت 4 بعدازظهر جمعه برای آخرین بار در فرودگاه «هییث رو» لندن به زمین بنشینند.
انتظار می رود بیش از 150 هزار نفر در اطراف فرودگاه گردآیند تا آخرین لحظات زندگی این هواپیما را مشاهده کنند.
اگرچه پلیس و مقامات فرودگاه ترجیح می دهند این عده به فرودگاه نمی آمدند.
یک هواپیما از نیویورک - مشهورترین مقصد کنکوردها می آید - دیگری پس از برخاستن از هییث رو و شکستن دیوار صوتی روی خلیج «بیسکی» دوباره در این فرودگاه فرود می آید و سومی در آخرین مرحله سفر داخلی خود به انگلیس قرار است از ادینبورگ وارد شود.
داستان کنکورد ، داستانی غم انگیز است این هواپیما قرار بود چراغ راهنمای پروازهای تجاری برای ورود به قرن بیست و یکم باشد.
اما در عوض به نماد امید دروغین برای دولت هایی تبدیل شد که آن را با 5/3 میلیارد دلار پول مردم خود ساختند.
اولین کنکورد در سال 1967 قبل از پرواز در روی زمین دچار مشکل شد و دو سال دیگر یعنی تا مارس 1969 طول کشید تا اولین پرواز موفقیت آمیز این نوع هواپیماها بر فراز فرانسه انجام شد.
در سال 1972 آینده آن درخشان به نظر می رسید بیش از شش شرکت هواپیمایی سفارش خرید آن را داده بودند و فرانسه و انگلیس انتظار داشتند سرمایه گذاری خود را جبران کنند.
اما یک سال بعد ، تحریم نفتی اعراب ، لطمه سختی به کنکورد پرمصرف وارد کرد.
قیمت بنزین بشدت افزایش یافت و داوطلبان خرید آن عقب نشینی کردند.
براساس طرح اولیه قرار بود 300 کنکورد ساخته شود اما فقط 20 فروند ساخته شد کنکورد با سرعت دو برابر سرعت صوت یا 1370 مایل در ساعت در مدت سه ساعت و 45 دقیق از اقیانوس اطلس عبور می کرد.
طولی نکشید که ثروتمندان به لذت پرواز با آن پی بردند سارا فرگوسن ، دوشس یورک ، گفت :«آنچه که در مورد کنکورد لذتبخش است این است که می توانم بچه هایم را ساعت 30/8 صبح در لندن به مدرسه ببرم ، بعد با پرواز ساعت 30/10 صبح کنکورد هواپیمایی انگلیسی به نیویورک بروم و ساعت 30/9 صبح وارد نیویورک شوم و به کارها و سخنرانی های همان روزم برسم .
بعد در ژوییه 2000 یک فروند کنکورد هواپیمایی فرانسه بصورت یک گلوله آتش در حومه پاریس سقوط کرد.
هر 109 خدمه و سرنشین هواپیما و همچنین 4 نفر در روی زمین کشته شدند پس از آن 17 ماه پروازهای کنکورد در انگلیس و فرانسه متوقف شد و 35 میلیون پوند برای تعمیر و تجهیز قطعات هواپیماهای موجود خرج شد اما دیگر امکان جلب اعتماد از دست رفته مردم وجود نداشت .

هواپیمای کنکورد به تاریخ می پیوندد
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها