jamejamsara
سرا آشپزی کد خبر: ۱۳۰۰۸۲۶   ۲۶ دی ۱۳۹۹  |  ۰۱:۰۱

آش آبغوره، نوعی غذای محلی شهرهای تبریز، شیراز و یزد

طرز تهیه آش آبغوره خوشمزه

مصرف آش آبغوره در طب سنتی بسیار توصیه شده و تنوع مواد غذایی مورد استفاده در آن باعث شده دارای خواص بیشمار و مفیدی برای سلامتی باشد.

طرز تهیه آش آبغوره خوشمزه

 
آش آبغوره

این آش برای ۶ نفر مناسب است و زمان آماده سازی و پخت آش حدود ۳ ساعت می‌باشد.
مواد لازم
بلغور گندم ۱ پیمانه
برنج ۱ پیمانه
سبزی (تره و جعفری به میزان مساوی) ۷۰۰ گرم
لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه
آبغوره ۱/۲ پیمانه
پیاز بزرگ ۱ عدد
گوجه فرنگی ۴ عدد
رب گوجه فرنگی ۱-۲ قاشق غذاخوری
آب قلم یا عصاره گوشت ۳ پیمانه
پیاز داغ ۴-۵ قاشق غذاخوری
نعنا داغ ۲-۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آش آبغوره خوشمزه

دستور تهیه:

لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود، سپس با مقداری آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا بپزد و نرم شود.
پیاز را نگینی خرد کرده و در ۴-۳ قاشق غذاخوری روغن بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود.
کمی نمک، زردچوبه، رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی رنده شده را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوجه فرنگی کشیده شود.
آب قلم یا عصاره گوشت را اضافه کنید و پس از جوش آمدن، بلغور گندم را که از قبل به مدت ۳ ساعت خیس خورده به قابلمه اضافه کرده، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و فرصت دهید تا روی حرارت ملایم بپزد.
پس از اینکه بلغور گندم نیم پز شد، برنج خیس خورده را اضافه کرده و فرصت دهید تا روی حرارت ملایم کاملا پخته و نرم شوند. در این فاصله گاهی آش را هم زده و در صورت نیاز کمی آب جوش اضافه کنید تا ته نگیرد.
سپس سبزی خرد شده را اضافه کرده و پس از پختن سبزی، لوبیای پخته شده را به آن اضافه کنید.
حدود ۱ ساعت فرصت دهید تا آش کاملا جا بیفتد و لعاب دهد.
در انتها نعنا داغ و پیاز داغ را اضافه کرده، نمک و فلفل آش را میزان کرده و آبغوره را نیز به آن اضافه کنید.
پس از ۱۰ دقیقه آش آبغوره آماده است، آن را در ظرف سرو بکشید و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین کنید.


نکات مهم و اصولی در تهیه آش آبغوره

گاهی در تهیه آش آبغوره از عدس یا لپه نیز استفاده می‌شود.
در صورت تمایل می‌توانید به اندازه بلغور گندم، بلغور جو نیز به آش بیفزایید.
برخی به جای لوبیا چشم بلبلی از لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی استفاده می‌کنند.
نکته مهم در استفاده از حبوبات، نفاخ بودن آن است که برای کنترل این مسئله بهتر است از شب قبل، در آب خیس بخورد و در این فاصله چند بار آب آن عوض شود.
هنگام پختن بلغور گندم و برنج، درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا غذا سر نرود.
به جای آب قلم یا عصاره گوشت می‌توانید از آب مرغ یا قرص عصاره مرغ استفاده کنید.
در صورت تمایل می‌توانید کمی آلوچه نیز به آش اضافه کنید.
در صورت تمایل، می‌توانید کمی غوره نیز همراه با سبزی به آش اضافه کرده و مقدار آبغوره را کمتر کنید
ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
اجلاس عشق‌ آباد، بازتعریف ماموریت اکو

اجلاس عشق‌ آباد، بازتعریف ماموریت اکو

دومین سفر خارجی رئیس‌جمهور همچون نخستین سفر برای حضور در اجلاسی بین‌المللی است که در یکی از کشورهای آسیای میانه برگزار می‌شود؛ اجلاس سران سازمان اکو در عشق‌آباد ترکمنستان.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر

نیازمندی ها