روحانی: مذاکره تحت تحریم را نپذیرفتیم

رئیس‌جمهوری اسلامی ایران پس از شرکت و سخنرانی در هفتاد و چهارمین اجلاس سران مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دیروز به تهران بازگشت. حسن روحانی در جمع خبرنگاران در فرودگاه مهرآباد با اشاره به بحث مذاکره ایران و آمریکا که یکی از مسائل محوری اجلاس امسال بود گفت: آمریکایی‌ها تقریبا به همه سران اروپایی و غیراروپایی پیغام داده بودند که ما آماده مذاکره‌ایم. درخواست آمریکا ‌قبلا این بود که مذاکره دوجانبه باشد یعنی دو رئیس‌جمهور با هم مذاکره کنند و بارها این موضوع را رد کرده بودیم. گفته بودیم اگر مذاکره هم باشد در قالب 1+5 خواهد بود و آنها هم گفتند که می‌خواهند در قالب 1+5 مذاکره کنند.
کد خبر: ۱۲۳۰۳۶۹

رئیس‌جمهور اضافه کرد: صدر اعظم آلمان، نخست‌وزیر انگلیس و رئیس‌جمهور فرانسه هم در نیویورک بودند و همگی اصرار داشتند که این جلسه برقرار شود و آمریکا هم می‌گوید که من تحریم را برمی‌دارم.
روحانی خاطرنشان کرد: نکته دیگری که محل بحث بود این‌که چه تحریمی برداشته شود و آنها به صراحت گفته بودند که کل تحریم را برمی‌داریم. منتها شکل این کار شکلی نبود که قابل قبول باشد، یعنی این‌که در فضای تحریم و در بقای تحریم و فضای مسموم فشار حداکثری، حتی اگر در قالب 1+5 بخواهیم با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم، هیچ‌کس نمی‌تواند پیش‌بینی کند که پایان و نتیجه این مذاکره چه خواهد بود.
روحانی با تاکید بر این‌که بهانه را از دست طرف مقابلی که می‌گفت آماده مذاکره است و ایران برای مذاکره حاضر نیست، گرفتیم، اظهار کرد: به صراحت گفتیم که کاملا آماده مذاکره‌ایم اما نه در فضای تحریم و فشار. شما یک فضای آزاد و عادلانه ایجاد کنید ما کاملا آماده‌ایم. حتی به سران اروپا که می‌گفتند چه وقت آماده جلسه 1+5 هستید، می‌گفتم حتی اگر یک ساعت دیگر شما این فضای مناسب را درست کنید و فضای مسموم را بردارید، حاضرم در جلسه 1+5 شرکت کنم.

اروپا اگر مدرکی درباره آرامکو دارد بفرستد
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اتهام‌زنی سه کشور اروپایی به ایران درباره حمله به آرامکو افزود: از برخی سران اروپا که بیانیه‌ای داده و به نحوی گفته بودند ایران هم نوعی مسؤولیت دارد، پرسیدم به چه دلیل و چه مدرکی این را می‌گویید.
روحانی با بیان این‌که «به آنان صراحتا و محکم گفتم این مدرک را نیاز دارم و حتما برای من بفرستید»، گفت: آنان پاسخ دادند با بررسی‌هایی که کارشناسان ما کرده‌اند گفته‌اند توانمندی یمنی‌ها و به تعبیر آنها حوثی‌ها کمتر از این عملیات است. گفتم حالا فرض می‌گیریم کمتر است پس چه کسی این کار را کرده است؟ گفتند ما نمی‌دانیم اما جهتش، جهت شمال و غرب بوده است!
رئیس‌جمهور افزود: به آنان گفتم آیا این منطق و استدلال شد؟ اولا اطلاعات‌ شما نسبت به یمن و حوثی‌ها چقدر است؟ اطلاعات شما نسبت به دشمنان یمن زیاد است چون اسلحه آنها را شما می‌دهید، اما از این‌که یمنی‌ها و حوثی‌ها چقدر توانمند هستند، خبر و اطلاع ندارید. ثانیا شما وقتی اتهامی را متوجه جایی می‌کنید آیا معنایش را می‌فهمید؛ معنای آن، آشوب و شعله‌ور شدن فتنه و آتش در منطقه است.
دوتابعیتی آمریکا را آزاد کردیم، اما آنها خلف وعده کردند
رئیس‌جمهور همچنین در نشست خبری که در پایان سفر خود در جمع رسانه‌های بین‌المللی در نیویورک داشت در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا برای کاهش تنش بین دو کشور، رهبر انقلاب دستوری برای آزادی زندانیان آمریکایی صادر می‌کنند، بیان کرد: شما می‌دانید ما به دفعات با مقامات آمریکایی در گذشته برای آزادی زندانیان دو طرف حرف زدیم و مذاکره کردیم و گاهی هم در تبادل زندانیان موفق بودیم.
وی خاطرنشان کرد:‌ در دولت ترامپ هم یکی دوبار این بحث شروع شد و ما راجع به زندانیان با هم حرف زدیم و حتی یک دو تابعیتی آمریکایی-لبنانی آزاد شد، اما آمریکایی‌ها به جای این‌که به وعده خود عمل کنند تنها به تشکر اکتفا کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها