به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بی بی سی یکی دو روز پیش، مسئولان برگزاری مراسم تحلیف اعلام کردند دسته مارشنوازان کالج تالادگا، که یک کالج سیاهان در ایالت آلاباما است، دعوت را پذیرفتهاند و روز ۲۰ ژانویه در واشنگتن برنامه اجرا میکنند.
این خبر بلافاصله با اعتراض دانشآموختگان قبلی این کالج روبرو شد. بهویژه در شرایطی که شماری از کالجهای سیاهپوستان دعوت برگزارکنندگان مراسم تحلیف را نپذیرفتهاند.
کالج تالادگا از جمله مراکز آموزشی است که روزگاری برای کمک به سیاهان آمریکایی تأسیس شدند. بهشان میگویند کالجهای "سیاهبنیاد"، یا به اختصار اچبیسییو.
آنطور که در وبسایت کالج تالدگا آمده، اولین ساختمان این مؤسسه را نوادگان بردگان در سال ۱۸۶۷ ساختهاند.
شرلی فریل، که چهل سال پیش در تالادگا درس میخوانده، میگوید: "وقتی خبر دعوت را شنیدیم نگران شدیم. من و امثال من دوست نداریم به نظر بیاید جایی که در آن درس خواندهایم از (ترامپ) حمایت میکند. میتوانستند دعوت را ندیده بگیرند، یا رد کنند، یا هر کار دیگر، فقط دسته مارشنوازان ما را به نام ما آنجا نفرستند."
بعضی کاربران شبکههای اجتماعی هم در صفحههای مربوط به کالج تالادگا به این تصمیم اعتراض کردهاند.
یک کاربر نوشته: "دیدید که در تجمعهای انتخاباتی ترامپ با سیاهها چطور رفتار میکردند. آنوقت میخواهید بروید در خیابان پنسیلوانیا (خیابانی که کاخ سفید در آن واقع شده) طبل بزنید؟"
برخی دیگر از اچبیسییو ها حاضر نشدهاند در این مراسم شرکت کنند - از جمله گروه موسیقی دانشگاه هوارد که در مراسم تحلیف اول باراک اوباما برنامه اجرا کردند.
با این همه، هستند کسانی که معتقدند این تصمیم به رغم جنجالی که راه انداخته، گامی است در جهتی درست. مثلا کاربری روی توییتر نوشته است: "بالاخره کسانی پیدا شدند که میخواهند به جای بیشتر کردن اختلافها، مردممان را متحد کنند."
و البته برخی کنجکاوند بدانند اگر دسته مارشنوازان به مراسم تحلیف برود، طبق رسم این مراسم قطعههای میهنپرستانه اجرا میکند، یا سراغ قطعههایی میرود که یادآور میراث فرهنگی کالج تالادگا - و به نوعی اعلام موضع - باشد.
جنجال اخیر بخشی از جنجال بزرگتر حضور هنرمندان در مراسم تحلیف دونالد ترامپ است. در روزها و هفتههای اخیر گزارشهای مختلفی در آمریکا منتشر شده که ستارههای سرشناس عموما حاضر نشدهاند در این مراسم اجرا کنند.
ربکا فرگوسن، خواننده و ترانهسرای دورگه بریتانیایی، گفته حاضر است در مراسم تحلیف شرکت کند به شرطی که بگذارند ترانه "میوه عجیب" را بخواند - ترانهای که وصف کشتار آفریقایی-آمریکاییها در آغاز قرن بیستم است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت