لس‌آنجلس تایمز خبر داد

کودتای نظامی با ترامپ

تحلیلی بر مواضع خاورمیانه‌ای 2 نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

غرب آسیا، چالش انتخاباتی کاخ سفید

مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هر روز شکل جدی‌تری به خود می‌گیرد و مردم به جمع‌بندی بیشتری برای انتخاب خود می‌رسند. با انتخاب رسمی دونالد ترامپ به عنوان نامزد نهایی جمهوریخواهان، حالا بسیاری منتظرند تا چنین خبری را در مورد هیلاری کلینتون از حزب دموکرات بشنوند.
کد خبر: ۹۲۴۱۰۶

به گزارش منابع خبری، در دومین روز از گردهمایی ملی حزب جمهوریخواه، وکلای حزبی بالاخره بناچار به طور رسمی ترامپ را به‌عنوان نامزد این حزب در انتخابات ریاست‌جمهوری سال جاری آمریکا انتخاب کردند. مطابق مقررات انتخاباتی آمریکا، ترامپ باید خودش نامزدی حزب جمهوریخواه را به طور رسمی اعلام کند. وی قرار است امروز (پنجشنبه) اعلام کند که نامزدی حزب جمهوریخواه را پذیرفته است. این میلیاردر نیویورکی در پیامی توئیتری نوشت: نامزدی حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده افتخار بسیار بزرگی است. سخت کار خواهم کرد و هرگز مأیوستان نخواهم کرد. اول آمریکا!

البته مخالفان ترامپ در حزب جمهوریخواه آخرین تلاش‌هایشان را هم برای جلوگیری از نامزدی این میلیاردر جنجالی نیویورکی انجام دادند، اما شکست خوردند. این گروه قصد داشتند با تغییر قوانین رأی‌گیری، دست وکلای حزبی برای رأی دادن به افرادی جز ترامپ را باز کنند، اما رئیس گردهمایی مانع این کار شد.

براساس قوانین حزب جمهوریخواه، هر ایالت نسبت به جمعیتی که دارد، تعداد مشخصی وکیل در گردهمایی ملی دارد.

این وکلا به تناسب آرای مردم ایالت متبوعشان، به یکی از نامزدها رأی می‌دهند. ترامپ از دو ماه قبل به تعداد آرای ایالتی کافی برای نامزدی حزب دست یافت اما رسمی شدن پیروزی وی در رقابت مقدماتی نیازمند رأی‌گیری نهایی در گردهمایی حزبی بود که اتفاق افتاد.

تفاوت‌های ترامپ و کلینتون

با مشخص شدن چهره‌های اصلی این دو حزب برای انتخابات، تحلیل‌ها و گزارش‌های مختلفی در مورد تفاوت‌های این دو نفر مطرح شده است. در همین زمینه، جیم والش استاد دانشگاه ام‌ی‌تی آمریکا به خبرنگار ما گفت: ترامپ کاملا یک آدم غیرقابل پیش‌بینی است و هر لحظه می‌تواند تغییر چهره بدهد. در مقابل انتظار می‌رود که کلینتون کمابیش سیاست گذشته خود را دنبال کند اما او آدم بسیار محتاطی است؛ البته در حزب دموکرات برخی افراد سیاست‌های بسیار تندی دارند. اگر کلینتون برنده این پیکار شود در حوزه سیاست داخلی مساله و مشکل خواهد داشت. او در صورت ورود به کاخ سفید، میزان محبوبیت بسیار پایینی خواهد داشت. در نتیجه حزب دموکرات برنامه‌ریزی خود را برای انتخابات چهار سال بعد انجام خواهند داد. همه این موارد بر کلینتون فشار مضاعفی خواهد آورد.

حمایت از رژیم صهیونیستی نقطه مشترک هر 2 نامزد

صرف‌نظر از تمام اختلافاتی که میان این دو حزب و نامزدهای آن وجود دارد، تاریخ نشان داده که نامزدهای مختلف از طرف این دو حزب در یک مساله با هم اشتراک دارند و آن همپیمانی ناگسستنی با اسرائیل است، نامزدهای دو حزب معمولا همیشه روابط خود با اسرئیل را روابطی معنوی ذکر می‌کنند. جف بلنکفورت، فعال رسانه‌ای و تحلیلگر مسائل خاورمیانه در این باره به جام‌جم می‌گوید: شلدون ادلسون که یک کازینودار معروف یهودی و از دوستان نزدیک بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل است از ترامپ حمایت می‌کند. کلینتون نیز تندترین نامزد تاریخ حزب دموکرات‌ها در انتخابات است. در صورت پیروزی کلینتون لابی‌های جنگ‌طلب اسرائیل او را به سمت تنش با ایران پیش خواهند برد و منطقه پرواز ممنوع در سوریه می‌تواند از اهداف وی باشد. خانم کلینتون می‌تواند علاوه بر خاورمیانه در اوکراین نیز باب درگیری با روسیه را باز کند. بنیاد کلینتون‌ها هم‌اکنون پول‌هایی را از لابی‌های اسرائیل دریافت کرده و بیش از 30 میلیون دلار از حایم سابان، شهروند اسرائیلی ـ مصری و رئیس بنیاد سابان در موسسه بروکینگز دریافت کرده است.

سابان اخیرا در مصاحبه‌ای با نیویورکر گفته که وی فقط یک مساله دارد و آن اسرائیل است. رابرت کاگان یکی از موسسان طرح قرن نوین آمریکایی نیز در تیم کلینتون است و پیروزی این نامزد دموکرات سبب خواهد شد تا تیم سیاست خارجی آمریکا از نومحافظه‌کاران باشد.

چالشی سخت برای خاورمیانه

همزمان با مبارزات انتخاباتی در آمریکا، مناطق مختلف در جهان نیز به دنبال پی بردن سیاست‌های خارجی مدنظر این نامزدها هستند. منطقه خاورمیانه با توجه به اهمیت خود و چالش‌هایش طی سال‌های گذشته، از جمله مسائل مهم در سیاست‌های این نامزدها به حساب می‌آید. پروفسور ساسان فیاض‌منش استاد دانشگاه کالیفرنیا نیز در پاسخ به این پرسش جام‌جم که سیاست خارجی آمریکا را در قبال مسائل خاورمیانه پس از انتخابات چگونه ارزیابی می‌کنید، اظهار کرد: پاسخ دادن به این پرسش بسیار دشوار است، ما با مسائل ناشناخته زیادی روبه‌رو هستیم. چه شخصی رئیس‌جمهور آمریکا می‌شود و چه اشخاصی مشاوران او هستند؟ پاسخ به این پرسش‌ها از این منظر غیرممکن است. هیچ عقل سلیمی در سال گذشته نمی‌توانست مطرح شدن و پیشتازی دونالد ترامپ را پیش‌بینی کند، یک دلقک شوی تلویزیونی که حالا نامزد نهایی حزب جمهوریخواه شده است.

وی در مورد این‌که اگر ترامپ وارد کاخ سفید شود، چه پیامدهایی در انتظار خاورمیانه است، افزود: ما به اصطلاح در یک تاریکی مطلق فرو می‌رویم، زیرا سیاست خارجی آمریکا در خاورمیانه تا مدتی نامشخص و غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود. چنین سیاستی در نهایت ترکیبی است که توسط مشاوران رئیس‌جمهور، مشاورانی که از اتاق‌های فکر و گروه‌های لابی وابسته به اسرائیل مشخص و تعیین می‌شود. اما در رابطه با ترامپ، از گروه‌های لابی اسرائیل تاکنون ندیده‌ایم که به وی مشاوره بدهند. از این لحظه هرچه به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم، کابوس انتخاب ترامپ بیشتر رنگ واقعیت به خود می‌گیرد. در همین رابطه مکث بوت از سیاستمداران نومحافظه‌کار در آمریکا در مطلبی در 18ژوئن در روزنامه یواس‌ای تودی می‌نویسد: تهدیدی که امروز جهان با آن روبه‌رو است نه تهدید از سوی تهران یا پیونگ یانگ است بلکه تهدیدی است که از برج مسکونی ترامپ در منهتن نشأت می‌گیرد. پرفسور فیاض‌منش در پاسخ به همین پرسش در مورد کلینتون گفت: اگر هیلاری کلینتون که در منطقه خاورمیانه به‌عنوان یک «باز» (فرد متمایل به سیاست جنگ‌طلبانه) مطرح شده است برنده انتخابات باشد، پیش‌بینی عملکرد او در سیاست خارجی آسان‌تر به نظر می‌رسد. این واقعیت دور از انتظار نخواهد بود که لابی‌های موثر اسرائیل مانند کمیته امور عمومی اسرائیل و آمریکا، اتاق فکر موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، موسسه یهودیان برای امور امنیت ملی و اتحاد علیه ایران هسته‌ای در رابطه با سیاست خارجی هیلاری کلینتون نقش بسیار موثری را به عهده داشته باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها