سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
طرز تهیه: ابتدا گوجهها، پیاز، سیر و 2 عدد از فلفلها را رنده کنید. پودر سیر و آویشن و فلفل و روغن زیتون را به آنها اضافه کرده و کنار بگذارید. این سس را برای طعمدار کردن گوشت استفاده کنید.
گوشت را شسته و برشهای نازک و ورقهای بزنید. این برشها را به اندازه 10 تا 15 سانتیمتر آماده کنید و در سس گذاشته و به مدت 2 الی 3 ساعت در یخچال قرار دهید. با این روش هم گوشت طعمدار شده و هم ترد میشود.
بعد آنها را لایهلایه روی ورق آلومینیوم چیده و بهصورت رول شده، بپیچید و در فریزر گذاشته تا کاملا یخ بزند و فرم گرفته شود و بعد از فریز در آورید و آن را برش عرضی بزنید و مانند رولت حلقه حلقه ببرید و در روغن داغ سرخ کنید. گوشتهای سرخ شده را درون نان باگت بریزید و مقداری خیار شور و پیاز برش داده شده و گوجه فرنگی و فلفل برش داده شده و سس کچاپ روی آنها بریزید و میل نمایید. دقت کنید نمک را در مرحله آخر به مواد بپاشید. وجود نمک از ابتدا، موجب سفت شدن و دیر پز شدن گوشت میشود. همچنین میتوانید مواد سس را بعد از بیرون آوردن گوشت بجوشانید و به جای سس کچاپ از آن استفاده کنید.
آش گوجه سبز
مواد لازم: سبزی آش: شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج و شوید و چند برگ سیر تازه یک کیلو
گوشت چرخ کرده: 200 گرم ، برنج: 5/1 لیوان ، گوجه سبز: 500 گرم، لپه: نصف لیوان ، پیاز: یک عدد
نخود: نصف لیوان، نعنا داغ: 3 قاشق غذاخوری، نمک و فلفل و زرد چوبه: به میزان لازم ، پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه: نخود و لپه را از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. بعد با پنج لیوان آب روی حرارت بگذارید و بپزید. برنج را بشویید و به همراه سبزیهای خرد کرده به آنها اضافه کنید و بگذارید به آرامی پخته شوند. پیاز را رنده کنید وبا گوشت چرخ کرده و نمک و فلفل مخلوط کنید و ورز داده تا چسبنده شود و با آن کوفتهقلقلی تهیه کنید و آنها را سرخ نمایید. 15 دقیقه قبل از پخت کامل آش، گوجه سبزها را به آش اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد. مقداری فلفل و نمک به آش اضافه کنید و آن را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ و کوفته قلقلی سرخ شده تزئین کرده و میل نمایید.
دلمه سیرابی و پاچه گوسفند
مواد لازم: سیرابی: یک عدد، پاچه گوسفندی : 4 عدد ،پیاز: 2 عدد، برنج: 2 پیمانه، گوشت قیمهای خرد شده: 200 گرم، لپه و کشمش: از هر کدام یک فنجان، پیاز سرخ شده: 3 قاشق غذاخوری، نمک و فلفل و زرد چوبه: به میزان لازم، سبزی دلمه: شامل ترخون، شوید، پیازچه، جعفری و گشنیز: 300 گرم خرد شده، آبلیمو: نصف فنجان
طرز تهیه: ابتدا سیرابی را به ابعاد تقریبی 12 سانت برش بزنید و در آب و نمک به مدت 3 ساعت بخوابانید تا بوی آن گرفته شود. گوشت را ریز خرد کنید. پیاز را خلال کرده و سرخ نمایید. گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید. سبزی و کشمش را به آن اضافه کرده و آنها را با هم تفت دهید.
برنج و لپه را بشویید و از قبل خیس کرده و بعد آن را صاف کنید و به مواد سرخ شده بیفزایید و آنها را هم کمی تفت دهید. نمک و فلفل و زرد چوبه را افزوده و مواد را کنار بگذارید. سیرابیها را از آب و نمک در آورید و از مواد دلمه مقداری روی آنها بریزید و بعد دلمه را بقچهای بپیچید و با نخ و سوزن محکم بدوزید تا هنگام جوشیدن مواد بیرون نریزد.
پاچهها را در یک قابلمه مناسب بگذارید و یک عدد پیاز را خرد کنید و حدود 8 لیوان آب جوش روی آن بریزید و بگذارید بجوشد. دلمههای دوخته شده را در آن انداخته و در ظرف محتوی پاچه و دلمه سیرابی را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید 3 ساعت، با حرارت کم و ملایم پخته شوند. در انتهای پخت، مقداری نمک و فلفل و دارچین اضافه کنید و برای چاشنی هم، آبلیمو را به آن افزوده و با نان سنگک و سیر ترشی میل نمایید.
سکنجبین خانگی
مواد لازم: سرکه: یک لیوان، آب: 2 لیتر ، شکر: 2 کیلو، گلاب: یک فنجان، نعنا تازه: چند شاخه
طرز تهیه: ابتدا، آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید. بعد از اینکه مقداری جوشید، آن را صاف کرده و مجددا روی حرارت بگذارید. نعنا را درون شربت بیندازید و بگذارید شهد قوام بیاید و غلیظ شود. نعنا را آنقدر بجوشانید تا کاملا شربت طعم نعنا به خود بگیرد و بعد آنها را در آورید و سرکه و گلاب را در شهد بریزید و بگذارید کمی بجوشد و روی آن حباب بزند.
سکنجبین آماده را در شیشه بریزید و در جای خنک نگهداری کنید. این سکنجبین با کاهو بسیار خوشمزه است. در ضمن اگر به عنوان شربت از آن استفاده میکنید یک عدد خیار را خرد کنید و چند تکه یخ، به آن اضافه کنید. این شربت برای جلوگیری از عطش در فصل گرما بسیار مفید است.
خورش گوجه سبز و مرغ
مواد لازم: مرغ: ران و سینه 600 گرم، پیاز: یک عدد ، سیر: 2 تا 3 حبه
گوجه سبز: 500 گرم، شوید ریز خرد شده: نیم کیلو، نمک و فلفل و زرد چوبه و روغن: به میزان لازم، زعفران آب کرده: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه: ابتدا مرغها را بشویید و خشک کنید و در ماهیتابه سرخ کرده. شوید را خرد نمایید.
پیاز را هم نگینی کرده و در همان روغن سرخ کنید و در ادامه شوید و سیر رنده شده را اضافه کرده و همه را تفت داده و با دو لیوان آب بگذارید تا پخته شوند. در 15 دقیقه آخر پخت، گوجه سبزها را به خورش افزوده و نمک و فلفل و زعفران را هم اضافه کرده و بگذارید خورش جا افتاده و به روغن بیفتد. چنانچه بخواهید، طعم خورش ملس باشد، 3 قاشق شکر به آن بیفزایید. این خورش خوشمزه را با پلو زعفرانی میل نمایید.
سوپ ترهفرنگی
مواد لازم: بلغور جو یا گندم: 2 پیمانه ، ساقه کرفس: 4 عدد، تره فرنگی: 3 بوته متوسط، هویج: 3 عدد، گوجه فرنگی: 5 تا 6 عدد متوسط، جعفری و گشنیز: خرد شده یک لیوان، زنجبیل رنده شده: یک قاشق غذاخوری، نمک و فلفل و زرد چوبه: به میزان لازم، آبغوره یا آب نارنج: نصف لیوان، نعنا داغ: 3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه: برای تهیه این سوپ، ابتدا بلغور را از قبل خیس کرده و بعد با 4 تا 5 لیوان آب روی حرارت بگذارید تا بپزد.
ساقههای کرفس را ریز خرد کنید و با نمک و فلفل به بلغور اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد. تره فرنگی و هویج و سبزی خرد شده و زنجبیل رنده شده را هم به سوپ افزوده و بگذارید سوپ پخته و جا افتاده شود.
گوجهها را در مخلوط کن ریخته و له کنید و به سوپ اضافه نمایید. در انتها آبغوره یا آب نارنج را بیفزایید و بگذارید سوپ لعابدار و جا افتاده شود و آن را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با نعنا داغ تزئین کرده و میل نمایید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علی اصغر هادیزاده، رئیس انجمن دوومیدانی فدراسیون جانبازان و توانیابان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد