براساس گزارش پژوهشگران استرالیایی، بدن زنان در طول دوران بارداری قادر به کسب انرژی اضافه از مواد غذایی مصرفی روزانه بوده و کالری اضافی مورد نیاز خود را از این مواد استخراج میکنند، به همین دلیل برخلاف باورهای عامیانه این گروه از زنان نیازی به پرخوری برای تامین انرژی دو نفر ندارند.
طبق این تحقیقات، برای تغذیه درست مادران باردار نیاز به یک رژیم غذایی متعادل است و پیشنهاد میشود توصیه خوردن غذای بیشتر در مورد مادران باردار ارزیابی مجدد شود. در این پژوهشها، محققان با کمک سنسورهای متحرک عوامل متعددی از جمله افزایش وزن، میزان انرژی مصرفی و جذب غذای 26 زن باردار را مورد بررسی قرار دادند. این زنان باردار در طول دوران بارداری خود بهطور متوسط 10کیلو و 800 گرم افزایش وزن داشتهاند و بهطور عمده هفت کیلوگرم از توده چربی بدنشان در سه ماهه اول و دوم بارداری انباشته شده است. این تجمع چربی در زنان شرکتکننده بدون مصرف مواد غذایی اضافی بوده، گرچه انرژی مورد نیاز روزانهشان 8 درصد افزایش پیدا کرده است. این مطالعات و یافتههای آن نشان میدهد که در دوران بارداری تغییرات متابولیک چشمگیری در زنان باردار ایجاد میشود که سبب حفظ انرژی اضافی بهصورت چربی شده و کالری بیشتری از مواد غذایی استخراج میشود.
همچنین این تحقیقات مشخص میسازد که چربی ذخیره شده در بدن زنان باردار از اهمیت بالایی برخوردار بوده چراکه در طول دوره بارداری برای رشد جنین و همچنین پس از تولد در دوران شیردهی، بهخصوص در شش ماه اول پس از زایمان، بسیار کمککننده است. لازم به گفتن است افزایش وزن ایجاد شده در دوران بارداری احتمال ابتلا به بیماریهای دیابت و Pre-eclampsia (ازعوارض دوران بارداری و یک اختلال چند ارگانی که باعث عوارض جنینی و مادری میشود) را بالا میبرد و منجر به افزایش بیماریهای قلبی در فرزندان آنان میشود.
منبع: msn
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
برای بررسی کتاب «خلبان صدیق» با محمد قبادی (نویسنده) و خلبان قادری (راوی) همکلام شدیم