برخلاف نظر وزارت بهداشت، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران می‌گوید میزان نیترات موجود در آب تهران، بالاتر از حد استاندارد است

ادامه دعوا بر سر نیترات آب

شاید بشود شیر و ماست و سبزی و میوه آلوده نخورد، اما آب آشامیدنی را نمی‌شود نخورد. با وجود اهمیت استراتژیک سلامت آب شرب، حدود یک ماه و نیم قبل، بحث و جدل‌هایی جدی درباره سلامت آب شرب تهران راه افتاد و در نهایت برخلاف اظهار نظر مسئولان محیط‌زیست استان تهران و رئیس کمیسیون محیط‌زیست شورای شهر تهران، وزارت بهداشت بصراحت اعلام کرد که آب شرب تهران سالم است و مشکل بهداشتی ندارد.
کد خبر: ۷۴۰۰۲۹

حالا روز گذشته دوباره اختلاف نظرها درباره سلامت آب شرب تهران بالا گرفت و رئیس کمیسیون محیط‌زیست شورای شهر تهران در جلسه علنی شورای شهر، دوباره نسبت به آلودگی آب شرب تهران تذکر داد و حتی در گفت‌وگو با مهر از شهروندان خواست از آب معدنی استفاده کنند.

همچنین رحمت‌الله حافظی از وزیر کشور نیز درخواست کرد که طی 24 ساعت آینده، جلسه کمیته اضطرار آلودگی آب را تشکیل دهد و به جای موضعگیری نسبت به این موضوع، آن را رفع کند.

این اظهارنظر صریح حافظی، موجب شد که روز گذشته، وزارت بهداشت و شرکت آب و فاضلاب استان تهران نسبت به سخنان این مقام مسئول واکنش نشان دهند و دوباره هر دو نهاد دولتی برای دومین بار طی دو ماه اخیر، آلودگی آب شرب تهران را رد کردند.

محمد پرورش، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا، ناسالم بودن آب شرب تهران را تکذیب کرد و گفت: بحث کیفیت آب بحثی نیست که بتوان بدون اطلاع کامل از آن صحبت کرد. حافظی هم نباید بدون مشخص کردن نقطه مورد بحث، کیفیت آب تمام شهر تهران را زیر سوال ببرد و جمعیت 5/8 میلیون نفری تهران را نگران کند.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت نیز هم موضع با آب و فاضلاب استان تهران تاکید کرد که شایعات مطرح شده در مورد آلودگی آب تهران صحت ندارد و مستند نیست، بنابراین مردم با خیال راحت آب شرب تهران را مصرف کنند.

این مقام مسئول به پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت توضیح داد: آلودگی آب تهران یک خبر سوخته است و هیچ مشکلی وجود ندارد، آب تهران کاملا سالم است.

دعوا بر سر نیترات است

شبکه فاضلاب تهران هنوز تکمیل نشده است. بنابراین در آب‌های زیرزمینی که فاضلاب شهری می‌تواند وارد آن شود، قطعا نیترات وجود دارد و این موضوع مورد تائید همه کارشناسان و مسئولان است.

اما بحث بر سر مقدار نیترات موجود در آب شرب است و بیشترین اختلاف نظر بر سر مقدار نیتراتی است که در آب آشامیدنی وجود دارد. یعنی با توجه به این‌که آب شرب تهران از آب‌های پشت سد و آب‌های زیرزمینی تامین می‌شود و این دو منبع آب نیز در نهایت با هم ترکیب می‌شوند و به صورت آب شرب در اختیار مردم قرار می‌گیرد، بنابراین نیترات موجود در آب‌های زیرزمینی وارد آب شرب هم می‌شود.

رحمت‌الله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر تهران در گفت‌وگو با جام بصراحت عنوان می‌کند بر اساس مستنداتی که از سوی یک سازمان رسمی به دستش رسیده است، حداقل در هشت منطقه شهر تهران، مقدار نیترات موجود در آب شرب تهران بالای 50 ppm است، (ppm واحد غلظت محلول است) در حالی که استاندارد ما در کشور، 50 ppm است. حافظی از ارائه مستندات خود یا فاش کردن نام آن دستگاه رسمی خودداری، اما در عین حال تاکید می‌کند: با سلامت مردم نمی‌شود بازی کرد، من مستندات دقیق از آلودگی آب تهران دارم که در صورتی که مسئولان حاضر به برگزاری جلسه اضطراری باشند، آن مستندات را به آنها نشان خواهم داد.

وی عنوان می‌کند: خیلی تمایل دارم همین مسئولانی که آلودگی آب تهران را رد می‌کنند، در این جلسه حضور داشته باشند، ولی آیا همین مسئولان حاضرند در صورت وثوق مستندات ما، به غفلت و کوتاهی خود اعتراف کنند و ضمن عذرخواهی از مردم از پست خود استعفا بدهند؟

اما معاون بهداشتی وزیر بهداشت، از منظر دیگری به نیترات موجود در آب‌های زیرزمینی پایتخت می‌نگرد و معتقد است: اگر میزان نیترات آب چاه بیش از حد مجاز باشد، نیترات آن گرفته و تصفیه می‌شود تا به حد استاندارد برسد و بعد وارد مدار می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران هم با اشاره به این که80 درصد جمعیت تهران از آبی به نسبت 70 درصد آب سطحی و 30 درصد آب چاه استفاده می‌کنند، درباره میزان نیترات موجود در آب تهران اظهار کرد: نیترات این آب کمتر از 5 تا 10 ppm است.

حال با وجود اختلاف نظری که درباره میزان نیترات موجود در آب شرب تهران بین مسئولان وجود دارد، شاید عاقلانه‌ترین راه‌حل این باشد که مسئولان مرتبط با سلامت آب شرب تهران، با توجه به حساسیت موضوع هر چه زودتر در نشستی مشترک مستندات همدیگر را تحلیل کنند تا در نتیجه مردم هم تکلیفشان را بدانند که آیا آبی که هر روز می‌خورند سالم است یا خیر؟

سد ماملو؛ فرشته نجات آب پایتخت

وقتی آب شرب تهران از دو منبع آب‌های زیرزمینی (آب چاه) و آب‌های سطحی جمع شده در پشت سدها تامین می‌شود، بدیهی است که اگر میزان این آب‌های سطحی افزایش پیدا کند، در نتیجه سلامت آب هم بالاتر می‌رود و در واقع، نیترات کمتری از آب‌های زیر زمینی وارد آب آشامیدنی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران برای اثبات سلامت آب شرب تهران یادآور شده است که سد ماملو از پانزدهم مهر برای افزایش کمیت و کیفیت آب تهران به صورت آزمایشی وارد مدار شد.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت هم به فارس توضیح داد که تا چندی پیش به علت کمبود آب و خشکسالی نگرانی‌هایی داشتیم و ممکن بود به علت ادامه این روند و کمبود بارندگی، نیترات آب در برخی مناطق تهران بالا برود، اما با اضافه شدن سد ماملو به منابع آب تهران از بحران عبور کردیم و اگر آب این سد نبود ممکن بود نگرانی‌هایی ایجاد شود.

به گفته سیاری، با همکاری وزارت نیرو و ورود آب سد ماملو، کمبود آب و نگرانی‌ها برطرف شد. وضع آب چاه‌ها نیز تحت کنترل است؛ به طوری که آب چاه‌ها تصفیه می‌شود و با نظارتی که بر وضعیت آب تهران وجود دارد، جای هیچ نگرانی نیست.

اما حافظی به این اخبار خوش هم دید خوبی ندارد و می‌گوید: حتی اگر آب این سد موجب شده آب فعلی تهران سالم شده باشد، پس می‌شود گفت که تا همین چند ماه قبل هم مشکل ناسالم بودن آب وجود داشته است و مسئولان باید در این رابطه پاسخگو باشند. یعنی اگر به گفته مسئولان، آب این سد باعث بهتر شدن کیفیت آب پایتخت شده است، پس چرا درباره ناسالم بودن آب پایتخت در چند ماه گذشته به مردم توضیحی داده نشد؟

نکته دیگر اینجاست که اگر آب این سد باعث بهتر شدن کیفیت آب آشامیدنی پایتخت شده است، پس چرا حافظی در این وضع مساعد شده که کیفیت آب پایتخت بالاتر رفته است، ادعا می‌کند مستنداتی درباره ناسالم بودن آب پایتخت دارد؛ مستنداتی که فقط حاضر است در جلسه‌ای اضطراری با مسئولان عالی دولت، آنها را رو کند.

در این میان آنچه انتظار مردم و رسانه‌هاست این نکته است که وزارت بهداشت چنانچه می‌گوید خبر آلوده بودن آب تهران درست نیست، چرا با این گونه اطلاع‌رسانی از تریبون شورای شهر برخورد نمی‌کند و رئیس کمیسیون شورای شهر نیز چنانچه مستنداتی مبنی بر آلودگی آب تهران دارد، چرا از ارائه آن پرهیز می‌کند؟

آنچه همه به آن اذعان دارند این است که موضوع آب تهران و این گونه اطلاع‌رسانی درباره آن جز افزایش نگرانی مردم، حاصلی دربر نخواهد داشت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها