تشخیص شیء جدید نجومی به کمک امواج رادیویی

جام جم آنلاین: بررسی مرکز کهکشان ما شواهدی را از یک طبقه جدید شیء نجومی به دست می دهد.
کد خبر: ۶۳۷۷۹

طبق نتایج منتشر شده در مجله نیچر ، دانشمندان تشعشع غیرمعمول امواج رادیویی را از نزدیکی مرکز کهکشان تشخیص داده اند با ویژگی های مغایر با امواج رادیویی که پیش از این تشخیص داده شده اند.
به گزارش سایت ساینتیفیک امریکن اسکات هایمن و همکارانش اطلاعات جمع آوری شده از سال ها نمایش مرکز کهکشان راه شیری را با استفاده ار تلسکوپ پیشرفته در نیومکزیکو مورد ارزیابی قرار دادند.
امواج رادیویی با طول موج حدود یک متر طول مورد علاقه خاص گروه بود: آنها در فاصله زمانی بین سپتامبر تا اکتبر 2002 پنج انفجار اینگونه پرتوها را تشخیص دادند که در فواصل منظم تکرار می شد.
امواج ساطع شده از منبع جدید بنام GCRT J1745-3009 هر یک 10 دقیقه به طول می انجامید و در یک سیکل 77 دقیقه ای تقریبا به مدت 7 ساعت تکرار می شد.
به علاوه این منبع ثابت نبود و به گفته هایمن از سال 2002 دیگر دیده نشده و در تصاویر اولیه نیز موجود نیست.
طبیعت ناپای GCRT باعث شده قرار دادن آن در یک طبقه اشیای نجومی موجود ، دشوار باشد.
این شیء هر چه هست منحصر به فرد است. ستاره شناسان پیشنهاد می کنند شیء فوق یا اولین نمونه یک نوع جدید اشیاء یا نمونه ای از یک منبع شناخته شده است که به روشی جدید عمل می کند.
نکته مورد توجه دانشمندان این است که هیچ اشعه ایکسی همراه با امواج رادیویی تشخیص داده نشد زیرا بسیاری منابع نجومی هر دو را ساطع می کنند.
در آینده این گروه در نظر دارد به بررسی راه شیری ادامه دهد تا مدرک بیشتری را به کمک تلکسوپ های اشعه ایکس و امواج رادیویی به دست آورند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها