این گیاه برای اولین بار حدود ۳۰۰۰ سال پیش در یونان باستان برای درمان زخمهای بیرونی پوستی مورد استفاده قرار گرفت. گلها و برگهای گیاه بومادران نیز قابل استفاده هستند و گاهی اوقات به صورت دمنوش نوشیده میشوند.
مصرف برگهای تازه بومادران برای متوقف ساختن خونریزی، درمان مشکلات گوارشی، مقابله با تب، کاهش خونریزیهای قاعدگی و گردش خون بهتر توصیه میشود. همچنین میتوان با جویدن برگهای تازه بومادران دردهای دندانی را کاهش داد. در چین بومادران به دلیل قابلیت در تاثیرگذاری بر کلیه، کبد، طحال و چاکراههای انرژی بدن مورد ستایش قرار میگیرد.
بررسیهای آزمایشگاهی بر روی حیوانات نشان داده است که استفاده از بومادران برای پاکسازی زخم به کنترل خونریزی موثر است.
بومادران دارای خواص ضدعفونیکنندگی است و به دلیل قابلیت خشک کردن برای درمان عفونتهای سینوسی و تسکین سرفه استفاده میشود. همچنین بومادران در درمان آلرژی، اگزمای پوستی، التهاب، سرماخوردگی و کمک به هضم غذا توصیه میشود.
برگهای این گیاه به صورت پخته و خام کاربرد دارد و با وجود داشتن طعم تلخ، مصرف تازه آن در سالاد به دلیل خواص درمانی فوقالعاده توصیه میشود. البته در مصرف آن نباید زیاده کرد.
>> Herb wisdom