اصغر نقشی افزود: خیار سرشار از ویتامینهای ب، آ، ث و املاحی مانند منگنز، کربناتکلسیم و سلولز است و چربی اندکی دارد این میوه از نظر طب سنتی طبع سرد دارد و به هضم غذا کمک میکند. خیار برای افرادی که از بیماریهای دندان و لثه بهخصوص چرک دندان رنج میبرند نیز مفید است.
نقشی با اشاره به اثر خیار در برطرف کردن چین و چروک صورت گفت: خیار چین و چروکهای صورت را از بین میبرد و صورت را جوان میکند. جوشانده آن برای پوستهای چرب و مالیدن آن بر روی لکههای صورت مفید است. وجود آنزیمی به نام «ارپسین» در خیار به هضم پروتئین کمک میکند. با گذاشتن خیار روی پوست در روزهای گرم تابستان نیز میتوان گرما و التهاب بدن را کاهش داد.
کارشناس مسوول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی افزود: خوردن خیار با پوست بخصوص اگر تازه نباشد دیر هضم بوده و باد معده و قولنج ایجاد میکند.
نقشی با اشاره به تاثیر خیار در تنظیم فشار خون یادآور شد: پتاسیم موجود در خیار فشار خون را متعادل میکند.
>> ایسنا