انیمیشن اسکار یک اثر بدون دیالوگ محصول مشترک فرانسه و کره‌جنوبی است

مارمولکی که می‌خواهد زنده بماند

در ایام نوروز انیمیشن «اسکار» از شبکه‌های دو و تهران پخش شد؛ انیمیشنی که به دلیل خلق موقعیت‌های طنز موردتوجه کودکان و بزرگسالان قرار گرفت.
کد خبر: ۵۵۵۶۰۴

شخصیت اصلی انیمیشن اسکار، مارمولک تنهایی است که در بیابان برای ادامه حیات خود تلاش می‌کند. یک موجود دوست‌داشتنی و در عین حال کمی خنگ که گاه با سرسختی فراوان برای به‌دست آوردن غذا تلاش می‌کند، اما بیشتر اوقات چیزی عایدش نمی‌شود. اسکار، مارمولکی تنها در یک محیط فراموش‌شده است که زندگی سخت و مشکلی دارد. انگار تمام دنیا در مقابل او قرار گرفته‌ است. همه چیز او را احاطه کرده و به او فشار می‌آورد. ساکنان این بیابان نیز همه چیز هستند جزیک همسایه بی‌آزار. دسته مرغ‌ها و حیوانات دیگر ساکن این بیایان نه‌تنها کمکی به او نمی‌کنند، بلکه برخی از آنها از جمله گروه سه‌تایی پاپی، باک و هارچی دشمن خونی او نیز هستند. هرچه او به‌دست می‌آورد از او می‌دزدند و هر جا می‌رود او را تعقیب می‌کنند.

انیمیشن اسکار یک اثر بدون دیالوگ است. اسکار در صحرایی زندگی می‌کند که اشاره‌ای به نام آن نمی‌شود، اما چیزی شبیه صحرای کالاهاری یا صحراهای آمریکای شمالی است. جاده آسفالتی نیز در میان این صحرا کشیده شده که گاهی کامیون‌هایی از آن عبور می‌کنند. در این صحرا سطل‌های آشغال‌ و زباله‌های زیادی وجود دارد که شخصیت‌های اصلی اغلب به دنبال آنها هستند. اسکار هم در این صحرا معمولا دنبال آب و غذاست. او گاهی اوقات بطری آبی پیدا می‌کند، اما نمی‌تواند از آن استفاده کند. بعضی وقت‌ها هم تلاش می‌کند از مزرعه‌ای که در نزدیکی محل زندگی‌اش است، تخم‌مرغ بدزدد. اسکار همیشه با دیگر شخصیت‌ها دچار مشکل می‌شود. او همیشه در تلاش برای به دام انداختن مگس‌ها یا پیدا‌کردن کمی آب است، اما این تلاش‌ها اغلب بی‌فایده است و گروه سه‌تایی پاپی، باک و هارچی اغلب غذای او را از چنگش درمی‌آورند. همه موجودات در این صحرا شرایط سختی را تجربه می‌کنند. آنها می‌کوشند زنده بمانند. پیدا‌کردن آب، غذا و سایه‌ای برای استراحت و انجام دادن کار یا سرگرمی و فعالیت‌های روزانه آنها برای بقاست.

اسکار سه همراه کمی غیرمتعارف دارد: پاپی که یک روباه است، باک که یک کرکس است و هارچی که یک کفتار است. آنها در یک اتوبوس مدرسه متروک زندگی می‌کنند. پاپی روباهی است پرخور و طماع که باند سه نفره را رهبری می‌کند. باک، کرکسی است دست و پا چلفتی و هارچی کفتار که معمولا فعالیت‌های فیزیکی را به عهده دارد.

این صحرا دره‌های عمیقی دارد که شخصیت‌های اصلی اغلب در آنها سقوط می‌کنند و این صحنه‌ها بسیار مشابه انیمیشن کایوت یا همان رود رانر است. البته شکست اسکار در به‌دست‌آوردن غذا و فضای داستان ـ که یک صحرای خشک و بی‌آب و علف است ـ نیز از دیگر شباهت‌های این انیمیشن به کارتون رود رانر است.

انیمیشن اسکار حاصل همکاری دو کشور کره جنوبی و فرانسه است که برای اولین بار در سپتامبر 2010 از شبکه فامیلی پلاس پخش شد و تا تابستان 2011 از کانال TF1 پخش آن ادامه داشت.

ابتدا هفت داستان کوتاه 90 ثانیه‌ای از این انیمیشن تولید شد و با توجه به موفقیت آن، تولید انبوه اسکار آغاز شد. تاکنون 78 قسمت هفت دقیقه‌ای از این انیمیشن ساخته شده است. قسمت‌های اولیه این انیمیشن ـ که یک تا دو دقیقه‌ای بود ـ ابتدا Ooohhh Asis نام داشت و از کانال دیزنی آسیا پخش می‌شد. بعد از آن به نام فعلی Oscar's Oasis تغییر نام داد. دو کمپانی انیمیشن‌سازی تیم تو فرانسه و توبا اینترتیمنت کره جنوبی به طور مشترک ساخت و تولید این انیمیشن را بر عهده دارند.

سانگ جی آن، کیو جین لی، تائه سیک شین و مین او کیم خالقان اصلی داستان و شخصیت‌ها هستند و گروهی از هنرمندان کره‌ای و فرانسوی کارگردانی انیمیشن اسکار را به عهده داشته‌اند.

تائه سیک شین انیماتور متولد 1980 کره جنوبی است که به عنوان مدیر فنی در استودیو‌های دیجیتال دریم و ویژوال فرانتیه کار می‌کرد. او هم‌اکنون مدیر کمپانی انیمیشن توباست.

تیم تو، دیگر استودیوی اصلی سازنده این انیمیشن در فرانسه فعالیت دارد و گروه انیماتور‌های این شرکت با پروژه‌های بین‌المللی همکاری دارند. این شرکت در سال 2011 دفتری در لس‌آنجلس تاسیس کرد تا با هنرمندان و استودیو‌های معروف انیمیشن‌سازی در آمریکا بتواند همکاری نزدیک‌تری داشته باشد.

کمپانی کیک اینترتیمنت که توزیع این انیمیشن را بر عهده دارد تاکنون آن را به صد شبکه تلویزیونی معتبر در جهان فروخته است. اد گالتون، رئیس اجرایی این شرکت، انیمیشن اسکار را سریالی مفرح و طنز می‌داند و معتقد است همین ویژگی موجب شده تقاضای شبکه‌های معروف جهان برای پخش این سریال هر روز افزایش پیدا کند.

این انیمیشن هم‌اکنون در کشور‌هایی چون کانادا، روسیه، ترکیه، ایتالیا، فنلاند، اندونزی، اکراین، سوئد و در خاورمیانه از شبکه MBC پخش می‌شود.

لادن بهبودی / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها