ثامن در جام باشگاه‌های هندبال آسیا عنوانی بهتر از پنجمی به‌دست نیاورد

تیمی عاری از مولفه‌های قهرمانی

در پانزدهمین دوره رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا که با حضور 13 تیم برگزار شد، فقط یک تیم از ایران حضور داشت. تیم ثامن‌الحجج سبزوار در غیاب فولاد مبارکه سپاهان به قطر رفت تا برای نخستین‌بار حضور در این رقابت‌ها را تجربه کند.
کد خبر: ۵۱۷۳۴۴

ثامنی‌ها که در این رقابت‌ها با تیم‌های الاهلی بحرین، العربی کویت، چونگ‌سو چین و المظهرعربستان همگروه شده بودند، طبق پیش‌بینی‌های انجام شده از گروه خود صعود کردند، هر چند در مراحل بعدی این رقابت‌ها با شکست مقابل النور عربستان و تساوی مقابل الاهلی امارات، از حضور در بین چهار تیم برتر رقابت‌ها باز ماندند. نماینده ایران در این دوره از رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا برای کسب مقام پنجمی به مصاف تیم المظهر عربستان رفت که با پیروزی بر این تیم به مقام پنجم رسید. ثامنی‌ها در این دوره از رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا که به میزبانی دوحه برگزار شد در مجموع هفت بازی انجام دادند؛ چهار پیروزی، دو تساوی و یک باخت حاصل کار آنها در دوحه بود. الریان قطر برای نخستین بار قهرمان جام باشگاه‌های آسیا شد، الاهلی امارات به مقام نایب قهرمانی رسید و الکویت کویت، النور عربستان، ثامن‌الحجج سبزوار و المظهر عربستان در جایگاه‌های سوم تا پنجم قرار گرفتند.

هزینه‌های کلان برای پنجمی

ثامنی‌ها برای نخستین بار در جام باشگاه‌های آسیا شرکت می‌کردند، اما با وجود این، بار خود را برای قهرمانی بسته بودند. جذب یک مربی درجه یک اروپایی به نام رافائل و به خدمت گرفتن دو بازیکن صربستانی و کوبایی که هر دو پیش از این در لیگ اسپانیا بازی می‌کردند از ثامن‌الحجج سبزوار یک تیم مدعی ساخته بود، اما نمایش نه‌چندان قدرتمند این تیم در جام باشگاه‌های آسیا ثابت کرد که این تیم برنامه‌ای حساب شده و دقیق برای حضور در جام باشگاه‌های آسیا نداشت. تیمی که در جام باشگاه‌های آسیا در نهایت به مقام پنجمی رسید چه نیازی به صرف هزینه‌های کلان برای جذب دو بازیکن ویک مربی خارجی داشت؟ ثامن‌الحججی که در جام باشگاه‌های آسیا به میدان رفت تفاوت چندانی با ثامنی که در لیگ برتر به میدان می‌رود نداشت. این تیم برای جام باشگاه‌های آسیا چندان خوب ساخته نشده بود، این در حالی است که کادر فنی و بازیکنان این تیم پیش از اعزام به محل برگزاری رقابت‌ها، از احتمال قهرمانی ثامن سبزوار گفتند، اما واقعیت این است که آنها عاری از مولفه‌های قهرمانی بودند.

بی‌تجربگی و ضعف خط دفاعی

آنچه ثامن مدعی قهرمانی را به جایگاه پنجمی آسیا رساند به دو مشکل سازماندهی نشده مربوط می‌شود. نخستین مشکل ثامنی‌ها بی‌تجربگی آنها بود. ثامن‌الحجج سبزوار برای نخستین بار حضور در جام باشگاه‌های آسیا را تجربه می‌کرد که این موضوع در عملکرد بازیکنان این تیم کاملا به چشم می‌آمد. بی‌تجربگی این بازیکنان در مقابله با دیگر تیم‌های آسیایی یکی از عمده‌ترین دلایلی بود که باعث شد راه نماینده ایران در این دوره از جام باشگاه‌های آسیا برای رسیدن به جمع چهار تیم برتر رقابت‌ها مسدود شود. شاید اگر تدارکات بهتری برای ثامن‌الحجج سبزوار قبل از اعزام به دوحه مهیا می‌شد این تیم تا این حد در مقابل دیگر تیم‌های آسیایی بخصوص النور عربستان بی‌تجربه ظاهر نمی‌شد.

ضعف دیگر ثامن‌الحجج سبزوار در جام باشگاه‌های آسیا به خط دفاعی این تیم برمی‌گردد، جایی که کاملا آشفته به نظر می‌رسید. عمده‌ترین مشکل دفاع ثامنی‌ها به ضعف آنها در دفاع‌های سه به سه مربوط می‌شود. دلیل اصلی شکست این تیم در مقابل النور عربستان نیز همین ضعف دفاع سه به سه بود.

خارجی‌های ناکارآمد

پیش از این‌که تیم ثامن‌الحجج سبزوار راهی جام باشگاه‌های آسیا شود جذب دو بازیکن صربستانی و کوبایی که هر دو در لیگ اسپانیا بازی می‌کردند، نقطه قوت این تیم در جام باشگاه‌های آسیا معرفی شد، اما مشاهده عملکرد ثامنی‌ها در دوحه نشان داد یکی از نقاط ضعف این تیم همین بازیکنان خارجی اش بود. سبک بازی هندبالیست‌های اروپایی با آسیا فرق می‌کند و آنها نمی‌توانند به سرعت خود را با شرایط رقابت‌های مهمی همچون جام باشگاه‌های آسیا وفق دهند. این دو بازیکن در ترکیب تیم ثامن‌الحجج سبزوار کاملا سردرگم و بلاتکلیف ظاهر شدند، هر چند آنها در برخی دقایق چشمه‌هایی از هندبال ناب خود را نشان دادند، اما در مجموع برای سبزواری‌ها چندان کارآمد نبودند.

معادلات به هم ریخته

پیش از آغاز رقابت‌های جام باشگاه‌های آسیا، السعد لبنان، المظهرعربستان و الجیش سوریه به عنوان مدعیان اصلی قهرمانی شناخته می‌شدند، اما نمایندگان سوریه و لبنان برای کسب جایگاه‌های هفتم تا سیزدهمی جنگیدند و تیم المظهر نیز ششم شد تا این اتفاق‌ها نشان دهد جام باشگاه‌های هندبال آسیا تا چه اندازه غیرقابل پیش‌بینی و چقدر پرنوسان و بی‌ثبات است.

نکته: ثامنی‌ها تیم خود را برای قهرمانی بسته بودند. جذب یک مربی درجه یک اروپایی به‌نام رافائل و به خدمت گرفتن دو بازیکن صربستانی و کوبایی که هر دو پیش از این در لیگ اسپانیا بازی می‌کردند از ثامن‌الحجج سبزوار یک تیم مدعی ساخته بود

شاید بی‌ثبات بودن این رقابت‌ها در کنار ضعف خط دفاعی و بی‌تجربگی، پنجمی سبزواری‌ها را در این رقابت‌ها رقم زد هر چند اگر این تیم در نخستین سال حضورش در جام باشگاه‌های آسیا به مقام قهرمانی می‌رسید بیش از پیش ضعف و نوسان‌های شدید موجود در جام باشگاه‌های آسیا را ثابت می‌کرد. سیستم حساب شده‌ای بر جام باشگاه‌های آسیا حاکم نبود و اتفاقات و حوادث محوریت و عنصر اصلی این رقابت‌ها را تشکیل می‌داد.

شعبان‌پور: بهتر از این هم می‌توانستیم باشیم

سرمربی تیم ثامن‌الحجج سبزوار از عملکرد تیمش نسبتا رضایت دارد، اما معتقد است این تیم خیلی بهتر از این هم می‌توانست ظاهر شود. ابوالقاسم شعبان پور به جام‌جم گفت: ما در مرحله گروهی عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دادیم، اما در مراحل بالاتر بازیکنان موفق به اجرای برنامه‌های مورد نظر ما در زمین مسابقه نشدند. هر چند ما در ترکیب خود دو بازیکن درجه یک خارجی داشتیم، اما دیگر تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها بازیکنانی اروپایی و حرفه‌ای در ترکیب خود داشتند که این کار ما را بسیار سخت کرده بود.

وی افزود: ثامن در اولین حضور خود در جام باشگاه‌های آسیا تجربه بسیار خوبی کسب کرد و من اطمینان دارم این تجربه به ما کمک می‌کند در دوره بعد جام باشگاه‌های آسیا نتایج بهتری کسب کنیم، البته اگر شرایط حضورمان در این رقابت‌ها مهیا شود.

وی خاطر نشان کرد: پیش از اعزام یکی از اهداف ما قهرمانی بود، اما به هر حال به این هدف نرسیدیم هر چند اکنون ناامید هم نشده‌ایم. وقتی می‌بینیم تیمی مثل الریان قطر قهرمان آسیا می‌شود ما هم امیدواری بیشتری پیدا می‌کنیم که با یک برنامه‌ریزی بلند مدت به این هدف برسیم. پتانسیل قابل توجهی داریم و خوشبختانه فعلا از لحاظ مالی به بهترین شکل حمایت می‌شویم تا نسبت به اجرای برنامه‌هایمان برای قهرمانی در آسیا اطمینان بیشتری داشته باشیم.

راه‌شناس: سطح رقابت‌ها بالا بود

حجت راه‌شناس، کاپیتان تیم هندبال ثامن‌الحجج سبزوار نیز در رابطه با عملکرد این تیم در جام باشگاه‌های آسیا به جام‌جم گفت: تیم عملکرد کلی نسبتا خوبی داشت. برخی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها با جذب بازیکنان مطرح اروپایی شمایل یک تیم اروپایی را پیدا کرده بودند و به همین دلیل سطح رقابت‌ها بسیار بالا رفته بود.

وی عنوان کرد: به نظر من خارجی‌های تیم ما چندان خوب نبودند، اما خود ما با تمام توان و انگیزه ظاهر شدیم. ما تجربه حضور در این رقابت‌ها را نداشتیم، اما بلافاصله پس از آغاز این رقابت‌ها خودمان را با شرایط وفق دادیم. کاپیتان تیم ثامن‌الحجج سبزوار یادآور شد: ما احتمال اندکی می‌دادیم که در دوحه قهرمان شویم، اما با وجود این از همین مقام پنجمی هم بسیار راضی هستیم هر چند راه نیافتن به جمع چهار تیم برتر رقابت‌ها برای ما ناکامی بزرگی بود.

هیلدا حسینی‌خواه / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها