علاوه بر نیاز به تجهیزات عظیم آزمایشگاهی به دلیل خطرناک بودن این پدیده ناشناخته کار آزمایشگاهی روی پروتئین پرایون امکانات ایمنی با ضریب بالایی را می طلبد. (کما این که نوع عفونی پرایون غیرقابل انحلال است و کار روی آن در محیط محلول انجام نمی شود.)
همین عامل و نبود امکانات موجود سبب شد تیم تحقیقاتی دبیرستان فرزانگان تصمیم بگیرند تا به شکل رایانه ای روی ساختار سوم یعنی شکل فضایی پروتئین پرایون کار کنند.
شیوا فتح الهی ، یکی دیگر از اعضای این تیم می گوید: آنچه در این طرح بدان دست یافتیم آن بود که اسید آمینه ها تریپتوفان و گلاسین در پرایون زیاد هستند و این که احتمالا این اسید آمینه ها در تبدیل نوع سالم پروتئین پرایون به نوع عفونی آن (PRPSTC) نقش دارند.
در واقع ما روی ساختار سه بعدی پرایون و توالی این اسید آمینه ها کار کردیم و موفق به شناخت این اسید آمینه ها و تاثیرشان در تغییر ساختار پرایون شدیم. با به دست آوردن این ساختار می توان روی درمان بیماری جنون گاوی کار کرد.
گفتنی است پرایون سالم به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد و پرایون های عفونی با ورودشان به بدن ، آنها را آلوده می کنند.
پژوهشگران جوان را حمایت کنید
بارها گفته ایم و باز هم می گوییم که نبود حمایت های مالی و فکری از سوی نهادهای مسوول از محققان ، پژوهشگران و نخبگان در کشور بزرگترین ظلمی است که می تواند در حق جامعه علمی پژوهشی ما روا شود.
نخبگان جوان کشورمان می توانند حتی با کمترین امکانات و تجهیزات تحقیقاتی روز دنیا، منشائ ابتکارات بزرگ باشند. نگذاریم لذت تحسین و بهره مندی این نوآوری ها تنها دیگرانی غیر از خود ما را شامل بشود.