رئیس جمهوری منتخب مصر روز گذشته پس از مراسم سوگند خوردن، عازم دانشگاه قاهره شد تا در مورد مسائل آینده این کشور توضیح دهد

محمد مرسی رئیس جمهوری قانونی مصر شد

محمد مرسی رئیس‌جمهور منتخب مصر پس از این‌که روز جمعه به صورت نمادین مقابل مردم در میدان التحریر سوگند یاد کرده بود، روز گذشته به طور رسمی در مقابل دادگاه قانون اساسی مصر سوگند خورد و به این ترتیب اولین رئیس‌جمهور رسمی مصر پس از دوران مبارک شد.
کد خبر: ۴۸۴۸۵۱

به گزارش فارس، همزمان با ورود مرسی به ساختمان دادگاه و حضور خودروهای امنیتی در اطراف این ساختمان، تعدادی از هواداران مرسی نیز با در دست داشتن پرچم مصر از وی استقبال کردند. در همین حال، دفتر ریاست جمهوری مصر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد مرسی پس از ادای سوگند برای دیدار با رهبران مردمی رهسپار دانشگاه قاهره شد. مرسی در این مراسم دیدگاه‌های خود را در باره ابعاد کنونی صحنه سیاسی مصر و مسائل مهم آینده این کشور تشریح کرد. مرسی که وابسته به اخوان المسلمین است، نخستین اسلامگرایی است که به بالاترین مقام در مصر می‌‌رسد و نخستین رئیس‌جمهور مصر خواهد بود که برآمده از ارتش نیست.

در مراسم روز گذشته در دانشگاه قاهره محمد حسین طنطاوی، رئیس شورای عالی نیروهای مسلح مصر و سامی عنان، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح مصر و معاون طنطاوی نیز حضور داشتند که ورود آنها به محل دانشگاه با اعتراض مردم و درخواست آنها برای برکناری شورای نظامی همراه بود.

انتقاد انقلابیون از مرسی

به دنبال سوگند خوردن دیروز مرسی در مقابل دادگاه قانون اساسی، برخی انقلابیون به انتقاد از وی پرداختند. در همین زمینه شبکه فرانس ‌24 گزارش داد انقلابیون مصری معتقدند مرسی با ادای سوگند در دادگاه قانون اساسی در واقع متمم قانون اساسی را که از اختیارات و قدرت ریاست جمهوری می‌کاهد، به رسمیت شناخته است.

در روزهای اخیر روند سوگند یاد کردن، موضوع اصلی بحث بین رئیس‌جمهور جدید و شورای عالی نظامی مصر بود. نظامیان اعلام کردند با توجه به انحلال مجلس، رئیس‌جمهور باید در دیوان عالی قانون اساسی سوگند بخورد. اما اخوان‌المسلمین که مجلس منحل شده را همچنان قانونی می‌دانند، تأکید داشتند مراسم ادای سوگند باید در حضور نمایندگان مجلس انجام شود. در نهایت دفتر ریاست جمهوری مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد محمد مرسی در دیوان عالی قانون اساسی سوگند می‌خورد.

سوگند خوردن نمادین

محمد مرسی پیش از سوگند خوردن رسمی خود در روز گذشته، عصر جمعه در جمع میلیونی مردم که از ساعات اولیه صبح با شعار انتقال کامل قدرت در میدان التحریر در قاهره تجمع کرده بودند، حضور یافت و دومین سخنرانی رسمی خود پس از پیروزی در انتخابات را خطاب به ملت مصر ایراد کرد. به گزارش منابع خبری، هزاران مصری در میدان التحریر هنگام ادای نمادین سوگند محمد مرسی به شادی و هلهله پرداختند.

به گزارش ایلنا، رئیس‌جمهور منتخب مصر در این مراسم خطاب به میلیون‌ها مصری گفت: من تنها از خداوند تبارک و تعالی می‌ترسم و به همین دلیل بدون جلیقه ضدگلوله در این مراسم حضور یافته‌ام. وی افزود: من رئیس‌جمهور همه مصری‌ها هستم و موافقان و مخالفان من برایم تفاوتی ندارند، چون همه مصری هستند و بر گردن من حق دارند. وی ضمن تاکید بر قانونمداری اظهار کرد: انقلاب ادامه دارد و برای تحقق همه اهداف انقلاب تلاش خواهم کرد. مرسی افزود: یکشنبه گذشته نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد و کمیته عالی انتخابات ریاست جمهوری به اراده شما مرا مامور کرد که رئیس جمهور مصر باشم. این تکلیفی است که به آن افتخار می‌کنم. این میدان شاهد میلاد جدید مصر بود. به همه انقلابیون در همه میدان‌های مصر و خانواده‌های شهدا و مجروحان درود می‌فرستم.

وی به ظلم و ستم در دوره رژیم حسنی مبارک علیه مردم مصر اشاره کرد و گفت بعد از ظلم و ستم طولانی، این انقلاب شکل گرفت. مرسی همچنین خطاب به مردم مصر گفت: هیچ قدرتی فراتر از قدرت مردمی نیست و امت منبع همه قدرت‌هاست. رئیس‌جمهور مصر افزود: به خدا سوگند می‌خورم که به قانون اساسی احترام بگذارم و منافع مردم را به طور کامل رعایت و استقلال و تمامیت ارضی کشور را حفظ کنم.

از آنجا که مرسی در سخنان خود گفته بود برای آزادی شیخ عمر عبدالرحمان (روحانی‌ای که اکنون در آمریکا زندانی است)‌ تلاش می‌کند، این اظهارات وی با واکنش منفی آمریکا مواجه شد و مقامات این کشور گفتند سخنان مرسی نشان می‌دهد که او یک اسلامگرای تندرو است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها